Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Hrvaška, trupla pustijo na cesti kot v Indiji

Hrvaška, trupla pustijo na cesti kot v Indiji

Kaj se dogaja?

Pretepajo Slovence, umrle pa pustijo po cel dan ležati na cestah, preden jih poberejo.

Spet so reševalci neko turistko, ki jo je kap na plaži odvrgli na ulico ob nek umazan žleb, ob neki cerkvi. Kot sem gledal posnetke pri Poročilih.

Truplo pa so tam pustili ležati dolge ure brez nadzora. Da lahko podgane mimo tekajo. Kaka vrana oči izkluje. Saj veste, nekatere živali jejo trupla.

Jaz tega ne razumem.

Hrvaška se mi je vedno zdela civilizirana država. Je v EU. Kaj se torej dogaja?

Predvidevam, da mora priti mrliški oglednik in potem odpeljejo truplo. Torej pričakoval bi, da bi ob truplu bil ta čas vsaj en policaj, varnostnik oz. uradna oseba.

Gre se za dostojanstvo do umrle osebe. Da nekoga, kar odvržejo na cesto in pozabijo nanj, da dolge ure ljudje hodijo mimo se mi zdi nepredstavljivo in necivilizirano. Brez vsakega spoštovanja do pokojnika.

Lahko bi kakšen norec fotografiral truplo za instagram.

Lahko bi se mimo pripeljal kakšen norec, dal truplo v pritljažnik in ženske, oziroma njenega trupla nikoli več ne bi videli.

Si predstavljate kakšna novica, bi šele to bila. Potem ne bi o temu poročali le v slovenskih dnevnikih, ampak po celi EU. In Hrvati bi imeli naslednje leto še manjši turistični obisk kot letos.

Vrgli bi v smetnjak.

Evo, butlji ne komentirajo, ker ne verjamejo zgodbi, čeprav jo lahko takoj v novicah poiščejo.

Kakor sem jaz razumel prebran članek, so jo oživjali v rešilcu. Ker niso bili uspešni, so jo fuknal za cesto, ker so oni koncali primer in so javili dalje (oglednik, totengrober). Konc šihta jbg.

U matr, no. Saj bi jo lahko vsaj na patologijo odpeljali, če jim je v rešilcu umrla.

To je res nečloveško.  Ne vem, če je drugje, v drugih državah,  tudi tako?

Odgovor na objavo uporabnika
ne vem če, 20.08.2025 ob 18:26

U matr, no. Saj bi jo lahko vsaj na patologijo odpeljali, če jim je v rešilcu umrla.

To je res nečloveško.  Ne vem, če je drugje, v drugih državah,  tudi tako?

Saj tudi pri nas ni nič boljše. Znanki je nepričakovano umrla mama, doma. Pokliče reševalce, so prišli, nekaj malega poskušali z oživljanjem, ugotovili so smrt in odšli. Zvečer ob 11. uri. Ostala je sama z desetletnim otrokom, budnim, ki je vse to opazoval in jokal. Rečeno ji je bilo, da bo odvoz trupla in obisk mrliškega oglednika  naslednji dan, ker so dopusti in uganite zakaj, ker ni kadra. Menda med dopusti ne dežurajo, če sploh še kdaj. Hvala bogu so vskočili sosedje in znanko v šoku in ubogega jokajočega otroka vsaj malo držali pri sebi, kolikor se pač dalo.

Ljudje, smrt je najbolj naravna stvar! Da, treba jo je sprejeti. Včasih smo kot otroci gledali mrliča v odprti krsti. Popolnoma naravno.  Danes pa se to skriva in vsi travmatizirani ob pogledu na POKRITO truplu. Od česa točno ste šokirani? Pomehkuženi v božjo mater…

Čak mal, gledali smo pokojnega v krsti v domači hiši, bedeli ob pokojnemu.

Ste vi svoje pokojne za cesto pobirali in jih dajali v krste?

Teslo, a vidiš razliko, bo slo? Jebote idioti funkcionalno  nepismeni.

