Http strežnik ali kaj?
Pa še moj problemček, rad bi naredil spletno stran na svojem računalniku.Sedaj me pa zanima, ali naj na svoj stari računalnik namestim linux in ga uporabim za strežnik? Naj to naredim kar v Winsih? Koliko to rabi prostora na disku in ali lahko potem od mene potegnejo kakšne stvari dol, na primer slike ali katakog, ki je velik cca 6Mb? Ali strežnik lahko priklopim preko routerja? Na spletno stran, ki je trenutno na volji mi namreč ni uspelo prenest katakoga te velikosti.
Hvala za odgovore in Lp
Nekateri za e stvari uporabljajo kar MSN Messenger 6+. no meni se dopadejo tudi enostavni strežniki ala FTPServer (), nekaterim je pod častjo če bi uporabljali kaj več kot WS_FTP, čeprav to tebi ne bo prišlo prav, bullet prof FTP pa še kupček drugih:
lahko pa namestiš čisto pravi Apache server ()
Zadeva niti ni tako komlicirana, zpomni ali izmisli si mapo, ki bo apačijeva,
v tekstovni datoteki odpri apache2/conf/httpd.conf, da pokažeš kdo je šef, pod server admin vpiši svoj mail, da se vidi, v Document root pa ime mape, kjer bodo tvoje mape in datoteke. Kaj pa vem: ustvari mapo C:\mojemoje in to vpiši tja not med narekovaje.
potem še opišemo privzeto stran v Directoryindex: idex.html, index.php in take, spremenimo kodno tabelo AddDefaultCharset namesto iso-8859-1 damo kar windows-1250
in to bi bilo to.
Od doma boš pregledoval svoje datoteke tako da vpišeš loalhost, no drugi bodo morali vpisati tvojo IP številkio ali pa si nekje nabavi prijaznejši naslov (domeno)
Kar je tu slabega je, da ti mora PC stalno goret.
O Linuxu sem razmišjal zato, ker je free in ni problema z licenco. Ne bi si rad nakopal koga za vrat, še posebno, ker se mi valja doma nekaj starejših škatel, ki za kaj drugega niso več primerne.(Če kdo kakšno rabi odstopim) Nekoč sem si že naložil, Pingo Linux, pa Suse in en Knopix, ki se štarta kar z CDja. Sem ga pa skenslal zaradi pomankanja gonilnikov za nekatere naprave, ki jih uporabljam. Pa še nekaj, če se komu valja katerikoli CD z Angleškim ali Slovenskim Office-m seveda originalni sem ga pripravljen odkupit.
Forum je zaprt za komentiranje.