Hruške – kaj z njimi?
Stara mama vsako leto “pridela” zelo veliko hrušk..več kot jih lahko sproti pojemo 🙂 Problem nastane, ker se te hruške začnejo nabirat in jasno tudi propadat, stara mama pa bi jih nadvse rada spravila v promet. Iz njih naredi marmelado, jih da nekaj v skrinjo, skuha kompot, vendar jih je še vedno preveč.
Prosim za kakšno pametno idejo, kako jih še izkoristiti. Sem pomislila tudi na to, da bi jih posušila, vendar sem po premisleku ugotovila, da ne bo šlo, ker ni primernega prostora. Kakšna ideja?
lp,
Nives
Moja mami naredi odličen kompot, ker imamo tudi mi eno ogromno hruško, ki je vsako leto bolj polna. In ta kompot obožujemo vsi, je odličen. Pozimi ga jemo samostojnega, ali delamo frapeje, peciva, deserti s hrušk so odlični (hruške z medom,…). Lahko pa delaš tudi hruškov sok, men je najboljši od gostih sokov.
Upam, da sem kaj pomagala.
Lp
T.
Forum je zaprt za komentiranje.