Ne it v hrvatijo no… Tam so postali cisto počeni zmešalo se jim je. Se spomnem ko sem hodil mimo gostilne s sončnim klobukok je nekaj gobezdal pa se mu nasmehnem pa pravi snet ču ti ta šešir pičko jaz pa lepo naprej ker sem vedel da bi kockasti takoj napadli ene 10 v tropu tako kot tepejo naše dekleta in fante pičke navadne so spravijo se na enega z par ljudi vec zmeraj ker sami niso zmozni nič se tisto umazno rit si ne znajo umiti…

Hrvaška ni civilizirana država. Saj vidite, berete. Prezirajo slovenščino, niso razčistili z ustaško preteklostjo, lastijo si slovensko ozemlje. Kar nosite jim še denar. Nudijo vam le sonce in morje…

Sami sebi uničujejo ugled, turizem…

Res, vsako leto bolj nori…

Hrvati imajo v bistvu veliko srečo, da imajo pohlevne Slovence za sosede. Zelo primitivni znajo biti. Brala sem pričevanja hrvaških porodnic. Tam zdravniki dobesedno kolnejo in pičkarijo v porodni sobi! Nekatere njihove maškare v okolici Reke so ubile mačko in se potem mazale s krvjo. Pisalo je v knjigi. Ne pozabite. Edini so imeli taborišča za otroke. Zelo kruti znajo biti.

A ni bilo danes spet eno truplo na plaži v Rovinju? Ure in ure, samo pokrili so ga na sup deski in odšli….???

Čakaj no, vsak opravlja svoje delo. In opravlja ga toliko, kolikor je za njega plačan.

Tudi na sončni strani Alp, 20.08.2025 ob 19:26

Saj tudi pri nas ni nič boljše. Znanki je nepričakovano umrla mama, doma. Pokliče reševalce, so prišli, nekaj malega poskušali z oživljanjem, ugotovili so smrt in odšli. Zvečer ob 11. uri. Ostala je sama z desetletnim otrokom, budnim, ki je vse to opazoval in jokal. Rečeno ji je bilo, da bo odvoz trupla in obisk mrliškega oglednika  naslednji dan, ker so dopusti in uganite zakaj, ker ni kadra. Menda med dopusti ne dežurajo, če sploh še kdaj. Hvala bogu so vskočili sosedje in znanko v šoku in ubogega jokajočega otroka vsaj malo držali pri sebi, kolikor se pač dalo.

Ali ne vidiš razlike? Truplo pokojnice je bilo v njeni pojstli, dostojanstvo ni bilo okrnjeno.

Da meni ljubljena oseba umre, bi verjetno tudi poklical, da jo odpeljejo šele pol dneva kasneje, verjetno bi rabil čas, da se poslovim, da sprejmem in bi zato rabil biti kar nekaj časa ob truplu.

Tukaj govorimo o temu, da so žensko(truplo) kot smet odvrgli na cesto in jo poleti v vročini tam pustili cel dan, da je smrdelo, da bi jo lahko živali začele jesti.

Ne vidiš razlike?

Ja in?!, 20.08.2025 ob 19:38

Ljudje, smrt je najbolj naravna stvar! Da, treba jo je sprejeti. Včasih smo kot otroci gledali mrliča v odprti krsti. Popolnoma naravno.  Danes pa se to skriva in vsi travmatizirani ob pogledu na POKRITO truplu. Od česa točno ste šokirani? Pomehkuženi v božjo mater…

Si prfuknjen? Kaj ti ni jasno?

Tudi jaz podpiram odprte truge in to, da se lahko najbolj iskreno poslovi od preminulega.

To da se ni smrti skrivalo je bilo zelo zdravo in je pomagalo ljudem pri žalovanju.

Ne vem pa, kaj ti je, da ne razumeš, da se gre tu za povsem drugačno stvar. Za nespoštljiv odnos do pokojnice.

Le kako so se počutili njeni bližnji, ko so to izvedeli.

Ne vem, česa ne razumeš?

Je bil pa teden prej primer, prav tako na hrvaškem, ko so bili ljudje zgroženi in jezni, ko so ure pustili truplo moškega ležati na plaži.

Takrat pa sem tudi jaz razmišljal o ljudeh kot nezrelih, ki se ne zavedajo smrti in se obnašajo neracionalno, saj v temu primeru dostojanstvo moškega ni bilo kršeno, ker so ob truplu cel čas stali policisti, ko se je čakalo na oglednika.

