Hurgada ali Sharm el sheik in kateri hotel????
Prosim vse, ki ste že dostikrat bili v Egiptu za nasvet kam. Hurgada – se mi zdi, da je cenejše in hoteli zgledajo lepi, ali Sharm. Pa kateri hotel priporočate za družino z 2 majhnima otrokoma? Želja je, da hotel ni na samem, da je v središču dogajanja oziroma v neposredni bližini, pa da je možen dostop v vodo, se pravi, da ni koralnega grebena. Bi ga šli pogledat, ne bi pa skakali v vodo s pomola in podobnih reči. Hotel naj ima vsaj 4 zvezdice.
Hvala za vsako informacijo. Mogoče še to: koliko oddaljena pa sta Hurgada inSharm?
Jaz sem bila že štirikrat v Egiptu (trikrat Sharm, enkrat ElGouna – Hurghada). Bili smo vedno z majhnim otrokom, poznam Laguno vista, Iberotel Grand Sharm, Coral Bay King in Movenpick El Gouna. Sharm sigurno bolj zanimiv kot Hurghada, povsem turistično in novejše. Kar se pa hotelov tiče, če bi od vsakega malo nakombiniral, bi našel idealko. Hrana pa tako ali tako povsod pod vprašajem.
V Dahabu je bilo sanjsko, ni kaj dodat.
Naslednje leto grem definitivno spet. Hrana je pa verjetno res povsod enaka, meni je bila zelo okusna. Midva sicer nisva bila v hotelu, ampak v apartmajih in men je blo definitivno bolje kot pa v hotelu. Veliko sva raziskovala, spoznala “domačine”, ma blo je fino. Sva si pa res privoščla in šla sama, tko po kar nekaj letih zakona brez otrok in je blo…, nimam besed.
Tko, da ti lahko samo rečem go for it!!!
W.
laguna vista: zelo lep hotel, kar daleč do plaže, morje je zelooo dolgo povsem plitvo (če hočeš plavat, je treba veliko hodit, preveč).
Iberotel grand sharm: zelo lep hotel, takrat smo imeli polpenzion, bolj majhen hotel, plaža v terasah strma, za v morje dostop samo s pomola,za otroke ni.
coral bay – zelo velik kompleks večih hotelov, tu se mi je zdela plaža najboljša, ker je možno s pomola odlično plavanje za odrasle, zraven koralni greben, naredili so pa dostop do morja direktno (spucali del obale v širini nekje 2 metra in je odlično za dostop v vodo tudi malčkom).
Hrana je vprašljiva povsod, ker imajo vodo, ki je nas želodec ne prenese. Mi smo jo v vseh štirih primerih kar dobro odnesli, imeli smo drisko samo v enem hotelu, je pa res, da nismo jedli solat, kakšnih omak in čudnih stvari.
oliko sta stara otroka?
mi smo šli lani z 2 in 5,5 let starimi hčerkami v Sharm v hotel Hausa beach Resort (mislim da se tako imenuje). Imeli smo se super, ima ene 5 bazenov, trgovine, samopostrežne restavracije, zdravnika, lekarno, mini živalski vrt (naša tamlajša je skoz hodila gledat opico, ki je bila oblečena in jo je lahko imela v naročju). Imajo otroška igrala in otroški vrtec, skratka ni da ni. Hotelski kompleks je velik vse se dogaja znotraj tega kompleksa, plaža je tudi OK, je pa res da je koralni greben. Od letališča ali od mesta Nama bay je oddaljen cca 5 km, kamor greš s taksijem ali busom. Kar se pa varnosti zdravja tiče: naša starejša hči je nekako zapadla v nekakšen strah že na letalu in kar naprej bo tam dol spala in skoz je imela neko vročino. Pa sam da bi šli čim prej domov. V enem tednu je pojedla morda en kos torte (imajo božanske) in vsak obrok samo solato in pomaranče. Pa ji ni blo nič.
Tako da mi smo bili s hotelom zadovoljni.
Mi smo bili tudi v hauzi, z dvema malima otrokoma (2,5 in 5 let), poleg vsega, kar si naštela, mi je bilo najbolj všeč to, da sta se otroka lahko kopala v morju (bili smo lani konec marca). Ko je bila popoldne oseka, je morje ostalo v lagunah in se ogrelo. Pa še greben je bil super. Hrana pa odlična (all inclusive-ni nam bilo treba skrbeti, da bosta tamala lačna), sobe čiste…
Mi smo se pravkar vrnili iz Hurgade.Kar na smeh mi gre, ko vidim te debate glede čistoče in zastrupitve s hrano.
Hrana v Hurgadi v dobrih hotelih je odlična,sploh sladice so super , lahko jeste vse ( solate, sadje in vse ostalo ), čistoča v dobrih hotelih je vrhunska, ne priporočam pa ulične hrane ( s to se lahko tudi v evropi zastrupiš…….)
Forum je zaprt za komentiranje.