Najdi forum

hud problem

Počasi sem že obupal, ne vem kaj nardit. Pred 14 dnevi sem formatiral in ko sem hoto vse drivere na novo nalozit sem ugotovil da originalni CD za plato (ASUS A7V266-M) ne dela. To pomeni da ni slo instalirat driverjev za zvok. Potem sem jih sel iskat na net:
google –> C-Media CMI8738/C3DX Audio Driver for A7V266-M

Ko stisnem setup nekaj melje potem pa napise da je proces v teku in da naj pocakam few minutes, zgodi se pa ne nic. Danes sem dobil v roke eno zvocno kartico na kateri je čip CMI8738 in pripadajoči CD. Tud s tem mi ne uspe instalirat, napise da ni zvocne kartice, v BIOSU pa jo zazna. Tudi ce grem na device manager pise da obstaja, le rumen vprasaj z malim klicajem je zraven. Driverjev vglavnem noce namestit, konec. Pol si recem da bom to kartico pac vrgo v masino ampak hm, ne gre. Plata je mini – ima 2 x PCI in 1 X AGP. V enem PCI-ju mam mrezno kartico, na sredini nic, v AGP-ju pa mam Radeona katerega ventilator pride tak dalec da ne morem v PCI dat nic ker bi blo med ventilatorjem in ploscico zvocne kartice samo 1mm prostora kar je pa sigurno premalo. KAJ NAJ NAREDIM preden dobim zivcnega?:> Pa ne mi rect naj kupim novo plato.

Hvala!

če nea veš, potem pa odpri računlanik, pa poglej katera osnovna plošča
je to – greš na proizvajalčevo stran – potegneš gonilnike za tvoj operacijski sistem in to dela.
(prepisal sem besedilo iz računalniških novic – nea zraslo na moji glavi)

če še nea gre pa napiši katere windowse imaš, ker najbrž jih imaš
sem videl da si popravil besedilo in napisal ploščo ASUS A7V266-M – priden

Verjetno res nimaš pravih drajverjev za plato oziroma zvočno. Probaj pogledat s tem programom: katero plato imaš in pojdi na njihovo stran in download-i njihove driverje, če še nisi to naredil. Mogoče se prejšnji nedokončno inštalirani driverji tepejo s tem, katere si hotel inštalirati nazadnje. Izbriši vse driverje in probaj še enkrat. Če ne gre, naredi še en format in takrat inštaliraj z driverjem iz proizvajaččeve strani.

Lp, Max

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close