HRVAŠKA DOPUST DA ALI NE??
HRVATI SO SAMI CIGANI.BOM REKLA TAKO ČE MAŠ DENAR ZA HRAVATE NA MORJE ŠE DEJ 10 TISOČ ZRAVEN PA SI PRIVOŠČI BOLJŠI DOPUST DA BOŠ KEJ VIDLA IN DA BOŠ SE MEL-A FAJN.LEJ KAKO DOLGO ŽE NOSIMO SVOJ REGRES VSAKO LETO DOL POL MAMO PA TAKO LEPO ZAHVALO JAZ ŽIVA NE VEČ
HRVATI SO CIGANI!!!!!!!!PRASCI!!!!!KURBE!!!!!
Micra,
zaradi takih kot si ti imajo še tisti, ki ne iščejo problemov, lahko probleme na hrvaškem.
Skoraj povsod se lahko najdejo problematične osebe in ne le na hrvaškem in pri nas. Kljub recimo politično bolj čisti situaciji se vseeno bolj bojim iti v kakšno italijo ali španijo, kjer sem že v obeh državah sam doživel kraje in tudi od drugih več slabšega slišal. Tudi glede hrane in cen mi je Hrvaška vseeno boljša, ugodnejša, v vsakem primeru pa se mi ne zdi kaj slabša od teh dveh držav. Plaž v italiji res nisem veliko doživel, po španiji pa sem z avtom naredil kar lep krog in bi tudi težko rekel, da so boljše. Tudi neke pretirano večje prijaznosti in velikih zahval turističnih delavcev ni bilo videti in prijaznih nasmehov v italiji ali španiji. V Grčiji bi se še našle kakšne lepe plaže, bele hiške in mlini, kaj drugega dosti boljšega pa tudi ni.
In če bom imel par dni časa bom še vseeno najrajše šel na hrvaško na morje, za kaj dalj časa pa mi tako ali tako ni biti na obali.
Resnično sem RAZOČARANA nad vsem odgovori.
Osebno sem mislila da so “popotniki” veliko bolj osveščeni.
In kako nameravate potovati po svetu če pa vas je strah obiskati sosednjo državo.
Kar se pa tiče cen namestitev pa vsak razumen popotnik ve da si lahko privoščiš 1 teden počitnic v juniju in v septembru za ceno tedna počitnic v juliju ali avgustu.
kaj naj rečem, folklora prinjih je bila je in bo.žlahti so v makarski leteli kamni ko so šli z avtom / hrvati proti hrvatom / mnogi ste se ali se še boste načakali pred hotelskimi recepcijami.
drugače če pustite politiko in športne drese doma ne bo težav.
največ 50 evrov gotovine v denarnici, voučerji, kartice, bankomat
trenutno najbolj vroča ponudba je opatija.primite opatijo za roge!
18 jurjev za tri dni mogoče zgleda veliko, a v sezoni boste komaj en dan za ta denar!
še odgovor tini, ki je očitno iz tolminskega!
lepo da imate jannka humarja, tolminski muzej in grofovo vodo / pa celo žveplene toplice v žabčah in ne smem pozabiti kozlovega gradu /
a tolminska ni to kar iščem na dopustu, test selce / vrsno je pokazal da tam ljudje ne znajo z turisti / napisal sem pismo bralcev /
zato se odmikam proti vzhodu / hrvaška / , severu / češka / in zahodu / furlanija /
to so moje destinacije za nadaljinih nekaj let , in beseda ki je na dopustu nočem slišati je : potres
vseeno sem napisal humoresko:
njegovo veličanstvo lordwsle na kozlovem robu , promo epizoda humoreske lordwales / 200000 znakov /
Jeja, saj imaš prav…. lani sem bil na morju septembra 3 dni (petek-nedelja). Drugo leto pa planiram isto….. nas samo zanima. če bodo ljudje sploh še šli na hrvaško… mene po pravici nič ne mika… pa je zelo lepa, sam glede na odnos hrvatov in cene in vse to raje vidim druge konce sveta…. bojim se pa ne….
A
V celoti se strinjam z micro! Ne razumem zakaj sploh e kdo gre na Hrvako, kjer je drago, pa e folk je prfuknen! Sploh pa se njihove plae (in okolica) lahko skrijejo pred drugimi sredozemskimi dravami. Ne vem, zakaj ne greste raj v Grčijo, Turčijo, al pa Bolgarijo – k je ful pocen!!!!??????????
ogledalce, ogledalce na steni povej, kdo najbolj nestrpen v deželi je tej???
