Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Hudič je pri hiši

Hudič je pri hiši

ja, z vzgojo je treba zaceti ze zgodaj, ze pri rosnih letih bi otroci morali pomagati pri hisnih opravilih, ce pa se ni nic delalo, pa je vse mama naredila, kaj se zdej bunis ko so odrasli, sama si jih vzgajala.

Me zanima, če boš tako govorila čez 18 let? Zarečen kruh, pa tako…
[/quote]

Nekatere otroke lahko celo življenje strežeš spredaj in zadaj, a ko potrebuješ njihovo pomoč, te pozabijo, tudi to, da si jih kdajkoli stregel. Sploh pri tistih, ki imajo veliko otrok se to rado zgodi. Skrb za starša prelagajo in se ne morejo zmeniti med sabo kdo bi pomagal ali pomaga samo hči oz. najmlajši otrok.

Ce se nekdo nalima nekam za cel vikend, potem lahko tud kaj premakne. Drugo je, ce pride za 3 ure.

Potem bi se pa spet pritozevali da morate kuhati se za njiju itd.

Ja potem se bi pa pritozevali da morate vse sama in da morate se kuhat za njiju 2 … Enim res nikoli ni nic prav 🤦‍♀️🤷‍♀️

V bistvu bi bilo še najbolj prav, da se v soboto in nedeljo zadereš: Danes pa Jožek in Micika kuhata.
[/quote]Haha onadva naj kuhata zase ostali pa naj imajo zase potem nebo pritozevanja da mora boga srota mama/tasca vse sama

Se strinjam s tem ampak dokler ne zivijo tam ce ne zelijo delati ne bodo in basta. Potem bi pa spet da ni nic narjeno vredu vedno bodo nasli eno dlako v jajcu.

Če pridejo na obisk ne tecnarim, postrežem, skuham. Če so pa čez vikend pri nas in to vsak teden pa imajo, da pomagajo. In se ne premikajo iz ene strani kavča na drugo.
Nismo hotel.

To so pa rezultati tvoje vzgoje,a ne?

To pa res ni problem. Imas super situacijo. Vsak vikend naj kuha en par, drug par pospravlja po hisi, tretji zunaj, ta cetrti jw pa frej…. In naslednji teden se zamenjajo

To pa vam moram na žalost rečti,da ste si krivi čisto in edino VI sami.

Moja mati je naredila skoz vse,vse oprala,skuhala,pospravla midve s sestro pa sva medtem ležale pred tv brez kakršnekoli slabe vesti,če je kaj rekla sva že tarnali in jooj pa zavijanje oči.
IN TO ZATO,KER JE MATI VSE DOPUŚČALA.

no,sedaj je že skoraj 5let ni in sem se takoj ,ko je preminula hitro spoznala kaj vse je mati sploh delala . Sedaj mi ni več samoumnevno,da zakaj bi jaz morala nekaj narediti,saj lahko mama,jaz sem se otrok,kao. A,ko sem hotela kaj ,sem se pa hitro postavila na samostojno stran. Torej preveč jih obravnavate kot otroke.
In se niti ne zavedajo kaj pomeni biti odrasel.

Sedaj vem,da,če sama ne bom nečesa naredila,ne bo narejeno. In ta stavek morate vbiti otrokom v glavo.

Ne skuhajte kosila en dan,naj jedo sendvice,da jim ne bo samoumnevno,da je kosilo vsak dan in,da se to naredi samo od sebe kao.

Ko vas kaj prosijo za kakšno stvar,jih zavrnite,recite ne. Omenite,da tudi oni vam nič ne pomagajo

4 mulce plus jaz in mož. In skoraj vsak vikend pripeljejo domov se fanta. Če bi kaj pomagali pri hiši, se pravi v gozdu in tako naprej bi bila zgodba drugačna ampak ne.

kaj imaš same ped_edćke namesto otrok ?
Kot drugo nedelja in delo v gmajni, ne me basat !

da bo sendvič za njih kazen? Mularija danes lahko je sendviče vsak dan, še posebej če to pomeni, da ni treba njim kuhat in pomivat posodo.
Drugače pa je to, kar ste napisali, čustveno izsiljevanje – “ne, ker tudi ti meni ne”…. Pač tako si jih je vzgojila. Fant, ki pride, ni dolžan delat v gozdu, so pa dolžni vsi ostali. In najbrž nikoli niso, zato tudi zdaj ne. Fant na obisku pa naj gre ta čas domov ali pa pomaga pri delu, to je njegova odločitev. Z ostalimi pa se pogovorit, jutri delamo dve uri v gozdu in pika.

Uf! Kera militantna!
Glih za v ameurika!

