Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Hrvaško morje bo kmalu samo še za bogatune

Hrvaško morje bo kmalu samo še za bogatune

Pa pi.zda vam materna od revežev .. a ne dojamete da v bližini bogatunov niste zaželjeni??
Pa menda ne bomo znancem govorili s katerimi reveži smo si jajca / pi.zde kazali

Blagor vam, ko imate hišo in vrt. Kaj pa mi v ljubljanskih stolpnicah, kjer se cvremo kot v peklu?
[/quote]

Za klimo še nikoli slišala? Dobijo se že poceni in celo na obroke.

Ne pozabi, da delavce “uporabljajo” tudi, a jih zelo slabo plačajo. Za koji ****** bi jaz potem morala plačat en senčnik, pa stol ali parking tako drago, če je moje delo tako slabo cenjeno.
[/quote]
Je res kar praviš. Vendar ne senčniki ne ležalniki na plaži nimajo nič s tem. Če ne želiš ga ni treba vzeti. Če ga vzameš je pa treba plačat.
[/quote]
No, jaz sem opazil, da je zadnja leta čedalje več plaž privatnih, kjer je bil prej prostor za vse, danes drago zaračunavajo tiste senčnike in ležalnike. Vprašane je, če je to dejansko pri njih sploh zakonito in je zemlja do morja res v lasti koga ali gre za lopovščino v sodelovanju z občinskimi veljaki, ki jim kaj kapne v žepe od tega..

Je res kar praviš. Vendar ne senčniki ne ležalniki na plaži nimajo nič s tem. Če ne želiš ga ni treba vzeti. Če ga vzameš je pa treba plačat.
[/quote]
No, jaz sem opazil, da je zadnja leta čedalje več plaž privatnih, kjer je bil prej prostor za vse, danes drago zaračunavajo tiste senčnike in ležalnike. Vprašane je, če je to dejansko pri njih sploh zakonito in je zemlja do morja res v lasti koga ali gre za lopovščino v sodelovanju z občinskimi veljaki, ki jim kaj kapne v žepe od tega..
[/quote]
Tega ne bi vedla. Jaz ne jemljem ležalnikov nikoli oz. Zelo redko. Kadar je pa guzva na plaži smo pa mi kar na bazenu in se grem samo skopat v morje in ven ko mi zapase morje. Imamo plažo blizu. Z vrta gledam ljudi.

[/quote]
[/quote]

REGIONAL 2017-07-03 20:41 15772
MIŠLJENJE STRUČNJAKA Ništa od privatnih plaža! Nitko u Hrvatskoj nema zakonsko pravo ograditi plažu i naplaćivati ulaz, a moguće je izbjeći i ‘ucjene’ koncesionara

MIŠLJENJE STRUČNJAKA

Podijeli na Facebook-u Podijeli na Twitter-u Pošalji na email
Piše SD
Foto HANZA MEDIA
O novom Zakonu o koncesiji i nezakonitom ograđivanju plaža Večernji list je popričao s Franom Staničićem, izvanrednim profesorom na Katedri za upravno pravo zagrebačkog Pravnog fakulteta.

Pojšnjavajući činjenicu da su neki hoteli i vlasnici vila uz more ogradili plažekazao je da pomorsko dobro ne može biti ničije vlasništvo, nego RH.

– Koncesionar upravlja plažom, ali ne može naplaćivati ulaz na plažu, koja je javno dobro, nego samo iznajmljivanje ležaljki i korištenje izgrađene infrastrukture. Ne može se plaža zakonito ograditi ni zabraniti ulaz na nju. Za uvalu u koncesiji možete naplatiti što se netko sidri u njoj jer naplaćujete infrastrukturu koju ste sagradili, ali nije dopušteno naplaćivati korištenje pomorskog dobra. To je uzurpacija pomorskog dobra – rekao je te zaključio kako je zabrana ulaza na “privatne plaže” kršenje je zakona.

– Nikom se ne može zabraniti ulaz na područje pomorskog dobra osim ako to nije vojna luka. Privatne plaže u Hrvatskoj ne postoje i ne mogu postojati po zakonu. Postoje javne i plaže pod koncesijom na kojima ne možete zabraniti ulaz jer sve spadaju pod pomorsko dobro, koje imaju pravo koristiti svi građani. Po meni maksimum dopustivog može biti da plaža pod koncesijom ima pravilo da je možete koristiti ako platite i ležaljku, odnosno korištenje izgrađene infrastrukture – istaknuo je profesor Staničić napominjući da se može izbjeći i situaija da koncesionar digne cijenu ležaljke na 100 kuna i to tako da se Ugovorom o koncesiji određuje i maksimalna cijena najma plažne opreme.

http://zadarski.slobodnadalmacija.hr/regional/clanak/id/494817/nista-od-privatnih-plaza-nitko-u-hrvatskoj-nema-zakonsko-pravo-ograditi-plazu-i-naplacivati-ulaz-a-moguce-je-izbjeci-i-ucjene-koncesionara

[/quote]
[/quote]
Sibpač idijot.
Gre za koncesijo in ob tem stroške za izdelavo / vzdrževanje plaže
Profit je notmalem ccac10%
Je pa res da odhanjajo bagro ki samo pušča svonjarijo za sabo

[/quote]

REGIONAL 2017-07-03 20:41 15772
MIŠLJENJE STRUČNJAKA Ništa od privatnih plaža! Nitko u Hrvatskoj nema zakonsko pravo ograditi plažu i naplaćivati ulaz, a moguće je izbjeći i ‘ucjene’ koncesionara

MIŠLJENJE STRUČNJAKA

Podijeli na Facebook-u Podijeli na Twitter-u Pošalji na email
Piše SD
Foto HANZA MEDIA
O novom Zakonu o koncesiji i nezakonitom ograđivanju plaža Večernji list je popričao s Franom Staničićem, izvanrednim profesorom na Katedri za upravno pravo zagrebačkog Pravnog fakulteta.

