Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika hruškovi muffini

hruškovi muffini

hruškovi muffini

250 g moke
1 pecilni
2 žlički cimeta
1/4 žličke mletih klinčkov
1 jajce
120 g sladkorja
2 žlici ruma
125 g masla ali margarine
180 g jogurta
100 kisle smetane
250 g hrušk (narezanih na kocke)

najprej zmiksala jajce, sladkor, maslo. nato dodala jogurt in kislo smetano, ter počasi primešala še ostale sestavine. Nekaj hrušk sem zamešala v testo, nekaj jih posula po vrhu.

imam sposojeno knjigo Muffins, kleine Kuchen für Geniesser in je notri “svega i svašta” – od poleg sladkih še korenčkovih, bučkinih, tuninih, škampovih, lososovih receptov

k.

Malo drugačen recept je tudi v knjigi Mafini (izdala založba Učila) – tudi tam notri so krasni recepti za sladke in slane mafine. Samo v vednost, da se vam ne bo treba matrat z nemščino :-))

Sonce rumeno ali imaš to knjigo in kako si zadovoljna z njo? Pravkar sem bila na spletni strani knjigarne in me mika, da bi jo kupila. Mogoče veš, če se da kupiti tudi v kakšni knjigarni.

Hvala in lep pozrav.

Mufini uspeli, zelo dobri, hvala za recept.

Binca oprosti, ampak sem šele zdajle videla da si me spraševala glede knjige.

Ja, knjigo se lahko kupi v knjigarnah, zagotovo jo imajo v knjigarnah Felix (od Učil), pa tudi se mi zdi da sem jo videla že v MK.

Veš kako, najprej pojdi v knjižnico in malo počekiraj kako in kaj. Se mi zdi da je to stvar okusa ali ti bodo recepti všeč ali ne.

Priznam, nisem še nič spekla iz nje, ker mafinov nisem pekla že sto let. Imam pa kar nekaj ogledanih. So malo drugačni recepti, ne čisto navadni. Tudi kombinacij je “malo morje”.

----------------------------------------------- http://sonce-rumeno.moj-album.com/

Odlični muffini, že diši po celi hiši. Jaz sem samo ugotovila, da bi bilo mogoče boljše malo manj cimeta. Sem jih pa naredila s svežimi hruškami. Mmmmmmmmmmm.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close