Hrvaška
Z možem delava celo leto in se vedno znova veseliva dopustov. In letos gremo po dveh letih spet na Hrvaško (zate O GROZA!), saj so se nama kljub temu, da nimava tako nizkih plač, Grčija, Turčija,… in podobne destinacije zdele absolutno predrage (tisto, kar si želiva midva).
In midva greva z družino odklopiti vsakdan, gremo se nakopati, naužiti morskega zraka, spočiti, napolniti baterije,… In mi dolvisi politika in vse osebe z njo povezane.
vidim,da se je ze zacela vojna proti hrvaski.jaz sem bil lani intudi letos grem v grcijo.hrvaska je postala kar draga proti grciji.letos bi bil apartma za dva v hrvaski okoli 20 000 kron,grcija me pride okoli 16 000 kron.prej sva hodila z zeno na hrvasko zato,ker je relativno blizu.nikoli nisva imela kakih tezav.vsak gre pac tja ,kjer mu je vsec in zapravi svoj tezko prisluzen denar,kjer hoce.
Še enkrat se javljam in naj povem, da sem res negativno nastrojena proti hrvaškim oslarijam, ki jih moramo poslušati na TV.
Res lahko vsak zapravi denar kakor sam hoče, vendar ga jaz iz principa ne bom na hrvaškem, ker nas očitno ne marajo – in to dosti let !!!
Pa saj nimajo nič takega, kar ne bi našla kje drugje, pa še za manj denarja – ali pa več, ni pomembno.
Poznam ljudi, ki se vsako leto vračajo s hrvaške jezni in razošarani, naslednje leto pa ponovno – veselo k Hrvatom – JUHU !!!
Lep dopust , kjerkoli boste.
ves,Amy-1,povsod srecas dobre in slabe ljudi.videl sem ze nase Slovence,ki so se obnasali zelo visoko,ces,jaz sem tu turist in vsi morate skakati okoli mene.vse ima svoje meje.probleme si pa naredis lahko tudi sam z svojim vzisenim obnasanjem.ko sem bil v grciji v neki gostilni in dolgo cakal na pivo,mi je natakar rekel,da lahko grem drugam,ce mi ni kaj prav.grki niso ravno znani po hitrosti.pa bom zdaj se jezil na vse in govoril,ne hodite zapravljat tezko prisluzen denar v grcijo?
meni se zdi da vsako leto pred poletjem (ko ljudje začnejo mrzlično iskat apartmaje, hotele itd…) nastane ena takale debata. In vsakič se pišejo iste stvari, tako da…ne vem kam to pelje… Se strinjam z Matesom drugače…pa ne da bi bila jaz kakšna ljubiteljica počitnic na Hrvaškem, sem bila nazadnje na morju pri sosedih 3 leta nazaj…moje izkušnje so sicer take da so v Dalmaciji ful bolj prijazni do nas kot v Istri, ampak edino logično pravilo je, da če ti do njih pristopiš z nekim “odnosom”, agresivnostjo in odporom, potem ti bodo seveda tak odnos vrnili. Če se lepo nasmeješ in vljudno poveš kar imaš za povedat mislim da ti ne bo hudega.
eni so pač navajeni vsako leto hodit na Hrvaško, pomožnosti v isti kraj, v isti kamp/hotel…meni je bilo to fino dokler nisem bila stara 10 let…Zdaj si tudi slučajno ne predstavljam tega, sem pač tak tip da moram vsako leto nekam drugam, in namesto da grem na morje raje šparam in grem kam dlje in dopust preživim bolj aktivno. Pa tudi draga se mi zdi Hrvaška. Seveda pa nismo vsi enaki (hvala bogu), zato dejmo spoštovat drug drugega in njihove odločitve in ne pljuvat več po unih ki hodijo na Hrvaško na morje, nekateri s epač ne zanimajo tako zavzeto za naše politične “probleme”…sploh pa a veste vi kolko je vsako zimsko sezono Hrvatov v Kranjski Gori??? Sej tudi oni hodijo k nam, tako da se lahko pomirimo s tem :)))
lp
Ker je padla debata o tem, naj še jaz povem svoje mnenje. Veliko smo hodili po Hrvaški in še bomo, čeprav se zadnja leta odločamo za druge oddaljene destinacije. Žal pa je tako, da če je destinacija z letalom še tako poceni (kar pa ponavadi tudi ni), ko skalkuliraš celo družino, dodaš letališke takse, pa tudi ni malenkosten zalogaj.
V kolikor bi se pa jaz morala odločat med Hrvaško in Ankaranom, bi se pa definitivno odločila za Hrvaško, pa domovinski čut gor ali dol. Kot da bo imela domovina čut do mene, ko bom brez denarja. Tudi meni dol visi!
Tudi mi ne gremo iz letovanja na hrvaški obali kam drugam. Dali smo skoz razne Grčije, Španije ipd., a vseeno nas nekaj veže na sosede. Če ne drugega pa bližina, vsak vikend pa tud ne moremo skočit v Grčijo. Poleg tega imamo v kampu pavšal in je tam prečudovito. Nimamo nobenih slabih izkušenj s Hrvati, kar se tiče nacionalističnih in političnih stvari.
Saj če komu ne paše tja hoditi, tudi prav, ker nam ponavadi taki Slovenci delajo sramoto s svojimi arogantnimi izpadi in mečejo slabo luč na ves narod. Takih pa v tam res ne rabimo.
