hudi problemi – internet
Imam adsl in velik problem z internetom. Probali smo že skoraj vse: tudi kable smo zamenjali, rutar… internet se skozi sam izklaplja in vklaplja. Ne odpira www. strani, ta post pošiljam že pol ure, mail ne dela, ….
Vedno se odpira okenček: lokalni kabel je izključen, lokalni kabel je vključen…….znova in znova
Kaj naj??????? – ta post sem najprej napisala na word, in kopirala na post, zato imam vprašajčke, drugače pa ko pišem poste pol tipkovnice ne dela
Drugače mi pa nagaja tudi bs player – zdaj imam vcl, ko preklopimo filme na televizijo včasih dela zvok, drugič ne,
Živjo, Pepelkica! 🙂
A imađš drugače zaščiten računalnik? Imaš antivirus, pregleduješ vsak teden disk z anti spy programi kot so adaware, spybot, itd? Uporabljaš firefox, kot enostavno hitro zaščito pred nevarnostmi iz spleta, ki v 90% grozijo le IE-ju brez ustreznih dodatkov?
Za začetek si inštaliraj antivirusani program, adaware, spybot, pa boš videla če bo kaj bolje.. Drugače bo treba računalo odnest k nekomu ki te stvari obvlada in ti počisti komlet svinjarijo po disku. Drugače pa lahko še vedno poslužiš ukaza “format c: /s”. Baje ša da je preventiva boljša od kurative, to pa sama premisli za v bodoče, da se ne bomo vračali vedno znova na začetek.
lp
Kar bi jaz naredil na tvojem mestu je to, da bi vzel disk iz kište, ga nesel k prijatelju in ga tam temeljito pregledal z antivirusom in spy programi, kar ne bi šlo bi pa ročno odstranil iz registra. Če tega ne znaš narediti naj to naredi nekdo, ki obvlada. To je najbolj unoverzalen nastvet, ki ti ga lahko dam.
Obstajajo seveda tudi še druge rešitve, če je rač še v garanciji in ne moreš odstranit diska. Ena je taka, da greš na torent, si povlečeš partition magic, razkosaš particijo C na 2 dela in nato na particijo D inštaliraš drugi sistem in sedaj iz njega pregledaš particijo C.
Pepelka, sicer ni izgubila čevečljček –
Imam adsl in velik problem z internetom. Probali smo že skoraj vse: tudi kable smo zamenjali, rutar… internet se skozi sam izklaplja in vklaplja. Ne odpira www. strani, ta post pošiljam že pol ure, mail ne dela, ….
Vedno se odpira okenček: lokalni kabel je izključen, lokalni kabel je vključen…….znova in znova
Poglej takole:
1. Izključi router (usmerjevalnik) (btw. kateri pa je (firma ??).
2. Vključi direktno adsl modem v računalnik
3. poveži se na internet in spremljaj – se ti še dogaja – ali ne ???
Kaj naj??????? – ta post sem najprej napisala na word, in kopirala na post, zato imam vprašajčke, drugače pa ko pišem poste pol tipkovnice ne dela
Povej – kaj si mislila s tem – pol tipkovnice ne dela – če odpreš Notepad (beležnico) ali ti tipke delajo – ali ne ???
Drugače mi pa nagaja tudi bs player – zdaj imam vcl, ko preklopimo filme na televizijo včasih dela zvok, drugič ne,
BSPlayer – pa pride zadnji na vrsto – malce si razporedi – kaj je nujno takoj in kaj malce kasneje.
lp
Forum je zaprt za komentiranje.