Humus
Pred časom sem v neki orientalski restavraciji jedla neko kremasto omako, oz. bolj namaz. Natakar je rekel da je to humus. Po moji “strokovni” oceni naj bi to bila zmleta čičerika. Verjetno sem brcnila temo, zato pa sprašujem vas, če bi kdo vedel kaj bi to lahko bilo. Aja bilo pa je to v Avstriji – če ima slučajno ime kakšno povezavo z nemščino.
Lp
Irena
V Sloveniji ne bi vedela, kje se jo dobi. 🙁
V Stockholmu se jo dobi v orientalskih trgovinah, ki jih je povsod polno. Ali celo na oddelku z orientalsko hrano v vecjih obicajnih trgovinah (v stilu Mercator center v Siski). A v Sloveniji je pa npr. ravno v Mercatorju ali v kaksnem vecjem Sparu ne bi imeli? Sicer ti pa ostane najbrz kot varianta Avstrija, pa da tam najdes kaksno trgovino z orientalsko hrano.
tole nasla na netu, upam da ti bo v pomoc.
sesame paste = sesame seed paste = tahini = tahina Pronunciation: tuh-HEE-nee Notes: This is a paste made from ordinary white sesame seeds. It’s used in the Middle East to make hummus, baba ghanouj, and sauces. The oil tends to rise to the top, so stir before using. Once you’ve opened it, store it in the refrigerator unless you plan to use it up within a week or so. To make your own: In a blender, mix white sesame seeds with a small amount of peanut oil (or other oil) until creamy Substitutes: sesame butter (thicker) OR 3 parts creamy peanut butter + 1 part sesame oil OR toasted sesame seeds (for hummus) OR toasted sesame oil (for hummus) OR peanut butter (for sauces)
Interspari na polici kjer so vse diabetične stvari, vmes nekje pač (tako bolj sredina druga polica od zgoraj ponavadi. No, lahko ga skrijejo tudi na poličko z izdelki za kitajsko in mehiško kuhinjo.
Trgovine z bioprehrano: v Lj Kalček jih ima več vrst in okusov (blag itd.), Jablana na BTC tržnici in tudi drugod v podobnih prodajalnah. Tuševe trgovine ga nimajo, za Mercator pa žal ne vem.
LP Barb
Tahin seveda:)))
Forum je zaprt za komentiranje.