Hujsanje s prehrano
lp!
Imam eno vprasanje!Zelim se znebiti mascobe na zg.delu trebuha in me zanima kaj naj jem da drugace ne hujsam le da mascobe ne bi bilo vec na trebuhu, na nogah nimam vec celulita! Ne bi zelela shujsati, le oblikovat telo, vsak dan telovadim.Kaj mi priporocate kot jedilnik za cel dan, sem pa kr naprej lacna, in me zanima ce lahko jem kruh in koliko ga lahko pojem cez dan, ali ga sploh ne smem.Povzroca kruh mascobo?Prosim za kak nasvet !cau
Lokalna izguba ni mozna (razen z dolocenimi sredstvi,ki pa imajo tudi negativne posledice).
Ce zelis izgubiti mascobo jo bos morala po celem telesu.Ne dolocenih delih gre lazje na dolocenih tezje.Genetika pac.
Dejavniki hujsanja :
Trening v fitnesu (ohranja misicno maso, ki je glavni porabnik kalorij)
Dieta (ne pomeni jesti malo ampak pravilno)
Aerobni trening (z njim se da pokuriti nekaj kalorij ni pa pred zgornjima dejavnikoma)
Prehrana:
1. Povecaj beljakovine.Obvezno obrok na vsake 3 ure. (cca 33%kalorij)
2.Ogljikove hidrate znizaj tako, da dosezes cca 33% kalorij iz ogljikovih hidratov (predvsem zelenjava in kompleksni oh, kot so ovseni kosmici, paraboild riz…. Izogibaj se sadju in sladkorjem)
3. Ostalih 33% naj bodo prave mascobe (predvsem omega3 mascobne kisline ki jih najdes v lanenem olju in ribah. Izogibaj se ostalim mascobam)
Seveda bi podroben opis zahteval vec strani teksta. Na strani http://www.maxximum-portal.com najdes stevilne clanke na to temo. Predvsem priporocam clanek Dodatki, ki vam bodo pomagali pri izgubi telesne mascobe I. in II.del.
Ce imas dodatna vprasanja pa vprasaj na forumu maxximum portala v rubriki fitness za dekleta.
Strokovni del Maxximum teama (fizioterapevt Gregor Vidmar, Gasper Grom in Robi Babic ) pa smo ti na voljo ce zelis tebi popolnoma prilagojen program hujsanja.
Forum je zaprt za komentiranje.