Men gredo pa vsako leto bol na jetra in vsako leto je bolj očitno….da naš € ni toliko vreden kot memški oz.avstrijski, pa čeprav so precej bolj stiskaški in še vodo sabo pripeljejo.
Slovenci prinesejo hrvatom dobršen del zasluška obnašajo se pa prav arogantno. V bistvu pa prodajajo samo morje in zrak pa lepe plaže. Druge ponudbe pa ni bog ve kakšne oz. nobene…30 ista muzika na terasah – sramota.
Če ne bi imeli malih otrok in smo zato radi blizu doma sigurno ne bi hodili tja.
srakoper ne ga srat!
Se pa strinjam z “enakarraočarana”, a smo v kampu in se ne sekiram za ostalo. So mi lani ukradli plinski žar komplet ( je tud veliko SLO v kampu??????). ampak je pa cenješe mi iti na Lošinj, nekajkrat na leto. kot pa enkrat za 14 dni kam drugam.
Glede postrežbe ni slabo urejeno, vsaj v moji okoliških gostilnah;( Nerezine) Res, tudi muzike ni, edino če imaš srečo v Bučanju!!
Tudi cene se razlikujejo med njimi. Je pa najlepše iti na morje jeseni a so otroci šoloobvezni, pa je sedaj malce problem uskladit želje.
Moje mnenje!! LP
No, naj še jaz dodam svoje mnenje. Ni mi všeč, da se Hrvatje povsod “vtikajo” in da hočejo imeti ves svet zase, tako kot Američani. Vendar, še vedno so med Hrvati tudi pošteni ljudje. To z ekološko ribolovno cono in Piranskim zalivom so zakuhali politiki, trpeli bomo pa vsi. Sem Primorka in mi ni vseeno za Piranski zaliv, ki mora ostati slovenski. Poleti bom verjetno šla na morje na Hrvaško. To pa zato, ker poznam jezik, ki mi je osnovno merilo pri izbiri počitniške destinacije. Poleg cene, seveda. No, lahko bi šla v Črno Goro ali Italijo, glede na to, da znam tudi italijanski jezik, a me bolj kot Italija privlači Dalmacija.
Mi trije gremo letos tudi na Hrvaško. Nikoli še nismo imeli nobenih problemov, takšnega dopusta, kot smo ga recimo imeli lani v Omišu, š nisem preživela. Vsak dan kavica in pijača z lastniki apartmaja, kuhali so nam,…
Res je, da vedno “silimo” v srednjo ali južno Dalmacijo in vedno je bilo super. Upam, da letos, zaradi nastrpnežev na eni ali drugi strani, ne bo drugače.
Ja, med drugim mi je važno tudi, da se v državi, kamor grem, znam sporazumevati. In ker hrvaški jezik razumem skoraj tako dobro kot slovenski in se ne mislim zapletat pri sporazumevanju s hotelirji, gostinci in drugimi, grem tja, kjer me bodo razumeli in jaz njih. No, saj tudi z italijanščino in angleščino nimam težav. Samo sem bila eno leto na Poljskem (pozimi) in receptorka v hotelu ni znala drugega jezika kot prisiljeno angleščino, ki je bila bolj podobna ruščini in poljščino. In sem ji morala dobesedno narisati kaj, da me je lahko razumela. Grozno! Pa nič bolje ni bilo s taksisti in policisti.
Je pa zame, ko se odločam, kam grem, pomembno, da grem z nekom, s katerim se dobro razumem in pomembna je tudi cena…
Ljudje, ki jih politika “preveč” zanima naj raje ostanejo doma!Tisti, ki imate stalno probleme s hrvati malo “pometite pred svojim pragom”.Nekateri nimajo nikoli problemov.Cene?
Dopust si lahko izračunaš kakor ti paše, podobno kot politiki ki objavljajo razne statistične podatke.Npr. štiričlanska družina se odpravi v Grčijo z lastnim prevozom in seboj vzame vso hrano,najame apartma daleč od morja, Zapravili bodo veliko manj kot bi , če bi šli v Dalmacijo z letalom v hotel z ALLinkluzivom
Lep pozdrav!
ker prebiram vaše odgovore,sem se odločila da vam napišem nekaj svojih zadev:namreč lani smo bili na dopustu v Kaštel Štafalič in sicer je bila destinacija vse vključeno.In ko smo z družino sedeli na terasi zvečer sem malo opazovala ljudi in takrat je bila ura 2 minuti čez 22 do te ure je vse sklopu all,in takrat se je začela vojna med slovencem in natakarjem.namreč slovenec je zahteval po 22 uri še pijačo in mu natakar lepo pove da je ura čez 22,nato se naš gospod začne na vse pretege dret kaj si on misli itd..Čez čas se vse pomiri in takrat pride natakar in začne pobirat prazne kozarce,ko pride do te mize kot sedi ta gospod ki sta imela prepir.Nato kelnar vzame kozarec vendar ga gospod mu izmakne iz rok,in se začneta prepirat da mu naj pusti kozarec na mizi,vendar mu kelnar reče da mora pospravit če je prazen,nato je slovenski gospod vzel drug kozarec in vlil v ta kozarec samo da ni bil prazen….In si po vsem tem lahko mislimo zakaj nas ne marajo…Nisem privrženka hrvaške ampak moramo vedeti da niso samo oni nesramni ljudje hvala…..valery
Forum je zaprt za komentiranje.