hrvaška – novi grad
včeraj sem bila na hrvaškem, na začetku novigrada, malo naprej od kampa, na obali v zalivu. takšne obale pa še nisem videla nikjer. pijača dragga za pop…, nikjer wcjev vse zaklenjeno, morje katastrofalno umazano, notr pol metra visoka trava, pardon grmovje, ob obali gnoj od enga kmeta ter njegove bale sena po celi obali, poleg tega pa je namesto pomola še kanalizacijska oz odtočna cev…mislim katastrofa, hrvaška me je sedaj dokončno razočarala.
50 folka se je sončilo, 5 se jih je pa namakalo notr. aja pa voda je 100% mela več kot 30 stopinj, tako da se tut osvežit nemorš v njej.
ste tudi vi že kje zasledili kako tako obalo, ki vas je minila?
mi preživljamo svoj dopust v grčiji in tam si tega ne privoščijo,ker živijo od turizma.pri njih je turist(pa ni važno iz katere države prihaja)človek,ki mu hočejo ponuditi vse najboljše.žal pa naši južni sosedi tega še niso jemali in dobiš,kar pač ponujajo.ne rečem,da je povsod enako ampak vendar….to,da je voda imela 30 stopinj,pa niso krivi hrvati….
Ni mi sicer jasno, o katerem zalivu govoriš, severno od Novigrada ( v smeri Karpinjana in Pinete) ali južno (v smeri izliva reke Mirne). Vsekakor je Novigrad čisto simpatičen in lep istrski kraj, morje je pa vsaj toliko čisto kot ob slovenski obali. Pa tudi nikogar ne silijo, da se ravno v zalivih, recimo ob pristanišču ali marini kopa.
kateri zaliv točno mislim še sama nevem, vem pa da je če greš iz umaga proti poreču ob glavni cesti je tabla za neko ribarnico ter ful velik je teh apartmajev ter hiš in greš potem čisto do morja, tam je en zaliv.to sva našla čisto slučajno ker so ble plaže ful polne pa sva se kr malo peljela. pa v zalivu je kr nekaj čolnov parkiranih.če kaj pomaga je ta zaliv v maredi oz med dajlo in maredo.ne rečem da ni lep ter simpatičen kraj, le obala me je razočarala.vem da nihče nikogar ne sili, da se kopa tam, vendar bi lahk dali table kopanje na lastno odgovornost. ali kaj takega, da človek že od daleč ve, da plaža ter voda niso ravno super za kopanje.
pa kaka mlakuža za osle napajat. ja no za to bi bilo edino primerna. folk se je sončil po obali, nekaj se jih je kopalo, na parkirišču pred obalo ful neke oštarije čist polne folka, pred njo parkirani sami neki mercedezi pa bmw-ji. okol ful nekih apartmajev.bla je prav tabla na kateri je pisalo plaža pa puščica zraven. okoli obale na eni strani vse ful zrihtano pa ful neki fensy vse, plaža pa katastrofa. kaj a ti si sploh že bil kdaj v novigradu a koko??če nisi bil pol ne govori če nimaš pojma.sploh pa nevem zakaj tok folka na splošno brani hrvate in njihovo obalo kr ni nč posebnega. sedaj sem bila na hrvaški obali prvič po 10 letih in vem da je bilo to tudi zadnjič.
Micka, ne se jezit. Sem bil na Hrvaški plaži tudi včeraj, sicer ne tam kjer praviš ti, ampak tako, da sem gledal Portorož in Piran in je bila plaža in voda zelo v redu.
Dobro, razumem ne maraš Hrvatov, nisi edina, dol gremo zaradi plaž in morja bolj kot zaradi njih. Samo, preberi kaj si napisala!
“Oštarije, polne folka, sami mercedesi, BMW???, full nekih apartmajev, okoli obale VSE FUL ZRIHTANO???”
Torej kaj je sedaj, ali je bilo res vse zanič ali full zrihtano.
Očitno hočeš nekaj povedat po ovinkih, zato ti iskreno predlagam, da poveš direktno. Te bo svet veliko bolje razumel.
Lep pozdrav in vesele počitnice ti želim. Drugič povej, pa bova skupaj našle zelo lepe plaže.
zrihtano je blo pred samo plažo…kakih 200 metrov ali malo več pred tem zalivom. res drugače vse lepo zrihtano pa tko, da smo mislili, da je pol tut vse ok, sam 20 metrov od morja je pa čist nekaj drugega. ni wcjev, voda čudna,…nevem zakaj si okolico tok zrihtajo če je potem zaliv tko slabo organiziran pa slabo pospravljena okolica. itak da potem vsakega turista odžene. kar je blo folka na plaži – ob sami vodi je blo itak sam hrvatov ter italijanov in nekaj nemcev – če sklepamo po tablicah avtomobilov. nevem no, mene je do sedaj hrvaška vedno razočarala, pa ali sem šla sedaj ali 10 let nazaj…vedno me razočara.
micika55,
mislim, da si ti prava kandidatka za El Mouradi Club Salima na Djerbi.Kjer se zbira cvetober najbolj inteligentnih Slovenk in Slovencev, po komentarjih sodec. Namesto, da samo grajas hrvasko obalo, se jim lepo pridruzi in potem nam boste druzno na tem forumu na vekov veke trosili tunizijske cvetke.
pa kaj se kar neki razburjaš…nism sploh imela namena it dol, ampak tko je naneslo. nism človek ki najprej pogleda na zemljevid pa na net pa nevem kam še pa vidi kk je pa kaj…pač se furam in se nekje ustavim. tokrat je bila pač slaba odločitev. nekaterim je hrvaška ful všeč, men sploh ni. tko je. se opravičujem, če sm ranila tvoja močna čustva do hrvaške. a si mogoče hrvat? 🙂
ta zaliv je v maredi oz malenkost naprej proti poreču, me niti ne zanima toliko kje točno se nahaja. vem o čem govori micika 55 saj sem bila tudi sama mesec nazaj tam. kolegi imajo apartma v maredi, ti apartmaji ki jih omenja. zaliv je res takšen kot ga opisuje, tako da se tam res skoraj nihče ne kopa, edino za sončenje je primerno pa še to te mine. kolegi ki imajo apartmaje tam se vsi kopajo na plažah malo nazaj proti umagu oz v umagu ter malo naprej proti poreču.jaz vem, da nebi tam imela apartmaja, že zato ker se moraš do normalne plaž voziti z avtomobilom namesto da bi jo meu blizu. ti dalmacija se pa ne delaj nekaj pametnega.
Forum je zaprt za komentiranje.