Hujšanje
Jaz zajtrkujem kosmice, pol normalno kosilam, seveda v normalnih kolicinah, izogibam se sladkemu in ocvrtemu, poleg tega pa se vsak dan gibljem. Grem ali lavfat za pol ure, al pa grem na aerobiko oz. fitnes.VECERJA POPOLNOMA ODPADE!!!
To je to, sam mors vztrajat, ker jaz po enem mescu nisem shujsala nic vec kot 1 kg.
Saj se sama ne vem, ce je to normalno oz. kaj delam narobe da ni vecjega ucinka, po moje bi se mi moralo bolj poznat.
Upam da bos imela ti vec srece.
Veliko vztrajnosti ti zelim!
Lp
Ah, ja… VELIKO VELIKO GIBANJA, PA SPEREMENJENA PREHRANA. Vključiš aerobne in anaerobne vaje, pri rpehrani pa postopno nižaš vnos OH, paziš kakšne so maščobe, ki jih zaužiješ… Enostavno povedano, ampak je potrebno veliko veliko turda… Sem tudi sama trenutno na tem, da spravljam dol, kar se je nabralo čez zimo…
No, jaz sem tudi ena takih, ki se strudim zdravo prehranbjevati in veliko gibati. Torej, če ti čas dopušča, res veliko gibanja. Jaz osebno sem eno uro na orbitreku, potem pa delam vaje na tleh. Recimo, ležim na levem boku, na desnem gležnju imam utež in dvigujem nogo. tri serije po 15 ponovitev. Potem se obrnem na drugi bok, leva noga preko desne in dvigujem nogo. Potem grem na kolena (mačji položaj) in dvigujem nogo, kjer je utež Potem zamenjam nogo in isto. Za noge so počepi zakon, pi počepih glej, da koleno ne gre preko konca prstov na nogah. Če ti kolena dopuščajo, lahko delaš tudi izpadni korak. za trebuh pa so še vseeno rešitev trebušnjaki. za spodnje, gornje in stranske mišice. Jaz delam nekako tako. Pa fino je, če imaš uro za merjenje srčnega utrip, da res delaš v območju, ko kuriš kalorije. poleg tega še treniram in plešem trebušne plese, za službo in ostale obveznosti pa kolo. Pa ti povem, da se rezultat pozna. Počasi, pa gre. Bolje 1kg na mesec, kot 5 ali več. Jaz sem na tak način v dveh letih izgubila 25 kg. Prehrana pa takole – res poskusi piti vodo, tu prišparaš ogromno kalorij. Pa ne glih vsak dan sladkarije, pa gre. Jaz si marsikaj privoščim, ampak ker vem, da se gibam, nimam preveč slabe vesti. saj živet je pa tudi treba, a ne?!
ti kar pogumno. Z dobro voljo se doseže marsikaj. Srečno
Ja, jaz mam tud Polarja. Super stvar, danes morem it menjat baterije. Res, da procentualno največ kalorij pokuriš v tem območju, in najmanj mišične mase se izgublja, ampak če vadiš pri večji intenzivnosti, potem je količinsko vsega skupaj več kalorij pokuriš. Najbolje je potem delat intervalni trening, vključiš pa še vaje za moč (ki jih že delaš) za ohranitev mišične mase. Sam najprej delaš vaje za moč, šele potem kardio.
Ej, metuljčica, bravo 🙂 Men se je pozimi nabralo mal nazaj, ampak sreča, delam tako kot ti, da pazim na prehrano in se gibam, hvalabogu, da je prijateljica navdušena rekreativka, moj novi (menda:) fant pa športnik, tako da mam še družbo.
Kupi si revijo Anjo v tej stevilki so prima vaje za noge,to izvajaj vsak dan dovolj bo ze 15 minut in cez en mesec bos vidla ucinek,naj ti bo to navada kot umivanje zob.Za trebuh pa trebusnjake, tiste naravnost in tiste ustran.
Seveda pa je boljse ce te vaje delas dalj casa, pol ure in vec, drugac pa plavanje, kolesarjenje, masaza z sisalovo rokavico, vse to tudi pripomore k lepsim nogam, telesu.
Hujsanje, imej se rada, spremeni prehranjevalne navade, zjutraj lahko jes use,po zajtrku pojej sadje za malico ko bos lacna,al kaksno malenkost se,za kosilo nekako naj bo kosilo do ene 15 ure,si privosci kar ti pase,nato pa ne jej vec nobene stvari,razen sadja, pij veliko vode in videla bos, po enem mescu bos presenecena in ponosna nase, da ti je brez stradanja uspelo shujsati in je tako prehranjevanje ostalo del tvojga zivljenja.Hujsanje ni stradanje, je le odlocitev u glavi za drugacen nacin zivljenja in u tem pol zivis, uzivas.
Vse diete, skoda cajta so le mucenje, ko bos poslihtala u svoji glavi, da si nisi vsec, da je treba nekaj narest, bodo kile letele kar same od sebe.
Seveda pa ne pozabi, to je del tvojga zivljenja in tko se mora nadaljevati, ce bos po izgubljenih kilah nadaljevala staro zivljenje bos slej ko prej enaka.Telovadba ti pride u navado kot umivanje zob, lakote ne cutis nobene vec, ker se je telo navadilo na take obroke, ma probaj in videla bos da govorim resnico.Srecno…
Zjutraj sadje, za malico jogurt s kosmiči ali Sport musli, po službi normalno kosilo, večerja odpade, razen sadja in zelenjave (npr. surov korenček). Med obroki jem ves čas sadje. Izogibaj se ocvrtim rečem, prigrizkom in sladicam. Kar pa ne pomeni, da ne bi smela nikoli pojeste kakšnega ocvrtega sira ali koščka tortice. Vendar naj bo to izjema.
Pri hujšanju je pomebno ne manj jesti ampak pravilne kombinacije in 5 obrokov v dnevu:
Zjutraj nujno sadje oz. vsaj sokove stisnjene iz svežega sadja.
Okoli enajstih kaj močnejšega (kosmiči, kos rženega oz. polnozrnatega kruha z sirom, manj kalorično marmelado ipd.)
Kosilo normalno samo ne mešaj ogljikovih hidratov in beljakovin.
Popoldne kakšno malico.
Za večerjo pa jej samo beljakovine (sir, skute, jogurte, puranovo meso, pišcanca, ribe ipd.)
Lahko poješ kadarkoli neomejene količine zalenjave, kuhane ali sveže!
Čez celi dan spij dovolj tekočine to je zelo pomembno in predno greš spat spij kozarec vode z eno limono (tudi čez dan pij limonado ampak brez sladkorja)!
Kar zadeva sadja ga ne jej po 17h, ker nima nobene funkcije samo gnije v želodcu. Pri vseh živilih glej, da je čimanj maščobe in zmanjšaj vnos sladkorja v telo.
In pa seveda gibanje!
Če ti uspe tako jesti nikoli ne boš stradala, boš pa shujšala, sicer na dolgi rok ampak, če se navadiš na tako prehrano boš imela vedno manj težav z postavo!
Lp.
Forum je zaprt za komentiranje.