Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Hujšanje in večerja

Hujšanje in večerja

Shujšati moram 20kg

Kaj naj jem čez dan, da do 19.00 zaključim s hranjenjem in me ne napade lakota ob 21? Katero hrano nazadnje pojeste, da zdrźite do naslednjega dne?

Ne gre za to, kaj nazadnje pojes, ampak kaj in koliko jes cez cel dan!

Cez dan moras vnesti dovolj hrane, da zvecer nisi lacen!

Ce je pa se lakota, si narezes svezo kumaro na podolgovate rezine, das na njo piscancja prsa ali piscancji file in imas to za prigrizek po vecerji.

mona, najprej povej kaksnega spola si.

Prav nobene škode, če je človek kdaj malo lačen.

Odgovor na objavo uporabnika
Hrana zvečer, 31.10.2021 ob 07:05

Shujšati moram 20kg

Kaj naj jem čez dan, da do 19.00 zaključim s hranjenjem in me ne napade lakota ob 21? Katero hrano nazadnje pojeste, da zdrźite do naslednjega dne?

Jej samo enkrat na dan, ogljikove hidrate preprosto skoraj izključi, jej meso, in raznovrstno zelenjavo po enemu mesecu boš izgubila 15kg pri normalnem delu in sprehodu.

Sladkarije, slanarije, sladke pijače izključi.

Takole je, ce te lakota, ne gelde na to, kaj pojes, in koliko cez dan, napade zvecer, naredi obrat, in vecji obrok zaužij zvecer.

Meni ustreza prehranjevanje, ki se zacne kasneje ceez dan. Absolutno nisem za zajtrk, prvi obrok je dopoldanski, nadaljujem s popoldanskim in vecernim. Nobenega odrekanja, trpljenja..

Ahmm, 31.10.2021 ob 09:03

Takole je, ce te lakota, ne gelde na to, kaj pojes, in koliko cez dan, napade zvecer, naredi obrat, in vecji obrok zaužij zvecer.

Meni ustreza prehranjevanje, ki se zacne kasneje ceez dan. Absolutno nisem za zajtrk, prvi obrok je dopoldanski, nadaljujem s popoldanskim in vecernim. Nobenega odrekanja, trpljenja..

Ce najvecji obrok pojem zvecer, potem bi po njem samo se sladkarije jedla, ne glede na to, da sem se za nazrla do maksimuma.

Ce jem cez dan samo en obrok brez oh, crknem od lakote.

Res je, da smo si ljudje razlicni, a vsak mora poiskati svoj nacin prehranjevanja, tak ki njemu osebno pase.

Tebi tako, meni drugace, avtorici pa verjetno nekaj tretjega.

Zaključi s čim, kar ti dobro napolni želodec. Ponavadi so to beljakovine.

Hvala za nasvete. Zvečer mi najbolj paše sladko. Prvi obrok v dnevu imam z lahkoto med 10 in 11 uro. Samo zvečer me pograbi.

Najbolj in za najdalj časa nasitijo beljakovine in vlaknine. Ješ torej meso in solato ali meso in zelenjavno prilogo, pa boš dolgo sita. Izogibaj se OH, saj si po njih hitro spet lačen in povsem črtaj z jedilnika enostavne OH (sladkor, belo moko, krompir, testenine,…), saj imajo visok glikemični indeks.

Je pa tako, da je za hujšanje najpomembnejša močna volja, torej se moraš zvečer tudi, če si lačen, znati zadržati. Pa najbolje je, da je zadnji obrok še pred 19. uro, najpozneje ob 18h, sama, če se le da, po kosilu več ne jem, ne za hujšanje, ampak za vzdrževanje teže, saj menim, da po 40. ali 50. več človek ne potrebuje toliko hrane (v zahodni civilizaciji itak pojemo več kot 2x preveč hrane glede na porabo, kar vodi v civilizacijske bolezni). Če te kasneje res napade volčja lakota, vzameš korenček, papriko, jabolko ipd.

Avtorica, pazi, da čez dan ješ dovolj. Pa zajtrk ne pozabi. OHje poskusi pojesti zjturaj, dopoldan, popoldan, zvečer pa beljakovine.

Pa pazi, da ješ dobre OH. Torej poskusi se ognit sladkarijam, belemu kruhu. Jej polnovreden kruh, testenine. Krompir seveda lahko ješ, ampak ne pomfri.

