Najdi forum

hrvaška-otok

Prosim vas za predloge, kam bi bilo najprimerneje iti, če imam naslednje želje:

Hrvaški otok, čim bolj miren, a da je vseeno na njem dovoljen promet, se pravi, da obstaja tudi trajektna povezava ali most. Čim lepše morje in mirne, plaže z ne preveč gneče. Se pravi nekako bolj penzionistična varianta, kjer ni pomembno, da je žur in večerne parade, dovolj je kaka slaščičarna, restavracija, trgovina.

Čim manj gužve, bolje je.

Če kdo ve za kaj podobnega in ima morda tudi dobre izkušnje s kakšnim apartmajem (2 osebi) na podobnem mestu, bom vesela predlogov.

Moj izbor (imava podobne želje, zgleda :-)))) bi bil: Ugljan/Pašman, Dugi (edino v Telašćici je gneča od cca 10 dopoldan pa do 16h, ko je mnogo turističnih ladjic, ki jo dobesedno okupirajo), mogoče Molat, Ist, Kaprije, Ilovik, Iž, Drvenik Veli, Žirje, Unije, Olib (ne vem pa, kako je tu z avti) … Silba je npr. super, samo tja sem pa ziher, da ne smeš z avtom, enako na Prvić.

Gneče je vsaj po mojih izkušnjah v sezoni veliko več v Kvarnerju (Krk, Cres, Lošinj, Rab – mogoče je edino ni na Susku, ampak tam ne vem, kako je z avti), od dalmatinskih otokov pa na Hvaru, Braću, Korčuli, na Murterju, Pagu, Viru, tudi na Mljetu zadnje čase. No, na Hvaru na južni strani otoka ni take krize niti v sezoni in se da prav po penzionersko uživat 😉

Mogoče pridejo v poštev še Vis, Šolta in Lastovo, ampak tam še nisem bila in ne vem, kako je z gužvo.

Za apartma kakšnih posebnih predlogov nimam, ponavadi sem kampirala, bivala v sobi ali pa bila z barko, bo kdo drug še kaj povedal 😉

LP in veliko užitkov!

Najlepša hvala za izčrpen odgovor.
Vem, da so najlepši otoki, kamor se ne sme z avtom, a moje boljše polovice ne morem prepričati, da bi pustil svojega konjička doma 😉

Ko sem gledala slike, sem se naravnost zaljubila v lepoto Silbe..hja, kaj čemo. pa seveda, ko sem bila na Lopudu, je bilo tudi zelo fino. Mimogrede, mogoče kakšen predlog, kako prepričati partnerja, da se tudi brez avta da :)))))))

izgleda, da bo zelo dobra izbira otok Kaprije, kjer ponujajo varovano parkirišče na obali in še brez avtov je 😉

Pozabila sem omenit, da so prijazni domačini zelo velik plus. Kako je s tem tam?

hehe, moj sam navija za ‘brez avta’, pa sem jaz bolj skeptična, ker vem, kako dolgo rad kolovrati po otoku, da bi našel samotno plažo :-)))) enkrat sva tako na mljetu pešačila ves dan, plaže nisva našla, na koncu se mi je pa o avtu že sanjalo 😉

morda bi šlo s kolesi? za silbo, mislim … pustiš avto npr. v zadru in greš s kolesi na trajekt? sicer pa – kaprije so po mojem super izbira, še mene si premamila, da začnem razmišljat, če se ne bi z dragim letos res končno odpravila tja skupaj, ker je to že dolgo v planu :-))))

glede prijaznih domačinov je pa tako – do zdaj sem povsod v Dalmaciji, Istri in v Kvarnerju, pa tudi v zaledju, imela dobre izkušnje … če si sam umirjen, prijazen in če imaš smisel za humor, mislim, da ne bi smelo biti težav. Se zgodi, da je kdo nataknjen, kot povsod, ma še vedno so se unesli – zlo pomaga, če se naučiš kako lokalno besedo in malo ‘zaviješ’ po njihovo, pa se ponavadi vse da :-))) Prav za Kaprije ti natančno ne bi mogla reči, ker, saj pravim, še nisem bila tam, ampak fant, ki je bil tam z barko, pravi, da so se imeli odlično. No, pa tudi na spletnih straneh oglašujejo prav gostoljubnost, tako da – jaz se ne bi preveč obremenjevala s tem 😉

mogoče se pa še srečamo 🙂
lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close