HRVATI
pa dej že nehajte s temi Hrvati, res že dobivam občutek, da ste najbolj nestrpni tisti, ki kar naprej gonite take in podobne teme. Na splošno pa še vedno velja, da se bo nekdo obnašal do tebe, tako, kot se ti do njega, zato bi bilo dobro, da se ti in tebi podobni najprej ozrete vase!! Vsaj enkrat za spremembo.
Kr Eden to drži,ampak bolje,da nisi služil v YU vojski.Bi spoznal kaj je to ponižanje,žaljenje,vpitje ,maltretiranje,ravnanje s slovenci kot s psi…Bi videl ti kulturo Balkansko.V negativnem smislu.V YU vojsko ne bi šel kot turist gledat zanimivosti,ampak podobno kot kak zapor,kjer ravnajo s tebo slabše kot s smetjo.Oladi malo,bodi vesel,da si služil vSl.vojski,ki je bila proti JLA pravi hotel in bolj podobna taborništvu.
bla bla, mamine scrkljane ritke. Kaj zdej jokcate, če ste bili eno leto v JLA, tudi jaz poznam fante, ki so služili v JLA pa noben tolk ne stoka, kot vi. Kaj pa včasih, ko so moški služili po 3 leta??? Prav res mora biti z vami nekaj narobe, kot, da ste samo vi služili daleč stran od doma. SO vas že pogruntali, kakšni ste, jaz bi vas še mal poslala na izpopolnjevanje:). STOKICE!
Samo berem Vaše nestrpne izjave in ne morem verjeti, da imamo vedno opravka z nekimi drugimi narodi. Po mojem mnenju smo v Sloveniji zelo nestrpni ljudje. Edina rešitev za nas bi bila, da zgradimo zid na meji kakor so ga zgradili Izraelci v Gazi in bi bili naši problemi rešeni. In potem bi se ukvarjali sami s seboj. Po moje bi se nam zmešalo in bi videli, da je najlepše ravno to da so drugi narodi,vere, da se jih spoznava odkriva in od njih uči kakor se oni učijo od nas. Kar se tiče pa nasilja, to je povsod ne samo v Hrvaški tudi tukaj v Sloveniji in v celem svetu, zato ne obsojajte nikogar.
Sem služil v JLA, kot tudi vsi Slovenci, ki so v bivši Jugi morali služiti vojaško obveznost (od kdaj so iz JLA Slovenci čudežno izpuhteli vesta samo Ondi, ki se mora tudi še naučiti pravilne slovenščine, in pa morda Janša, na katerega se sklicuje), zato mi ne tukaj bluzit o tem, kaj in kako je bilo! Če pa mislite, da je bila JLA kot vojska kaj posebnega, pa lahko poskusite v ameriški vojski. Mislim, da bi si v tem primeru zaželeli celo življenje služiti v JLA.
Sicer pa JLA ni napadla Slovenije ampak je zgolj na ukaz zvezne vlade poskušala zasesti mejne prehode, ki so jih prevzeli slovenski teritorialci in policija, kar je bilo seveda v nasprotju s tedaj veljavno zvezno zakonodajo. Ker so se slovenski teritorialci in policija temu uprli, je prišlo do manjših spopadov, ki s pravo vojno nimajo prav posebne veze (mimogrede, na slovenskih cestah vsako leto umre okrog trikrat več ljudi kot v tej strašni “vojni”, pa še med temi žrtvami je bilo precej civilistov, ki so umrli bolj po pomoti, kot “stranska škoda” kot bi rekli naši trenutni veliki prijatelji …). Seveda pa ta dejstva ne ustrezajo samozvanim slovenceljskim “herojem”, ki se petelinijo na kupu dreka. Bedno!
Slovenci raje pometimo pred svojim pragom predno se spravljamo na koga drugega. In mimogrede – za vsak sporazum morata biti dva.
SLOVENEC
Zanima me, če bi bil ti HRVAT, kako bi se ti obnašal v njihovi situaciji, kako bi ti branil meje in sprejemal razne sporazume, ki bi bili škodljivi zate oz. za tvojo državo, kako bi se ti obnašal v obratni situaciji, ali
če bi bil ti ITLAIJAN, AVSTRIJC, MADŽAR, kje bi bile potem po tvoje meje, pa kakšni bi bili potem sporazumi, do kje bi sploh bila SLOVENIJA, če bi bila in če bi ti na vse ponujene sporazume kar takoj pristal?
SLOVENEC – odgovori prosim
Forum je zaprt za komentiranje.