Pa ne nasedaj tepcem, ki ti govorijo, da boš v enem mesecu zgubila 10, 15kg. Normalno je izgubiti pol do kilo na teden. Torej 2 do 4 na mesec.

Pa gibaj, gibaj, gibaj.

Beljakovine in vlaknine, 31.10.2021 ob 09:26

Najbolj in za najdalj časa nasitijo beljakovine in vlaknine. Ješ torej meso in solato ali meso in zelenjavno prilogo, pa boš dolgo sita. Izogibaj se OH, saj si po njih hitro spet lačen in povsem črtaj z jedilnika enostavne OH (sladkor, belo moko, krompir, testenine,…), saj imajo visok glikemični indeks.

Je pa tako, da je za hujšanje najpomembnejša močna volja, torej se moraš zvečer tudi, če si lačen, znati zadržati. Pa najbolje je, da je zadnji obrok še pred 19. uro, najpozneje ob 18h, sama, če se le da, po kosilu več ne jem, ne za hujšanje, ampak za vzdrževanje teže, saj menim, da po 40. ali 50. več človek ne potrebuje toliko hrane (v zahodni civilizaciji itak pojemo več kot 2x preveč hrane glede na porabo, kar vodi v civilizacijske bolezni). Če te kasneje res napade volčja lakota, vzameš korenček, papriko, jabolko ipd.

Ko sem hujsala, sem pojedla res zelo malo oh, nasitila sem se z mesom in zelenjavo.

Zdaj, ko vzdrzujem tezo, moram pojesti dovolj oh, ker drugace sem cisto brez energije in lacna! Se vedno jem manj oh od nekih normalnih porcij, a jih vkljucujem v skoraj vsak obrok.

Ne jesti po 18.uri je mit.

Mogoce, ce hodis spat nekje 21-22 ure, jaz hodim spat ob polnoci ali cez, vecerjam okoli 19.30 in imam potem do spanja se dva prigrizka, samo grizljaj ali dva, toliko da nisem cisto lacna.

Ponavljam, vsak mora poiskati svoj lastni nacin prehranjevanja!

Spusti večerjo. Problem rešen.

Včasih se sredi noči zbudim zaradi lahkote! Težko se je odvaditi.

Jaz sem shujšala 7 kg v 3eh mesecih s takim jedilnikom(en primer):

Z: 4 zvrhane žlice ovsenih kosmičev kuhanih v mleku s koščkom črne čokolada in pol žličke malinove marmelade

M:Jabolko, 20 mandeljnov, kava

K: Riž z zelenjavo (ena pest vsakega) pečen file pišcanca/ribe cca 12-15 dg, solata, kava

M:Jogurt, slive, hruška

V:Tortilija z jajci in zelenjavo, nesladkan kompot

Če je bla res kriza zvečer kakšen kuhan jajc ali rezina sira ali dva paradižnika.

Plus vsak dan polurni sprehod s psom in 30min telovadbe 4x tedensko.

Jaz praviloma ne gledam  kaj jem. Res pa zelo zelo radko vecerjam. Nekje do 18h nekaj pojem, potem pa ne več ker težko zaspim s polnim zelodcem.

Pojdi malo prej spat, da se ti telo navadi. Pa saj, ce naredis ritual, tuš, zobe, obraz… pa je ena ura mimo… pa direkt spat…

Napravi vse do 22h, da se samo uležeš… ker ti telo ne porablja toliko energije in ker je prebava slabsa ponoci…

Napisi si jedilnik… pa ti bo lažje in se tega res drzi

Uf, 31.10.2021 ob 21:09

Jaz praviloma ne gledam  kaj jem. Res pa zelo zelo radko vecerjam. Nekje do 18h nekaj pojem, potem pa ne več ker težko zaspim s polnim zelodcem.

Pojdi malo prej spat, da se ti telo navadi. Pa saj, ce naredis ritual, tuš, zobe, obraz… pa je ena ura mimo… pa direkt spat…

Napravi vse do 22h, da se samo uležeš… ker ti telo ne porablja toliko energije in ker je prebava slabsa ponoci…

Napisi si jedilnik… pa ti bo lažje in se tega res drzi

Poslusaj svoje telo… pa ali to kar zelis res rabiš…

Jaz pri 50ih vedno poslusam telo… vcasih mi pase slano, vcasih sladko, grenko… pri 170 imam 55kg in jem kar mi pase…

Ko prides na zeleno kilazo… samo ne na stara pota…

Aja… pa alko črti cist

Preberite si o delnem postu. Vso sreco, kjer je volja tam je moč!

jej prej dovolj, 31.10.2021 ob 09:30

Avtorica, pazi, da čez dan ješ dovolj. Pa zajtrk ne pozabi. OHje poskusi pojesti zjturaj, dopoldan, popoldan, zvečer pa beljakovine.

