Najdi forum

Hrenovke

En lep pozdrav na ta zimski dan vsem!
Imam eno hecno vprašanje; zelo rada imam hrenovke, ampak sem jih že naveličana jesti vedno na enak način: kuhane….pa kakšen zenf ali ketchup zraven.
Tiste v testu mi niso tako zelo všeč….
Ali jih kdo dela drugace? Vsak nasvet bo dobrodošel, ker jih imam za danes že v hladilniku 🙂

lp

Kaj pa kakšna enolončnica, ali pa namesto šunke (kot pica) na kruhkih? Tudi ocvreš jih lahko. Malo jih prevreš, nato pa spaniraš in ocvreš. Lahko tudi v pečici, da ne bo preveč mastno. Lahko jih dodaš kroketom in ravno tako spečeš v pečici. Dober tek!

Jaz jih zrežem na 3 cm koščke, na konceh križno zarežem in popečem na naoljeni ponvi. Zraven lahko popečeš koške paprike ali piščančjih prsi.

mi smo bolj slabi potrosniki hrenovk. vcasih naredim krompirjevo juho s hrenovkami. za spremembo je cisto o.k. lp petra

Kresnica, v kakšnem testu jih delaš?? Pri nas jih tudi bolj redko jemo, a takrat jih zavijem v krompirjevo testo in ocvrem. Otroci jih imajo radi, mož malo manj.
Lep dan!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Lahko jih tudi naredis v rizoti:
na olju poprazis cebulo, dodas na kolesca zrezane hrenovke in malo popeces. Dodas narezano zelenjavo (por, bucke, melancane, paradiznik, papriko,… kar se ti zdi) ter riz, zalijes z vodo ali juho, dodas zacimbe (petersilj, majaron, timijan, kar ti je pac vsec), in kuhas, dokler riz ni skuhan (15-20min). Malo pred koncem lahko v rizoto zamesas malo kisle smetane ali naribanega sira, da postane bolj kremasta.

Vladka, mi jih zavijemo v listnato ali vleceno testo:
hrenovko zarezes, das notri koscek sira, sunke, paprike (ali pa nic, ce noces), zavijes v kos listnatega ali vlecenega testa in zapeces v pecici na 200C kaksnih 20 min, toliko da se testo spece.

Pecene na “zaru” so mi najbolj vsec…

Lp, mishika

Ja, jaz tudi v listnato testo…kupljeno…razrežem na primerne velikosti; potem pa v pečico.

mi delamo iste kot Urša, pa dodamo v zavitek poleg hrenovke še popečeno slanino in skuto – mnjammmi
Mateja

Mi jih delamo kot Lidija, samo da jih zarežemo mrežasto (o,5 cm), tako da so potem kot nekakšni ježki. Še posebej za otroke so zelo vabljivi!

pohane – zrežeš na polovico (za spremembo, čeprav so malce ”zagatne”)

še najboljše so mi tako, kot je opisala Lidija – jih tudi otroci radi jedo.

No, kosilo je za mano 🙂
Naredila sem jih tako kot je predlagala Lidija; na manjše koščke, popekla sem jih z obeh strani, prosti koncu pečenja pa sem na vsak košček položila še en majhen košček sira, ki se je potem do konca pečenja lepo stopil.
Zraven pa malo kuhane zelenjave v omaki.
Odlično!! 🙂

lp

Moja hči ima pa najraje narezane na kolobarčke in popečene v olju, nato pa čez vse naliješ razžvrkljano jajce. Ko jajce na vrhu že skoraj zakrkne to palačinko obrnemo in popečemo še na drugi strani.
Meni je to zelo dobro.

LP Mateja

Moja mama je vcasiih naredila safalado v solati;mislim,da bi s hrenovkami bilo tudi OK. Samo tega ne vem prav za gotovo,ali je prej vrgla safalado v vrelo vodo. Narezana je bila na kolobarje ali kocke,zraven kuhano jajce, narezana cebula in fizol .Zabelila z olivnim oljem in kisom ter zacinila.Poleti je dodala se trd paradiznik. Za vcasih nam je vilo vsec. Lp Babi

Moti me, ker je v hrenovkah že na izgled ogromno maščobe. Zanima me, kako se izdelujejo, ker meni se ne zdijo dietna prehrana.

Jaz jih pa zavijem v kvašeno testo, poleg še malo sira in je njamiiiiii! Predvsem za otroke!

Marija,res je.Tudi pri nas niso najbolj priljubljene.Imam pa knjigo za razne diete(za obolele) in so hrenovke smatrane kot zdrava,lahka hrana,ker naj bi bilo v njih najkvalitetnejse telecje meso. kKnjiga stara je iz petdesetih.
Mogoce so takrat pazili.Zdaj pa jim zaupam cedalje manj. Poleti je ze tekla debata o tem. lep pozdrav Babi

Pozdravljeni !

Jaz si jih, sicer vegetarijanske, naredim na omako pa pire krompir zraven, pa seveda solata.

lp Majuška

pa še eno super kosilo – špinača (v omaki), pire, zmešana jajca, kuhane hrenovke
Pozdravček Mateja

Ja…hrenovke so ponavai med prehrano, ki jo priporočajo po kakšni bolezni ali pa med hujšanjem. To tudi meni ni jasno….samo so pa dobre…če se jih seveda ne prenaješ, kar sem se jaz pred nekaj leti.
AMpak sem vesela, da so mi sedaj spet super 🙂

V Italiji dobim nemske hrenovke(vakumsko pakirane),so manjse in nemastne,tudi okus je dober.
Jem jih pa najraje (tako kot Nemci) v pikantni lecini omaki. Lp

Naš sin jih najraje je , če jih narežem na kolobarje, opečem in čez “vržem” še jačko……
Sicer se jih pa raje izogibamo, ker smo enkrat našli v hrenovki….

Meni so bile vedno najljubše popečene….potem pa zraven ketchup in precej currya v prahu. NJAM!
Samo zdaj jih en čas že nisem…ker sem se jih takrat prenajedla 🙂

hrenovke v palačinkah-spečeš palačinke,hrenovko razpoloviš polovičko zaviješ v palčinko,spaniraš(moka,jajčka,drobtine),ocvreš.Zelo dobro lahko ješ toplo ali hladno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close