Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek humana domača evtanazija miši

humana domača evtanazija miši

Vprašanja namenoma ne zastavljam na starševskem čveku, da ne bo katera mona “okol padla”, pa vendar: sin si je pred leti navdušil nad glodalci. Potem, ko smo imeli doma deguje, podgano, hrčka, in dihurja je navlekel bele miši in belo podgano. Podgana je hvala bogu crnila, miši pa tako ogabno smrdijo, da je živ obup. Pred mesecem dni se je odselil k punci, miši pustil doma in res jih ne mislim več hraniti in jim čistiti. Danes zjutraj je javil, da jih lahko oddam. Odkar je zaljubljen ga ne zanimajo več, punca jih ne prenese, midva z možem pa nikoli nisva bila navdušena nad njegovim zbirateljstvom glodalcev. Ker smo trenutno nekoliko na tesnem z denarjem jih ne nameravam voziti k veterinarju in zapravljati denarja zanje.
Je mogoče v lekarni dobiti kakšno zadevo, da jih na hiter in human način evtaniziramo? Kakšen eter? Ne bi jih rada nosila iz bloka in spuščala v naravo, ker se mi nekatere zdijo nekoliko bolne, sploh ena je čudna in nekako “utrujena”.

Kaj predlagate? Nekaj hitrega in učinkovitega, nočem, da se mučijo.

Dostavi jih sinu za vrat. Kaj misliš cel lajf delati namesto njega? Kolk je star? Ufff.

Podari jih kakemu ljubitelju kač…..

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Če so bolne, jih ne moreš dati kačam. Sin naj se znajde kakor ve in zna.

Ja zakaj pa ne? Kot da kača ve kdaj je miš bolna…. 😉

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Saj se je.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Ja zakaj pa ne? Kot da kača ve kdaj je miš bolna…. ;)[/quote]

Imaš prav, kači v ujetništvu je vseeno:).

Saj se je.[/quote]

Res se je, ker ima prekrasno mamo. Saj ji bo to v prihodnosti še lepo vračal, vso njeno dobroto.

Popolnoma ste zašli iz teme… vprašanje je bilo zelo konkretno postavljeno. Hvala vseeno.

Nikamor nismo zašli. Vprašanje pa je, kam si ti zašla z vzgojo svojega sina.

No pr miškah ji zdele napačna vzgoja ne bo pomagala.

A na podarim.si jih ne bi noben vzel?

Enkrat naj sina postavi pred odgovornost…naj se on sooči s svojimi posledicami.

S posledicami svojih dejanj…!

Samo za tvoje dobro. 🙂 😉

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Čisto enostavno: sinu jih postavi pred vrata. Zakaj bi jih ubijala?
Njemu jih dostavi in naj on reši situacijo. Čist simpl. Razen, če res želiš pobijati miši. Potem pa ni problema, lopni po njej in bo mrtva ali pa mačko spusti v akcijo.

Ja kaj je zdaj to, no? Ti si predobra mama. Če so miši od sina, naj sam poskrbi zanje kakor ve in zna. Predvidevam, da je polnoleten in da je že skrajni čas, da začne nosit dololočeno odgovornost za svoja dejanja, vključno s hobiji. Ampak če do sedaj niis nikoli povzdignila glasu nad njim, boš verjetno tudi zdaj bolj težko prepričljiva.
Ideja z dostavo mišje družine pred vrata njegovega novega domovanja mi je všeč. Lahko še malce počakaš do kakšnega bližnjega praznika, pa paketu dodaš še lično zavito knjigico Miškolin.

Vem pa da z dogovorom ne boš zadovoljna, ker sprašuješ nekaj čisto drugega, ali je kakšen način, da humano ubiješ miši. Ker ljudje tega običajno ne počnejo, ne verjamem, da se kaj takšnega dobi v normalni prodaji. Namerno ubijanje živega bitja z mojega vidika itak ni humano, tako da lahko za kaj takšnega kupiš tudi navaden strup za miši. Menda se dobi v vsaki semenarni. Miška po zaužitju takšnega strupa umre zaradi notranjih krvavitev.
Lahko poiščeš koga, ki ima doma kače in bo s tvojimi miškami prihranil denar za kakšno kačje kosilo. Lahko povprašaš tudi v kakšni prodajalni s tovrstnimi živalmi, ali so zainteresirani, da vzamejo te tvoje miške. Lahko jih pelješ tudi k veterinarju, ampak še prej se dogovori s sinom da on sam krije stroške evtanazije. Lahko pa pokličeš tudi na Veterinarsko in Biotehniško fakuleteto – oddelek za bilogijo, če obstaja kakšna možnost, da bi oni vzeli te miši. Ali pa živalski vrt? Kaj drugega mi res ne pride na pamet.

Imaš prav, kači v ujetništvu je vseeno:).[/quote]Ma ja, kolikor se jaz spoznam na te zadeve v naravi plenilci najprej pospravijo bolne in onemogle sploh je pa razlika med sesalci in plazilci tolikšna, da jih kača komot prebavi brez neželenih posledic tudi če miš “kiha”.

Drugače se pa miške zaplini s co2. Dajo jih v vedro in notri spustijo plin ki je težji od zraka in se podušijo.
V naravo jih pa ne spuščaj sploh če so tiste mnogosesne, ki niso avtohtone…

Si pa ne predstavljam kako boš lažje morila miši, kot pa mulca soočila z odgovornostjo…. :/
Kakšna mama si to? Morilka miši za sinovo dobro……. ?
Blago rečeno…. ne razumem 🙁

Za spremembo naj bo sin tisti, ki se mora soočiti z odgovornostjo.
Odnesi jih k sinu in postavi pred vrata. Menda je dovolj star.

Za spremembo naj bo sin tisti, ki se mora soočiti z odgovornostjo.
Odnesi jih k sinu in postavi pred vrata. Menda je dovolj star.[/quote]Danes so miši tisti ki so mami v breme, jutri bodo otroci, ki bodo stranski produkt sinovega hobija…..

Ne razumem tudi kaj bo ta mama sinu rekla kje so miši, ko jih več ne bo?
A bo to kaka “bela laž” ali bo povedala resnico da jih je dala pokončati? Če ji je zaupal miši da jih hrani ali jih lahko potem tudi “pospravi”?
Kaj se sploh petlja v njegov posel…. :/

Ah, dajte, no, ona bi rada samo pobila te uboge (zapuščene) miške, ne pa brala o tem, da je svojega sina slabo vzgojila. Ji pa res znate polepšati dan. 😀

Itak ga boli kurac za miške, saj ji je rekel, da jih lahko odda – če bi mu bilo to res v interesu, bi sam poskušal najti najboljšega lastnika… :/

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

sina s punco povabi na nedeljsko kosilo … in jih serviraj na par možnih načinov ☺

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Jaz bom pa zgooglal nekaj dobrih vietnamskih receptov! ☺☺☺

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

po moje domače humane evtanazije ni,sicer je pa sploh nisi sposobna,tko da lepo sinu reci kar si je umislil pa nej še sam poskrbi…..

Goldfiševa se boji, da bi se kašlja nalezla. :)))

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Goldfiševa se boji, da bi se kašlja nalezla. :)))[/quote]

Nop. Bojim se, da se nalezem aidsa:).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close