Pa pazi, da ješ dobre OH. Torej poskusi se ognit sladkarijam, belemu kruhu. Jej polnovreden kruh, testenine. Krompir seveda lahko ješ, ampak ne pomfri.

Pa ne nasedaj tepcem, ki ti govorijo, da boš v enem mesecu zgubila 10, 15kg. Normalno je izgubiti pol do kilo na teden. Torej 2 do 4 na mesec.

Pa gibaj, gibaj, gibaj.

Tale odgovor je najboljši!!!

bedarija333, 31.10.2021 ob 09:03

Jej samo enkrat na dan, ogljikove hidrate preprosto skoraj izključi, jej meso, in raznovrstno zelenjavo po enemu mesecu boš izgubila 15kg pri normalnem delu in sprehodu.

Sladkarije, slanarije, sladke pijače izključi.

Za bedarija

Lahko napišeš 5 različnih jedi samo z mesom in zelenjavo?

Nekaj obrokov, 01.11.2021 ob 10:27

Za bedarija

Lahko napišeš 5 različnih jedi samo z mesom in zelenjavo?

Še ena za kak recept

Uf, 31.10.2021 ob 21:13

Poslusaj svoje telo… pa ali to kar zelis res rabiš…

Jaz pri 50ih vedno poslusam telo… vcasih mi pase slano, vcasih sladko, grenko… pri 170 imam 55kg in jem kar mi pase…

Ko prides na zeleno kilazo… samo ne na stara pota…

Aja… pa alko črti cist

Ce bi poslusala moje telo, bi jedla samo slascice ?‍♀️?‍♀️??

Nic lazjega:

Riba + brokoli in cvetaca v solati ali rahli omaki

Piscancji/puranov file + grah in strocji fizol dusen na cebuli

Svinjski vrat + prazeno zelje

Mesnata slanina narezana na kockice + pecen fizol s papriko

Svinjski file + zeljna solata s korenjem in redkvico z jogurtovo polivko

Tuna + solata fizol, koruza, paprika, paradiznik…

Plus raznorazne mesno zelenjavne corbe brez dodanega krompirja, lece, jesprenja ipd.

5 jedi, 02.11.2021 ob 07:51

Nic lazjega:

Riba + brokoli in cvetaca v solati ali rahli omaki

Piscancji/puranov file + grah in strocji fizol dusen na cebuli

Mesnata slanina narezana na kockice + pecen fizol s papriko

Tuna + solata fizol, koruza, paprika, paradiznik…

Plus raznorazne mesno zelenjavne corbe brez dodanega krompirja, lece, jesprenja ipd.

Tile recepti ne grejo v “nič OH” jedilnik. Vsaj ne vsi. Fižol, grah in koruza so še kako OH!

Svinjina je daleč od zdravega kosa mesa!

Od naštetih receptov so samo trije pogojno uporabni – odvisno od česa je omaka pri ribi in svinjino v kolikor jo ješ.

Riba + brokoli in cvetaca v solati 

ne bo držalo, 02.11.2021 ob 08:19

Tile recepti ne grejo v “nič OH” jedilnik. Vsaj ne vsi. Fižol, grah in koruza so še kako OH!

Svinjina je daleč od zdravega kosa mesa!

Od naštetih receptov so samo trije pogojno uporabni – odvisno od česa je omaka pri ribi in svinjino v kolikor jo ješ.

Riba + brokoli in cvetaca v solati 

Mah, ti kakor hoces, a jaz sem s podobnim jedilnikom izgubila vec kot 40kg in ohranjam tezo, celo s tem, da sem ves cas jedla hujsanja jedla sladice, zdaj pa jem tudi oh.

Glede svinjine, da moram zulit stiroporasti perutninski file celo zivljenje, imam raje 150kg in jem svinjino, pa ocitno ni tako, da svinjina ni zdrava, saj recimo na prehranskem predavanju za diabetike priporocajo vsak dan drugo vrsto mesa, tudi svinjino, v glavnem pusto, a mislim, da za nas zdrave pride v postev tudi kaksna vratovina obcasno in seveda mesnata slanina, sploh domaca – verjemi, da je 100x bolj zdrava od kupljenega z ab in vodo nafilanega piscanca!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close