[filozofiranje on]
tisti, ki hrvate ali kogarkoli drugega označujete z raznoraznimi kletvicami in živalmi se enačite z njimi. mogoče boli, da so isti kot mi?
ljudje se razlikujemo dost manj kot si želimo priznat. seveda pa nekateri (politiki) idiote kot so zgoraj izkoriščajo pol pa mamo vojne itd.
[filozofiranje off]
live and let live
Men je na dopustu vazno samo lepo morje. Ga nisem videla ne v Italiji, ne v Spaniji, tropska morja so me razocarala. Za gledat ja, za uzivat pa ne…
Pa tud gostinska ponudba, hoteli in podobno sranje me ne zanimajo.
Majhen otok(jih je se na sreco nekaj-samo kako dolgo se), brez turistov, morje, divjina, ribolov, zar. Tud ce ni elektrike. Al pa jadrnica, pa mir. To so pocitnice-vsaj zame. Zame je nejvecji luksuz v morju ujeta bela riba.
lp
Folk rad bi vam povedal kako gledamo Slovence hrvaški domačini. Osebno sem hrvat, imam dve nepremičnini na obali, obe v turističnih mestih, ki jih obiskuje večina Slovencev. Zagotavljam vam, da Slovencev ne gledamo grdo in da sovraštva do Slovencev NI! Zlasti nam je simpatično če spregovorite kakšno hrvaško besedo, cenimo vaš trud v tem smislu.
Če obstaja resnična zamera in sovraštvo do koga (s strani hrvaških domačinov — Primorcev in Dalmatincev) potem to niso Slovenci, marveč Zagrebčani! Zagrebu se zamera da so prepotentni, oni so naši pravi nasprotniki v športu IN NE VI (Dinamo-Hajduk večjega sovraštva nikjer ne boste našli). Zagrebu se zamera da nam pobira denar in ne Sloveniji. Torej sovraštvo primorcev in dalmatincev je naperjeno proti zagrebčanom in ne proti Slovencem, verjemite mi ker vem kaj vam govorim.
Samo off the record, osebno nimam ničesar proti zagrebčanom kaj šele proti Slovencem.
Vi kar pridite, lepše obale, prijaznejših ljudi, lažje komunikacije, čistejšega morja ne boste našli nikjer v Evropi. Že to, da se razumemo (v komunikaciji) vas na dopustu naredi napol domačine.
meni vsako leto na hrvaskem nekaj domacinov rece: idi odakle si došo, mi vas ne trebamo….(lokacija Krk)
Lani sem testiral prijaznost natakarjev v Punatu .
Ko sem govoril slovensko so bili gostje , ki so prisli za mano prej postrezeni (ob isti mizi:-))
Ko sem govoril nemsko kot, da so natakarji drugi ljudje.
Letos bom seveda govoril nemsko…(ne zato, ker se slovenscine sramujem, zato, da se se nevemkolikokrat prepricam v zgornje trditve)
kaj si potem naj mislim?
za Danija: vidim da se ne strinjaš z mano glede lepote hrvaške obale. Seveda gre za individualno doživetje estetike, kaj je za nekoga lepo, za drugega ni.
Glej, osebno sem bil na tistem otoku v Polineziji kjer so snemali “Plavo laguno 2”. Videl sem nešteto karibskih plaž (Kuba, Dominikanska republika). Bil sem tudi na najbolj znani Sydnejski plaži Bonday Beach. Vse to zbledi proti lepoti hrvaških otokov, Dalmacije, Kvarnerja.
Argument:
1. plaža, kjer se ne moreš kopati, saj so valovi takšni da te odpihnejo (Sydney) — za me to ni sprostitev. Veselo je prvih pol ure ko te razmetava in se peni, ampak plaža na kateri ne moreš plavati dlje kot pol minute (med dvema valovoma) zame je katastrofa.
2. Peščeni otoček v Polineziji: dolgčas. Morje je globoko en meter šele sto metrov od obale. Barve so enolične.
3. Karibi: dolge peščene plaže, kilometre in kilometre istih vedut: palma, pesek, morje, palma, pesek morje ali pa hotel palma pesek morje hotel palma pesek morje… nobenega zaliva, nobenega otočka na obzorju. Dolgčas.
Če si bil na hrvaški obali, veš, da je vse prej kot tako kot sem ti opisal zgoraj.
