Najdi forum

hruške

Mi lahko katera svetuje, kako naj zamrznem hruške. Jih moram najprej povreti ali jih lahko kar surove zapakiram?
Najlepša hvala.

Hej,Aja! Mogoce se ti bo zdel moj nacin malo zapleten,se pa splaca.

Hruske olupim in jih narezem (odvisno od velikosti)na podolgovate reznje
Recimo polovicke, cetrtine,jim odstranim pescicsce in takoj potopim v malo vode z limono,da ne potemnijo.
V res siroko posodo z debelim dnom(da hitro evaporira) vsujem sladkor,ga malo mesam,dokler se ne segreje in zalijem z belim vinom in limoninim sokom.Delam od oka,razmerij ne bi znala povedati.Tekocine naj bo v posodi vsaj za prst visoko.V to dam kak klincek,malo skorjice cimeta in kardamom.Ko dobro zavre,polagam v tekocino hruske,pustim,da spustijo malo soka in da se zacne tekocina spreminjati v nekak svetlorjav sirup.
Je kar hitro.Hruske se ne smejo zmehcati.Hruske polagam na alufolijo in ohlajene dam v zamrzovalnik.Zamrznjene zlozim v skatle od sladoleda in zaprem.Lahko pa tudi das direktno v skatlo,pokrijes prvo plast z alufolijo ali celofanom in tako do vrha,da so plasti med seboj locene.Na ta nacin se
sirup ne zgublja.Ko je zamrznjeno,pokrijes.
Uporaba: V skodelico dam piskotek,nanj hrusko in zalijem s pudingom ali dobro kremo. Dodam sladoledu(tudi sirup),na peciva…

Bos videla,ni tezko. Lp Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close