Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Hrup ob avtocesti

Hrup ob avtocesti

Tisti, ki živite v neposredni bližini avtoceste, kako ste se navadili na konstanten hrup?  Je zelo moteče? Ali ste se privadili in ga praktično ne slišite?

Odgovor na objavo uporabnika
vprašanje304, 08.09.2025 ob 18:08

Tisti, ki živite v neposredni bližini avtoceste, kako ste se navadili na konstanten hrup?  Je zelo moteče? Ali ste se privadili in ga praktično ne slišite?

[/

Habituacija.

Moj prijatelj živi 50 m stran od primorske avtoceste. Na razdalji nekaj metrov se ne da pogovarjati zunaj, ker se ne slišiš. Če zrasteš gor s tem hrupom, se da. Ga komaj zaznaš. Če si priseljen, te dela živčnega. Včasih se ga tudi čuti (vibracije), ne samo sliši. Sploh ponoči. Najhuje je ob zastojih, neprestano speljevanje tovornjakov in v deževnem vremenu. Fajn razmisli, če je to zate.

jaz živim neposredno ob železniški progi, in ti povem da se še nisem navadla.

Sem že večkrat napisala tu: ne, ne navadiš se. Jaz sem dolga leta živela ob avtocesti in mi je bilo čedalje huje. Mešalo se mi je. Potem smo se HB odselili, nirvana.

A tiste protihrupne ograje kaj pomagajo?

Živim okoli 600, morda max 700 m zračne črte do avtoceste. Vmes so travniki, njiva.

Sliši se ne, izjema je kakšna poletna noč, z odprtimi okni, kolonami na cesti, ko se v daljavi nekaj rahlo sliši.

zato je pa DARS dal izgradit proti hrupne ograje ob avtocesti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close