Za Franca: vedi, da so lastniki lokalov/restavracij na obali ponavadi Albanci, Bosanci, Zagrebčani itd… najmanj pa je domačinov. Na Punatu (ki si ga navedel kot primer), od kod izviram tudi sam, ni nobenega lokala v rokah domačinov. Za tvojo informacijo so na Punatu avtohtoni samo sledeči priimki: ŽIC, MRAKOVČIĆ, ORLIĆ, BONIFAČIĆ in pika. Poglej si drugič, ko prideš, kdo je lastnik lokala, če njegov priimek ni izmed zgoraj navedenih, potem ni domačin. Zato ne sodi njihov odnos do slovenskega gosta kot odnos domačinov do Slovencev. Rajši povej kako so se do tebe obnašali domačini (npr. gazdarice, ki so ti oddajale sobo). Pa ne govori nemško na hrvaškem, zaboga,saj te ne bo konec če spregovoriš kakšno hrvaško besedo, boš videl da se bo vsem zdelo simpatično.
Osebno sem živel dolga leta v Sloveniji in vem, da te ljudje drugače gledajo če govoriš slovensko, tudi če nisi Slovenec, TO NEKAKO PRIČAKUJEJO OD PRISELJENCEV, zato prosim če razumete, bratje Slovenci, glede na sorodnost jezikov, DA TUDI MI PRIČAKUJEMO DA SE POTRUDITE SPREGOVORITI HRVAŠKO, KO STE NAŠI GOSTI.
Tega ne pričakujemo od nemcev, vendar nemci ne govorijo slovanski jezik, kot Slovenci. Če znate na koncertih peti naše pesmi, potem vejretno znate reči tudi Dobar dan namesto Dober dan, Molim vas namesto Prosim vas in tako naprej.
Seveda je ,si kao neki tolerantna in podobno.Povejmo po resnici.Ful so nesramni ,ne rečem vsi , strinjamo pa se da jih je kar nekaj procentov.Še posebej do nas .Torej ne mi govort da je vse cool.Sigurno si že slišala tisoč in eno zgodbo kaj se jim je doli slabega zgodlo.Nikoli se ne bodo popravl ker so preveč napumpani s tistim njihovim sranjem nacionalističnim .Kar se tiče infrastrukture, nimajo nič.Pejt v Šanijo ,grčijo kamor kol na Islandijo če hočeš,tisti ki dela v turizmu spoštuje svoje goste ne pa takole da te vsak drug kelnar neki postran gleda.
Na hrvaško gremo samo zato ker je blizu .Samo svojih lepot pa ne bodo mogli več dolgo prodajat .Vpraš Nemce pa ostale turiste kaj si misljo oHrvaški .Ke kol je že bil v Španiji al pa še kje po mediteranu se ne bo več vrnil na Hrvaško , če le ima možnost iti kam drugam.
Destvo je, da je Hrvaska obala res lepa. Kdor se je kdaj zapeljal po “Jadranski magistrali” bo to potrdil. In vec ko clovek vidi tujih obal, bolj mu je to jasno. To sicer se ne pomeni, da je Hrvaska “uber alles”, saj so tudi drugod krasne obale. Naj za primer navedem le Havajska otocja. Je pa res, da je ena redkih krasnih obal na katero se lahko odpeljemo z osebnim avtomobilom. Skratka, Hrvaska je in bo ostala privlacna prav zaradi svojih naravnih lepot. In tisti, ki jim je to najbolj pomembno, se bodo tja tudi vracali. Zal pa Hrvaski turizem v marsikaterih drugih pogledih nekoliko zaostaja za razvitim turisticnim svetom. Korekten, profesionalen odnos do gostov je le del tega. Pomembna je tudi pestrost ponudbe. Na teh podrocjih pa vsak zahteven turist _zal_ opazi razlike mad Jadransko obalo in, na primer, Spanijo. Dokler bo tako, pa bo se najbolje, da se vsi, ki letujemo na Hrvaski, fokusiramo bolj na lepote obale in morja, kot na spremljajoco ponudbo. Je pa jasno, da Hrvaska s tem se najvec izgubi, saj taki gostje nidmo kaj ekstra zapravljivi.
Povsod po svetu velja, da se tam, kjer imajo množične goste iz neke dežele, vsaj za silo naučijo njihovega jezika. Stvar poslovne kulture pač.
Stvar osebne kulture je pa tudi, da se popotnik nauči vsaj nekaj osnovnih fraz v jeziku dežele, kjer namerava preživeti počitnice.
In mislim, da sporazumevanje na Hrvaškem sploh ni problematično, saj še nihče ni napisal, da bi imel tam težave z nerazumevanjem angleščine, kar je sicer na tem forumu priljubljena fraza. Verjetno zato, ker je ni treba uporabljati.
Forum je zaprt za komentiranje.