Najdi forum

Kakšen je ukaz v html-ja da ti tekst teče po horizontalno.
Hvala lepa za odgovor

ammm, verjetno misliš kak horizontalen scrolling…

Na web strani?
V status baru brskalnika?
Na šporgetu?

S samim htmljem to ne bo šlo, lahko pa uporabiš kak java script ali kaj podobnega.

E
d
i
n
o

t
a
k
o
l
e

hehe, tole je bolj črnogorski scrolling, ko moraš kolešček od mišona gonit gor in dol 🙂

Ampak pobič ali deklina ima željo po horizontalnem (pivoravnem) scrollu, tako da tudi edino takole črnogorsko odpade 🙂

Ko upisujem novice na neko internetno stran mi piše tam kjer upisujem naslov…You can use html.Predvidevam da bi lahko ta naslov tekel.Mi lahko pomagate?
lp
wertz

Običajno so take reči na html straneh narejene na enega izmed teh načinov:

1. animirani gif

Tu gre za sliko, ki je animirana iz posameznih slikic v formatu GIF. Na tak način so narejene ponavadi tudi reklame na spletnih straneh.

2. javascript

Tu gre za dodatno kodo na html strani. Gre za preprost programski jezik, ki omogoča mnogo več kot samo html. Če na iskalniku vpišeš ključne besede javascript in scrolling text morda najdeš kakšen primer kako se to naredi v javascriptu.

3. java applet

V tem primeru gre za preveden program napisan v javi, ki se prenese iz spletnega strežnika in zažene na računalniku ter prikaže znotraj spletne strani. Za take učinke lahko najdeš na internetu že narejene applete, ampak običajno staneje nekaj dolarjev. (mnogo je pa tudi brezplačnih)

Da bi se dalo tak učinek dobiti samo z html ukazi pa mi ni znano.

Morda ideja za razvijalce html standarda:

TEKOČI TEKST

Primer brezplačnega java appleta:

http://www.handyarchive.com/Web-Development/Javascript-Java/514-A-Scrolling-Text-Applet-Now-Free-.html

Na internetu je tega sicer na tone. Kdor še ni napisal svojega appleta za tekoč tekst ne šteje.

Tup tup tup.
Horizontalno.
H O R I Z O N T A L N O!

Ko je hmmm povedal da gre za piroravno… mi je vžgalo.

A ni to tole:

Edino takole

kot prikazuje tale stran:

Hvala lepa Odgovoru za odgovor!
Zadeva lepo dela!
lp
wertz

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close