Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika hrenovke v testu

hrenovke v testu

Recept za ‘štručke’, ki so se pri nas res prijele in so obvezne na vsakem praznovanju. Pripravljanje le-teh se je začelo iz 1/2kg moke, pa naraslo na 1kg in kasneje že na 1,5kg moke-in še vedno jih zmanjka in jih je vedno premalo. V njih uživajo tako otroci kot odrasli.
Tokrat recept za 20 štručk (kilo pa pol moke)
Verjamem, da vam ne bo žal, če poskusite!!!
Pa začnimo:

————————————————–

Ojla, Lastovka, hvala, da tole deliš z nami. Super fotoreportaža. Tukaj lahko 100 let razlagamo, kako je nekaj dobro, pa tvoje fotke vse povedo.

Samo še to: a noter daš surove hrenovke?
LP Mimi

Če lahko kar jaz odgovorim, sem tudi že zavijala hrenovke v kvašeno testo, le, da vse skupaj ni tako krasno izgledalo 😉
Ja, hrenovke se dajo surove, še sploh če uporabiš vakumsko pakirane, ki tudi sicer potrebujejo kuhanja le toliko, da se dobro pregrejejo.

Lp!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Kot je že Vladka povedala: ja, notri gredo surove hrenovke (najboljše tiste vakumske)
Ker smo imeli tudi ljudi, ki nimajo radi hrenovk, smo poskusili tudi tako da smo zavili notri nariban sir in naribano posebno salamo. Ni sicer tako okusno kot hrenovka, ampak gre nekako…

Super, hvala za odgovor.

In še eno vprašanje. Hehe, meni jih ne zmanjka hitro. Če tole spečeš zjutraj, recimo za piknik ali zabavo, je seveda dobro tudi hladno, a ne? Tudi hrenovke?
Iz otroštva imam zelo zabetoniran spomin, kako nas je otroke mama vedno gnjavila, naj hitro jemo, drugače se bodo hrenovke ohladile in ne bodo več dobre. Danes se mi zdi, da je to samo predsodek ?

LP Mimi

Lastovka, super izgleda! Bo treba preizkusit!

Mimi, mi smo na eni zabavi pred kratkim jedli dopoldan pečene, popoldan pa pogrete hrenovke. Nekatere so se tudi že ohladile, pa so bile vseeno super!!!

Lep pozdrav.

Vidka

Po moje je to res predsodek.
Pri nas se je že zgodilo, da če smo koga čakali, in se mu je štručka ohladila, da smo jo enostavno pogreli v mikrovalovki.
Najboljše so namreč tople.
Seveda pa so hladne tudi užitne in okusne

Pozdravljene,
se moram prav malo pohvalit, kako super so mi uspele tele štručkice, najlepša hvala za recept. Naredila sem s polovičkami hrenovk in to večer pred zabavo. Odlične so bile tudi hladne, takoj so zmanjkale.
Tudi na pogled so bile lepe (ma, kaj se ne da več prilagat fotk???)

Po moje bi bilo tudi luštno če bi v tole zavili ta male koktajl hrenovke, tako da bi bili ravno grižljajčki enkrat za v usta. Podobno kot delajo iz listnatega testa, samo da je tole še bolj njami.

lp tinca

Krasen izgled. sprobamo za vikend.

Mi smo pa na rojstnem dnevu pekli hrenovke v koruznem testu po video receptu.Bile so super.LP

tolk o teh hrenovkah tle pišete, da sem lačna ratala. Jaz sem jih nazadnje kar v listnato testo zavila. Njamiiii. Jedli so vsi, tudi otroci, ki se ponavadi zmrdujejo nad nečim v testu, sploh če ni stvar ki je notri vidna.

flo http://florijan.moj-album.com/

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close