Humanitarna pomoč – priložnost za zaslužkarstvo in profit
V Sobotni prilogi 20.11. http://www.delo.si/tiskano/html/zadnji/Sobotna+priloga je bil objavljen odličen intervju z Lindo Polman, avotrico knjige War Games o tem, kako se zlorablja naša dobrodelnost. Že od prej sem veliko vedela, a me je vseeno pretreslo. Sploh tisti del, ko so hutujskim morilcem, ki so pobili milijon Tutsijev v Ruandi, kot beguncem zgradili luksuzen begunski center, kjer je manjkalo samo še ptičje mleko…
Od sedaj bom raje dala kakšen evro brezdomcev…mah naj si gre kupit tisti fiks ali litrco, bo vsaj nekaj…
Zelo tehten članek. Ne vem sicer koliko sodelujete pri teh organizacijah. Za razmislit je o tistem delu, ko novinar pravi, da je tudi med žrtvami konkurenca. Zato poskušajo opozoriti nase. To se dogaja tudi že v slovenskem prostoru. Zadnja taka stvar je bila tu debata o osemčlanski družini, pri kateri se ni šparalo pri pluvanju po njej. Zato jaz vseeno podpiram in sodelujem pri teh organizacijah, kajti verjamem, da ljudje, tudi če so revni, imajo pravico do osebnega dostojanstva. Mislim, da je naloga teh organizacij, da poskrbijo, da pomoč pride v prave roke, brez da se žrtev javno izpostavi. Ena zelo v redu stvari, se mi zdi je,Pravična trgovina. Drugače pa, ko spoznaš malo bolje delo v takih organizacijah in pomagaš, vidiš, da so ljudje še premalo osveščeni npr. kako lahko eno majhno darilo spremeni svet na bolje. Predvsem mislim na posameznike, ki zaradi takih zlorab, mislijo da lahko ignorirajo klic po pomoči.
Forum je zaprt za komentiranje.