Hujsanje – spet
Moram shujsat iz zdravstvenih razlogov, kar nekaj prevec kil. Berem jedilnike, pa je 100 stvari za spremenit oz. potrebno drugace pripravljat drugacno hrano. Da te vse mine se predno zacnes …
Kako ste se tega lotili tisti, ki ste dolgorocno uspeli shujsat? Kaj ste najprej spremenili? Mogoce bo kaksna ideja uporabna tudi zame 🙂
Drugace pa, vsaj vodo pijem prakticno vedno in ne pijem alkohola 😉 Problem pa je pri meni zlasti sladko, veliko prevec vseh tovrstnih dobrot. Pa rada imam zelenjavo, mogoce imate kaksne dobre recepte za zdrave in vsaj priblizno nasitne solate (ki so ustrezne za cas hujsanja)?
Hvala.
Si prepricana, da popijes dovolj vode?
Si prepricana, da pojes dovolj zelenjave?
Moja tasca pravi, da obozuje zelenjavo, a njen obrok ne vsebuje vec kot 100g zelenjave, ceprav jo res da v cisto vsako jed in kao poje ful solate, a to je ena tista mini ksledica za kosmice, solate pa z oljem in kisom vred za komaj 100g!
Najprej ugotovi kaj jes in koliko tega pojes. Potem pa od vsega, kar pojes, odscipni malo, zmanjsaj kolicine, malo, ne prevec, ker ce prepolovis, bos lacna. Edino sladkarije in kruh, testenine, mascobe, kaksno tako kaloricno stvar, lahko prepolovis in lakoto nadomestis z nizkokaloricno zelenjavo, ne s fizolom ali koruzo, ampak s kumarami, brokolijem in podobnim.
Potem bos pa pocasi skozi hujsanje prilagajala prehrano, postopoma zmanjsevala kolicine in spreminjala vsebino jedi, da se pocasi navadis na manj in bolj zdravo.
Ampak, dokler tocno ne ves, kaj in koliko pojes, ne bo nic.
Ah ja … Verjetno je v kolicini, ne samo v kalorijah tezava. Torej, zmanjsaj kolicino zaužitega, hkrati pa preveri, v kolikor še ne.poznaš, kaloricnost živil…
Pa če se poslužuješ ‘pravila’ 5 obrokov dnevno, vedi, da ta nacin ne odgovarja vsem – meni ustreza, da jem, ko sem lacna, ne pa sledenje mantri, da je potrebno cez.cel dan po malem jesti…
Jasajbo, 23.05.2021 ob 10:48
Moram shujsat iz zdravstvenih razlogov, kar nekaj prevec kil. Berem jedilnike, pa je 100 stvari za spremenit oz. potrebno drugace pripravljat drugacno hrano. Da te vse mine se predno zacnes …
Kako ste se tega lotili tisti, ki ste dolgorocno uspeli shujsat? Kaj ste najprej spremenili? Mogoce bo kaksna ideja uporabna tudi zame 🙂
Drugace pa, vsaj vodo pijem prakticno vedno in ne pijem alkohola 😉 Problem pa je pri meni zlasti sladko, veliko prevec vseh tovrstnih dobrot. Pa rada imam zelenjavo, mogoce imate kaksne dobre recepte za zdrave in vsaj priblizno nasitne solate (ki so ustrezne za cas hujsanja)?
Hvala.
Deluje lchf prehranjevanje. Tudi pri tebi bo, 100%.
Pri meni, 23.05.2021 ob 13:14
Deluje lchf prehranjevanje. Tudi pri tebi bo, 100%.
Pri meni to ne deluje, za hujsat ze, za zivet pa ne.
Ce bi izbirala po tem, kar rada jem, bi jedla samo proteine in zelenjavo. Tako pa telo za funkcionalnost zabteva tudi oh, ki jih jem nekje polovicne porcije ali se manj,a moram pojesti nek hranljiv oh, ce ne sem boga.
Z nobeno dieto ne shujšam! Tudi pri 5dnevnem postu se na tehtnici nič ne pozna.
Kako vzpodbuditi telo, da začne hujšati? Stara bom 50let, nimam zdravstvenih težav, ne kadim, ne pijem alkohola in ne jem sladkarij. Nazadnje sem bila suha pri 30ih od takrat vsako leto kilca gor. 20kg viška se dol ne premakne.
ne gre in ne gre, 24.05.2021 ob 09:11
Z nobeno dieto ne shujšam! Tudi pri 5dnevnem postu se na tehtnici nič ne pozna.
Kako vzpodbuditi telo, da začne hujšati? Stara bom 50let, nimam zdravstvenih težav, ne kadim, ne pijem alkohola in ne jem sladkarij. Nazadnje sem bila suha pri 30ih od takrat vsako leto kilca gor. 20kg viška se dol ne premakne.
Mogoce probat kaksne probiotike.
Poskusi kakšno od “intermittent fasting”, npr:
https://www.healthline.com/nutrition/the-5-2-diet-guide#TOC_TITLE_HDR_2
Forum je zaprt za komentiranje.