Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice hrvaško morje najboljše, zakaj?

hrvaško morje najboljše, zakaj?

Zanima me tisti, ki hodite na Hrvaško in trdite, da imajo najleše morje, kako ste to ugotovili? Zakaj vam je na Hrvaškem najbolj všeč? Sama veliko potujem, ne morem trdit da ni Hrvaško morje lepo, ampak je še veliko lepših, zanimivejših destinacij po Evropi in po svetu. Mene moti, da ti Hrvati ponudijo samo morje in nič drugega. Manjka jim ostala ponudba, zabaviščni parki za otroke, vodni parki, zoo…
Jaz rada grem vsako leto drugam in spoznam čim več različnih destinacij.

Ravno zato !!!!
Edino morje v Evropi, ki ni onesnazeno z zabaviscnimi parki, vodnimi parki, zooji itd… Govorim za hrvaske otoke.
Da bi bilo se dolgo tako…..

Točno tako! Ker uživam v njihovi domačnosti.

enako!

ko jadaramo na Kornatih….

“Jaz rada grem vsako leto drugam in spoznam čim več različnih destinacij.”

Enako.

Jaz sem tudi bila že marsikje drugje, pa komaj čakam, da grem spet nekam v južno Dalmacijo. Meni je enostavno lepo, še vedno veliko narave…

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Moje osebno mnenje je, da ti je Hrvaška obala všeč dokler ne vidiš kaj drugega… kajti nikakor se ne more primerjati s kakšno Karibsko plažo, da otokov v Indijskem oceanu niti ne omenjam…od bližnjih destinacij pa, ko enkrat začutiš domačnost in toplino Grkov…

lp

Hrvaško primorje (dalmacij) mi je všeč zato, ker ima več vrst plaž (ne samo zoprni pesek recimo), ker je skoraj povsod dovolj sence pod borovci in ne rabim dajat vsak dan 10 evrov za sončnik, ker se ne rabim bati, katera nenavadna žival me bo pičila v morju, ker ni svinjsko mrzlo kot je npr. atlantik, ker ni zoprnih dvometrskih valov, ker ne piha stalno (kot npr. na grških otokih), ker ne umiraš na 40 stopinjah (kot npr. v tako opevani tuniziji ipd.), ker ne mrgoli pijanih, opečenih angležev :-)….

Všeč mi je prav zato, ker ni “ostale ponudbe” in še vedno lahko najdeš divje kotičke, s čistim morjem.

Sicer pa grem jaz na morje zaradi morja, vonja borovcev, toplih noči pod zvezdami inh poležavanja na plaži. Ko hočem iti v vodni ali zabaviščni park ali živalski vrt, grem lahko tudi v Ljubljani in zato se ne rabim potovati 500 kilometrov.

tudi jaz

hbhjbjnjkčn :))
Rada se potepam in imam podobne izkusnje. Zaradi tega se rada vracam na Jadran.

Najboljši dopust na otoku v južni Dalmaciji,kjer imaš eno slaščičarno,eno štarcuno,en kafič pa zvečer en štant-mir na celi črti.
Sigurno je tudi drugod lepo in upam,da bomo še pregledali kaj sveta,vendar dvomim,da bi bili še kje deležni tako mirnega dopusta,nobene gužve in tako prijaznih ljudi.

Tudi meni paše kdaj mir, pa ga najdem zelo blizu – v Sloveniji ob Soči. Spokam se v manjši kamp, zvečer tišina, nobenih pijanih najstnikov, nobenega prometa, samo tišina.
Zato predlagam če iščete mir, odpravite se kak vikend v posočje.

Ma sploh ne razumem, zakaj se nekateri toliko obremenjujete s tem, kje bo kdo dopustoval. Meni se zdi npr. smešno, da gre nekdo na dopust za dva tedna na Šobčev bajer, pa ne bom zaradi tega morila ljudi po forumih in jih prepričevala, kako je tam vse brezveze in naj grejo na dopust tja, kjer je meni všeč. Vsak gre pač tja, kjer mu je všeč oz. kar si lahko privošči.

Saj ni vse v praženju na soncu.

Skoraj isto, samo da otok ni v južno, ampak srednji Dalmaciji. Več pa ne povem. 🙂

hbhjbjnjkčn napisal:

> Ma sploh ne razumem, zakaj se nekateri toliko obremenjujete s
> tem, kje bo kdo dopustoval. Meni se zdi npr. smešno, da gre
> nekdo na dopust za dva tedna na Šobčev bajer, pa ne bom zaradi
> tega morila ljudi po forumih in jih prepričevala, kako je tam
> vse brezveze in naj grejo na dopust tja, kjer je meni všeč.
> Vsak gre pač tja, kjer mu je všeč oz. kar si lahko privošči.

Jaz pa razumem. Ljudje, jaz tudi pravim, ne iti na dopust na Hrvaško!
(Moj egoistični razlog: ne bi vas rada tam srečevala!)