Pri nas nas je 8 v hiši. Otroci so 18, 16 in 15. Starejša ima fanta, ki pride občasno v petek popoldan k nam in ostane pri nas do ponedeljka zjutraj, večkrat pridejo tudi kakšni prijatelji oz prijateljice prespat tudi k mlajšima.
Čez teden se ve, kdo ima kakšne zadolžitve. Če imaš obisk, te to ne odvezuje tvojih opravil – imaš pa sam na voljo ali jih opravi naš sam kak dan prej, ko dobi obisk, ali opravi opravila tisti dan,ko ima obisk prijatelj pa ga gleda zraven in čaka, ponavadi pa se naš spravi nekaj delat, prijatelj pa mu pogama, da čim prej končata in po svoje dalje. Seveda ne pretiravamo in otroci se večkrat dogovorijo in si po potrebi zamenjajo opravila med sabo.
“Vikend paketi” v času sezonskih del pa zgledajo tako, da se v petek zvečer pri skupni večerji dogovorimo kaj se bo v soboto delalo, določimo uro vstajanja in akcija cel dan. Ponavadi vsi “gostje” pristopijo, drugače pa pač se dolgočasijo v bajti (ne vem, kdaj smo imeli nazadnje tak primer – vsak je še šel zraven se hecat – če ne drugo pa je grablje držal pa pijačo nalival).
Pa je to veliko “meščanskih” otrok – sploh sedaj, ko je srednja šola. Otroci raznih zdravnikov, odvetnikov, taki ki imajo hišno pomočnico, ki hodijo vsak dan ven jest in jim doma ni treba premaknit nič. Smo imeli kakšno “spakovalo”, ampak tista prijateljstva so se hitro končali.

Jaz pa srčno upam, da je ta zgodba izmišljena..ženska,  zbudi se žeenkrat…. nehajte že enkrat igrat to slovensko cankarijansko mater…. nehajte jem streči od spredaj in zadaj… vstedite se pred tv ali pa pojdite na en dolg pohod. Odrasli so! Brez skrbi, preživeli bojo… kak dan bodo malo mežikali in debelo gledali. Potem bojo mogoče celo kaj postorili sami. Ampak pustiti jim morate!!!!

Odgovor na objavo uporabnika
Zvezda130, 06.06.2021 ob 20:28

Jaz pa srčno upam, da je ta zgodba izmišljena..ženska,  zbudi se žeenkrat…. nehajte že enkrat igrat to slovensko cankarijansko mater…. nehajte jem streči od spredaj in zadaj… vstedite se pred tv ali pa pojdite na en dolg pohod. Odrasli so! Brez skrbi, preživeli bojo… kak dan bodo malo mežikali in debelo gledali. Potem bojo mogoče celo kaj postorili sami. Ampak pustiti jim morate!!!!

Anonimnež,

Anonimnež,

samo gledam, 20.05.2020 ob 15:15

Taksne starse bi poslala na psihiatrijo. Da mam js taksne starse se bi jih lepo sramovala! Sam na svojo rit gledate taksne je treba iztrebit zal! Upam da u vas snahe/zeti sovrazijo vam privoscik iz usega srca!! 😉😉
[/quote]
Ja ,to je pa res opaziti, da so tiste iz Cazina zelo rade nastanjene pri kakšnem fantu 😃

Ko so mulci dovolj stari jih je treba enostavno odjebat.

Kaj pa ti tukaj delodajalcaš?

Res je malce cudna (zanimiva) tale vajina vzgoja otrok. A moz nima nobene besede pri bajt?

Monmonci poslusaj. Ona ima izkusnje na tem podrocju.

kar se najbrž ne pove, je pa marsikdaj v takih primerih res, je, da ko so pa mulci dejansko hotl kj naredit, so pa tastari takoj skočl in jim gledal pod roke, pa joj jst nebi tako, pa ka pa ti delaš, pa pr nas se dela pa drgač, pa ka si neumn ka pa delaš, jst to tko, ne morš kr neki po svoje, pa kak počas, pa slabo…. in pol itak vse stari naredijo sami še enkrat in k se to ponavla skos…
Skratka nikol ni nč narjen dost dober. In se pač eventuelno usedeš na kavč in naj gara stara po svoje…

Druga stvar so pa pol slovencljske starševske travme, da pa otroci mogoč niti niso tako nesamostojni ko zgledajo. Da se bojo zlo hiter, če bojo mogl garat doma oz da bojo postavljeni v samostojnost, odločl preživlat vikende/tedne/življenje kje drugje, samostojno. Ker mladi bomo ok, se bomo že znajdl. Smo prilagodljivi, pridni, iznajdljivi. Stari so tisti, k jih je groza, ne mi, da pol pokajo takole pasivno agresivno od jeze, namest da bi se zmenl kot ljudje, kaj kdo hoče in lahko naredi. Po svoje in v svojih zmožnostih brez gledanja pod prste.

Ce se mene vprasa, to tudi podobno ni hudicu. Ti mona pojma nimas kako izgleda, ko je hudic pri hisi. Bodi srecna, da sploh kdo pride domov. Ko bos sama ostala se pa spominjaj na te (lenuhe) otroke.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close