Najdi forum

humus

Pred mesecem je bila na forumu debata o humusu in takrat sem sklenila, da ga jaz tudi naredim. Prejšnji teden sem staknila Tahini omako (v Mercatorju), včeraj skuhala čičeriko in prvo poskusila tako, da sem pri kosilu : pečena kurja psa, pire, čičerika kot priloga in zraven še žlička paste….da vidim reakcijo na drug okus…..češ, čičeriko pa malo povaljajte v pasti….Mož se je zmrdoval, hčera pa je bila navdušena. Razložla sem jima, da je to preizkus pred napravo humusa…Sedaj pa ta glavno. Za vse, ki delate humus: v kakšni količini ga pripravite? Koliko tahini paste dodate k čičeriki? Koliko časa lahko zmes stoji? Pa saj veste kaj mislim. Da ga naredim toliko, da ga lahko pojemo 2-3 osebe: ne da mi zastara.
Hvala za nasvete!
Lep dan vsem

poglej pod humus-15.1.04, cicerika-31.10.02, arabske jedi-18.2.03. povsod bos nasla nekaj o humusu. lp petra

Hvala!
A trajnosti tega namaza nikjer ne zasledim!
Pomoč!

iz lastnih izkusenj… pri nas je zelo hitro izginil:)) najvec sem ga imela v hladilniku 2-3 dni ! torej,toliko sigurno! verjetno se kak dan vec!?? lp petra

Poročilo po izdelavi humusa: čudovit.
Naredila sem ga za cca 2 dcl in ga je še komaj kaj!
V kratkem ponovim!
Lep večer

Alemba, v katerem MErcatorju si kupila tahini pasto? Zanima me še, v kolikšni količini je pakirana in koliko stane…..jo iščem namreč že zelo dolgo. Hvala in LP, zala

Pakirana je v steklenem kozarčku. Najdeš v Intersparu, Kalček na Trubarjevi v Lj, Jablana na BTC tržnici, večina biotrgovin, Mercator pa najbrž tavečji centri, torej npr. tisti na Celovški.
LP Barb

Barb, hvala ti. Sama se malo čudim, da je ni v našem mercator centru v SG, ker imamo tudi takšnega, kot je v LJ na Celovški…..no, ko bom šla spet nakupit par stavri konec tedna, bom vprašala, če lahko to naročijo. Upam, da bo šlo!
LP

Vaš Mercator je res dober, po moje bi morali imet, pa je kje skrito med policami. Ponavadi najdeš tam kjer imajo soja sauce ali pomake za mehiško hrano, lahko vtaknejo poleg kikirikijevega masla ali pa tam kjer je diabetična hrana. Na teh koncih je ponavadi, različno glede na trgovino, a skoraj vedno izven hladilnika.
A v NG nimate kakšne trgovine z zdravo prehrano? Tam bi ga 100% imeli.
Imate pa enega boljših sladoledov:)))) Nekaj na P, Pinjola ali nekaj podobnega, na tistem trgu, mmmmm:)))
LP Barb

V MB na Tržaški.
V steklenički med dietnimi izdelki – mislim da na njej piše, da vsebije 340 g.
Stala pa je cca 700 SIT.

v tistem na celovski jo imajo. mislim,da je nekje 700 sit. lp petra

Hvala obema, lep pozdravček
Zala

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close