Tudi na sončni strani alp, eno vprašanje?

Glede otroka razumem, toda zakaj so sosedje držali znanko pri sebi? Zakaj ni hotela se posloviti od mame?

Možno, da imajo ZZZS sistem, da centralno planirajo za naslednje leto, koliko pacientov bo med prevozom umrlo v rešilcu in jih bo treba odpeljat v mrtvašnico, potem je pa tega več kot planirano in so v dilemi, ali plačat iz svojega žepa, ali pa odložit na cesti.

ZZZS sistem ne samo, da ubija, ljudi ropa dostojanstva na tem in onem svetu. Zato tak sistem srečamo samo v črni Afriki, brezsrčni komunistični Kitajski in na Slovenskem, povsod drugje so se tega že zdavnaj losal in prešli na human, učinkovit in nekoruptiven sistem zdr. zavarovanja, če so tako čudaštvo sploh kdaj imeli.

Ampak uni, ki imajo 2 miljardi evrov letno razlogov za status quo, za državno zdravstvo, ljudi vsak dan fopajo, da moramo nujno ohraniti “javno” zdravstvo, češ da bo v sistemu, kakršnega imajo vse normalne države, zdravje samo še za bogate.

Newsflash, ravno v državnem zdravstvu je zdravje samo za bogate.

No, civilizirana država… hm. To je relativen pojem. Gotovo je manj, kot Slovenija. Tudi na splave Hrvatice hodijo k nam, ker imajo tam ureditev kot v Iranu.

Kaj pa naj naredijo v množici, ki k njim pridrvi s celega sveta in je tam samo nekaj mesecev, potem pa spet vse prazno?

So protokoli, natančno predpisani, kako se ravna ob smrti na javnih površinah.
Če je pokojnik imel družino ali prijatlje, bi le ti lahko bedeli ob njih. Saj menda ne hodijo vsi sami na morje.

Ja, če jim poleti pridrvi cel svet, potem se pač to načrtuje vnaprej in zapisli več ljudi, vzpostavi dežurstva in odpre turistične ambulante…

V tem slučaju pokličite i 080 35 55.

ne razumem, 21.08.2025 ob 12:26

Tudi na sončni strani alp, eno vprašanje?

Glede otroka razumem, toda zakaj so sosedje držali znanko pri sebi? Zakaj ni hotela se posloviti od mame?

Kako to misliš držali pri sebi? Seveda se je poslovila, ne vem kaj imaš ti v mislih pod slovo? Ko se zgodi nepričakovana smrt svojca pred tvojimi očmi padeš v šok. Ta te ohromi ali te naredi neracionalnega ali oboje. Istočasno želiš početi 10 stvari kar ni možno. Ni ji postalo slabo v postelji, padla je v dnevni sobi. Šlo je za srčni zastoj. Reševalci jo niso premestili na posteljo, z oživljanjem so poskusili na tleh, se pravi na licu mesta. Otrok je seveda zaznal  čudno dogajanje, saj reševalci res niso nekaj vsakodnevnega, babica je ležala na tleh, mati pa zelena kot stena ali stala ali letala po stanovanju. Ne vem kdo je poklical soseda morda šokirana sama ali  so prišli sami, saj to se ni dogajalo v tišini, poklicali so še druge, ki so pokojnico  položili na posteljo in prizadeti dali pomirjevala, tolažili otroka kolikor se je dalo. To doživeti ni lahko za nikogar. Še sosedje so bili šokirani. Seveda se je do prihoda oglednika in odvoza že vse malo poleglo in uredilo. Tudi z otrokom bo upam v redu, saj so mu poskušali lepo razložiti kako je z babico. Moja pripomba se nanaša samo na čas, ki je bil potreben, da je prišel oglednik in, da so jo odpeljali. Naslednji dam okoli 11 ure dopoldne. Dvanajst ur, poleti, no ne vem, če je to v  redu. Pa pustimo kako je bilo včasih.

So dali pod babico kakšno platno, če ji je drek ušel potem?

Pomirjevala? Saj to se ne sme!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close