Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Hruške – kaj z njimi?

Hruške – kaj z njimi?

Stara mama vsako leto “pridela” zelo veliko hrušk..več kot jih lahko sproti pojemo 🙂 Problem nastane, ker se te hruške začnejo nabirat in jasno tudi propadat, stara mama pa bi jih nadvse rada spravila v promet. Iz njih naredi marmelado, jih da nekaj v skrinjo, skuha kompot, vendar jih je še vedno preveč.
Prosim za kakšno pametno idejo, kako jih še izkoristiti. Sem pomislila tudi na to, da bi jih posušila, vendar sem po premisleku ugotovila, da ne bo šlo, ker ni primernega prostora. Kakšna ideja?

lp,
Nives

Moja mami naredi odličen kompot, ker imamo tudi mi eno ogromno hruško, ki je vsako leto bolj polna. In ta kompot obožujemo vsi, je odličen. Pozimi ga jemo samostojnega, ali delamo frapeje, peciva, deserti s hrušk so odlični (hruške z medom,…). Lahko pa delaš tudi hruškov sok, men je najboljši od gostih sokov.

Upam, da sem kaj pomagala.

Lp
T.

Mogoče pa še dobri stari domači krhlji?

Hruške kuhaš v teranu, dodaš vanilin sladkor, malo cimeta, klinčkov. Hruške naj bodo olupljene in prerezane ne polovico. Ko so mehke, ji odstraniš in omakico pokuhaš, da se zgosti.
Serviraš s sladoledom in smetano.

za ideje, bom probala 🙂 … Mogoče sem malo nerodno napisala, ampak jaz sem mislila bolj v kaksni obliki naj jih “prezimim” ?

aja…. to…. v Teranu jih prezimi, hehe…

Mi smo včasih iz hrušk – viljamovk, skuhali žganje. Tako ni šla nobena hruška v nič. Zdi se mi, da druge rešitve za ohranitev prek zime, ni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close