Pojšnjavajući činjenicu da su neki hoteli i vlasnici vila uz more ogradili plažekazao je da pomorsko dobro ne može biti ničije vlasništvo, nego RH.

– Koncesionar upravlja plažom, ali ne može naplaćivati ulaz na plažu, koja je javno dobro, nego samo iznajmljivanje ležaljki i korištenje izgrađene infrastrukture. Ne može se plaža zakonito ograditi ni zabraniti ulaz na nju. Za uvalu u koncesiji možete naplatiti što se netko sidri u njoj jer naplaćujete infrastrukturu koju ste sagradili, ali nije dopušteno naplaćivati korištenje pomorskog dobra. To je uzurpacija pomorskog dobra – rekao je te zaključio kako je zabrana ulaza na “privatne plaže” kršenje je zakona.

– Nikom se ne može zabraniti ulaz na područje pomorskog dobra osim ako to nije vojna luka. Privatne plaže u Hrvatskoj ne postoje i ne mogu postojati po zakonu. Postoje javne i plaže pod koncesijom na kojima ne možete zabraniti ulaz jer sve spadaju pod pomorsko dobro, koje imaju pravo koristiti svi građani. Po meni maksimum dopustivog može biti da plaža pod koncesijom ima pravilo da je možete koristiti ako platite i ležaljku, odnosno korištenje izgrađene infrastrukture – istaknuo je profesor Staničić napominjući da se može izbjeći i situaija da koncesionar digne cijenu ležaljke na 100 kuna i to tako da se Ugovorom o koncesiji određuje i maksimalna cijena najma plažne opreme.

http://zadarski.slobodnadalmacija.hr/regional/clanak/id/494817/nista-od-privatnih-plaza-nitko-u-hrvatskoj-nema-zakonsko-pravo-ograditi-plazu-i-naplacivati-ulaz-a-moguce-je-izbjeci-i-ucjene-koncesionara
[/quote]
Torej je iz tega razbrat, da je ta lopovščina dovoljena. Namreč tu ni nič ograjeno, je pa zapolnjeno s plačljivimi ležalniki in senčniki na večih mestih in so postavljene table privat in lepo zaračunavajo. Seveda pa koncesije dobijo tako kot so jih pri nas vse od dimnikarjev pa do najmnajših firm, torej tisti, ki so pripravljenio kaj prispevat v žep tistim, ki jim zrihtajo koncesijo.

[/quote]
Sibpač idijot.
[/quote]
Brez tablet bo težka, ne vem če boš preživelo do jutra. Pod vsaj dvajsetimi vzdevki si naštepalo danes več sto postov in popolnoma znoriš kadar se pojavim. 🙂

Sibpač idijot.
[/quote]
Brez tablet bo težka, ne vem če boš preživelo do jutra. Pod vsaj dvajsetimi vzdevki si naštepalo danes več sto postov in popolnoma znoriš kadar se pojavim. 🙂
[/quote]
Z mano se noče it več besednega boksa. A greš ti polarni? Jaz danes sploh nisem zaspana.

[/quote]
Z mano se noče it več besednega boksa. A greš ti polarni? Jaz danes sploh nisem zaspana.
[/quote]
Si me razočarala, obljubila pomoč pri pakiranju, pa oskrbo otrok na morju, da bom svoboden, potem pa kliznila. 🙂

[/quote]
Si me razočarala, obljubila pomoč pri pakiranju, pa oskrbo otrok na morju, da bom svoboden, potem pa kliznila. 🙂
[/quote]
Jah taka sem izmuzljiva.

[/quote]
Jah taka sem izmuzljiva.
[/quote]Jp, slabo te je dedc vzgojil, sem vedel, da bi mu moral jaz kaj prišepnit, kako je treba. 🙂

Jah taka sem izmuzljiva.
[/quote]Jp, slabo te je dedc vzgojil, sem vedel, da bi mu moral jaz kaj prišepnit, kako je treba. 🙂
[/quote]
Sej veš starega osla prevzgojit.. Nemogoce

Več kot bo turistov, bolj bojo nabili cene in če se bo št turistov, kljub visokim cenam povečevalo, tudi ne bodo nižali cen. Tako je to.

Boš pa šel tja kelnarit in boš 11 mesecev tam in en mesec doma.

[/quote]

Vedno je treba nekaj delati in to že celo večnost…superfantastično.

[/quote]

[/quote]
Xrobe,dobro jutro.
Seveda. In ljudje danes bi se radi predajali užitkom, malo delali in dobro zaslužili. Jebi ga. “To je ide”
Že modri politikih so govorili: -delo osvobaja-….danes pa? Sranje.

[/quote]
Xrobe,dobro jutro.
Seveda. In ljudje danes bi se radi predajali užitkom, malo delali in dobro zaslužili. Jebi ga. “To je ide”
Že modri politikih so govorili: -delo osvobaja-….danes pa? Sranje.
[/quote]

Trocki, kot vedno imate absolutno prav in se povsem strinjam z Vami.
V svoji sobi za računalom razmišljam, kaj je potrebno še ustvariti.
Občasno na papir kaj lepega narišem. Kakšno skico, risbo in podobno. Delam tudi posnetke, teh risb, lahko tudi s fotoaparatom. Vse gre na splet…superfantastično.
Trocki, pozdravljeni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close