Zakaj hodim tja? Ker je še zmeraj najceneje. Pogrešam pa vrvež in več ponudbe. Še leto, dve (da se izkopljemo iz vrtca), potem bomo pa tudi mi hodili drugam.

Je pa blizu.
Spokamo se v avto in za 3 ure smo na cilju. Brez dolgotrajnih voženj, brez letal ali ladij-tega npr. moj mož niti pod razno ne prenaša.
In meni deluje domačnejše od npr. Italije.

leta 2006 so Američani izbrali Hrvaško za naj destinacijo na svetu.Tako prebral.

Hrvaška obala je res lepa, ker je marsikje še neokrnjena. Sicer pa je zame kar se tiče dopusta ravno tako (ali pa še bolj) kot okolje pomembno to dvoje: s kom ga preživljam ter kakšen odnos imajo domačini do turistov. Tisto prvo ni odvisno od destinacije, glede drugega pa Hrvati še niso vedno in povsod prijetni gostitelji.

Sicer pa sem tudi sama pristaš tega, da odkrivam nove kraje in se zato redko vračam v iste kraje – če pa se, se pa po kar nekaj letih.

________________________________________________ Prave kritike so zasnovane na trdnem prepričanju ali znanju.

ja, tudi jaz se pridružujem, rabno zato, ker ni tam nobenih zabaviščnih parkov in je mir….seveda je pa res, da ponudijo lepo naravo za ogromen denar in nič drugega, ampak meni je to najpomembneje…

Tud midva z možem sva ugotavljala, da pravzaprav plačujeva lokacijo (in ne udobja). a ko sva malo pogledala okoli, vprašala druge, sva ugotovila, da je to praktično nama najpomembnejše.

udobno stanovanje imava doma, na morju pa staro hišo tik ob morju, privatno plažo, malo naprej mivka plažo in pesek plažo za otroke, zjutraj mirno pluskanje morja in kakšen galeb na skalah. Obroke imamo pod borovci, zvečer lahko izza jedilne mize občudujemo sončni zahod..Si res še kaj želimo…

vemo, da bodo hrvati še dražili, da se veliko dalmatincem ne da veliko delat, …a to smo vzeli v zakup in gremo tudi letos na isti konec. Vsaj dokler bodo otroci majhni.

Lp

nada

V mladosti sem preštopala vso Evropo, precejšen del Afrike, Bližnji vzhod, pozneje sem bila službeno v Braziliji, ZDA … Grčijo, Španijo, Kanare ipd. sem vse “podelala” …

Takrat sem iskala vznemirjenje.

Zdaj je najin edini cilj na morju – MIR. Ves dan NOČEVA videti žive duše, HOČEVA uro in pol pešačiti do kakega mirnega kamnitega zaliva, kjer bo dovolj sence, kjer bova lahko vrgla cunje s sebe ter brala in plavala ves ljubi dan.

V kakšni sobi/apartmaju sva, naju en kl**c briga – saj imava doma udobno stanovanje. Za spremembo je čisto okej.

NOČEVA “pestre” turistične ponudbe, HOČEVA jesti to, kar “domačinova” žena skuha družini in še nama.

Zvečer NOČEVA poslušati glasbe in vreščanja in hrupa diskotek.

Takšnih krajev je malo, njihovo iskanje po drugih državah – vem, da obstajajo tudi takšni, seveda – pa lahko vzame precej energije. Ker sva v sobodnih poklicih in jaz negotovega zdravja, tudi ne moreva za pol leta vnaprej rezervirati bivanje, ampak se odpraviva, ko oddava delo. To pa je lahko kadarkoli.

Vožnja do Jadrana – sploh po zdaj povsem opusteli jadranski magistrali, je pa čisti užitek, čeprav traja nekoliko dlje.

Zato, ker potrebujem samo dobri 2 uri z avtom in sem pri naši prikolici. Zato, ker je tam, kjer imamo prikolico, božji mir in si lahko nafilam baterije.
Zato, ker v neposredni bližini ni nekih family parkov in podobnega sranja, ki ti spuli samo denar iz denarnice. Je mogoče katera že dopustovala v krajih, kjer je polno zabaviščnih parkov in morala vsak večer dopovedovati otroku, da ne more it na vsa igrala (plačljiva), na katera bi si želel?
Zato, ker oba otroka tam vse poznata in sta ga navajena.
Zato, ker točno vemo, kam moramo it s čolnom, da bomo sami.
Zato, ker hodimo velikokrat ponoči lovit ribe in imamo znane točke, kjer vemo, da jih je veliko.
Zato, ker smo tam sklenili že veliko prijateljstev.
Zato, ker so tam, kjer smo, prijazni ljudje (pa ni Dalmacija, je kar Istra).
Zato, ker mi dol visi za politiko, ki vsako leto sproducira afero pred sezono.

najlepše je če drugje še nisi bil!

lahko pa zatrdim da je še marsikje lepše

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close