Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Hrenovke v testu

Hrenovke v testu

Nujno bi potrebovala en dober recept za hrenovke v testu. Danes bi jih rada naredila za kosilo.

Hvala!!!!

Pia

Lahko kupiš listnato testo (zamrnjeno) in jih zaviješ vanj, druga možnost pa je, da jih zavijaš v navadno kruhovo testo.

Meni je bolj všeč druga varianta, a je prva neprimerno hitrejša ;-)).

Sem pa tudi že kupila pečjakovo testo za pico in hrenovke zavila vanj.

In če imaš sir in pršut / pečen pršut / kuhan pršut, lepo oviješ hrenovke s temi zadevščinami in položiš v testo ter spečeš…..

DOBRA IDEJA, PEČJAKOVO TESTO! RAVNO GA IMAM DOMA.

KAKO PA SPEČI – V PEČICI ALI V PONVI NA ŠTEDILNIKU?

Speči v pečici. Zelo dobro je, če hrenovko po dolgem prerežeš in daš vmes tanko rezino sira.

LP, Maja

Takole – če imaš ravno pečjaka doma ;-))
Razreži testo v trikotnike (prej ga razvaljaj), hrenovke lahko razrežeš na pol – jaz jih vedno. Če boš dala vmes še sir, hrenovko prereži (ne do konca), v režo vstavi sir, potem vse skupaj zarolaj v testo – hrenovko daš na konec s stranico in zavijaš proti špici trikotnika.
Jaz ponavadi še premažem z rumenjakom.

Na 180 stopinj v pečici dokler ni pečeno ;-)). Saj boš videla, ampak cca 20 minut pa že moraš peči.

Pa dober tek!

Kaj pa ponudite zraven?

LP, Astra

Jaz delam malo bolj nezdravo varianto 🙂
Hrenovke zavijem v krompirjevo testo in ocvrem… zraven je dovolj le še velika skleda solate in kakšna juha pred tem…

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Tale varianta je verjetno dobra tudi za goste, ne?:)))))

Imam ravno danes povabljene, pa se mi NE LJUBI NIČ!!! :((( Nekaj ob pijački pa vseeno rabimo:/

Predvidevam, da lahko zadevo pripravim v pekač in dam pečt, ko pridejo gosti?

Solato

Lp, Maja

Kate, lahko pripraviš malo prej, seveda.

Jaz ponavadi zraven ne jem nič ;-)).

Sicer pa se tale zadeva super obnese za razne feštice.

Se mi je zdelo:)
Fino, fino, mislim, da sem končno prišla do rešitve:)

Tudi jaz ne bi nič zraven jedla – no, kakšno skledo solate:)))

Bomo pa kaj spili namesto tega. Pa predvidevam, da bo otrokom všeč.

To pomeni, ne hrenovke zaviti v testo, tako da se ven ne vidi?? Jaz pa sem mislila, da jo moraš čisto noter zadekat!

Lahko tudi narediš tiste majhne otroške hrenovke ali pa jih enostavno prerežeš na pol in narediš takšne majhne – za dvakrat v usta.

Jaz bi jih še ovila v slanino ali pršut, kot ti je že Bibita svetovala.

Zraven bi pa pripravila kakšno solato ali narezano zelenjavo, pa tudi francoska solata ne bila slaba…

Sem se že odločila – prerezala jih bom na pol in potresla z naribanim sirom (ker ga imam v hladilniku:) ) ter zavila. Ali pa kupila ta male hrenovke – tiste od Lumpija so prav simpatične!

Zraven bom dodala ajvar, senf, hren in kakšno primerno solato, ki jo bom tokrat kupila:).
Saj bom naredila še nekaj sendvičkov z zelenjavo in sadjem – namaz, sir, rezina trdo kuhanega jajca in jagoda ali mandarina gor .

Meni se zdi namreč tako hecno to, da bom kupila, ker vedno sama delam. Pa mi ni jasno, zakaj se mi ne ljubi. Tudi torte se mi ni dalo včeraj delat:)))
Bom danes na hitro vrgla skup tiramisu:)))
Še v trgovino se mi ne da..)

Ampak, obiske pa komaj pričakujem:))

Če hrenovke malo ven gledajo nič zato – meni so tako še bolj všečne. Stvar okusa pač.

Moje bodo tudi ven gledale:))
Mi je na uč bolj simpatično:)

Jaz to večkrat naredim za kake feštice. Nič ne gledajo ven, ampak jih v celoti zavijem v listnato testo. Uporabim majhne hrenovke, ali velike prerežem na pol. Potem to zarežem po dolžini, notri vstavim sir in šunko ali pršut. Sploh otroci so nad tem navdušeni. Sem jih pa tudi že delala z domačim testom, a seveda porabiš veliko več časa.

Naredila včeraj.
Glede na to, da sem bila v časovni stiski sem kupila napačno testo – vlečeno, tisto v roli:))))

Najprej sem bentila sama nase kako sem trapasta, da ne pogledam kaj kupim ….. pol sem pa zadevo reševala:)

Hrenovke na tretjine narezala, prerezala, potresla s sirom, zavila v testo (naredila kot bombončke), zložolal v pekač, namazala z jajcem in po vrhu potresla nariban sir.

Da ne bi kdo islil, da je kaj ostalo:)))) In vsi so bili full navdušeni!:)))

Naslednjič pa poskusim kot je treba:) Čeprav tudi s tem ni bilo nič narobe:))))

Hej,jaz sem pa danes v listnato testo ( od tete Fanny ze zvaljano) zavila pol svinjske ribice.

Hec je bil, da sem imela samo nekaj zamrznjenih 3 cm sirokih narezanih trakov( ki so mi ostali od neke peke). Lepo sem jih ovijala tako, da je rob malce prekrival drugega in nastala je taka lepa strucka. Tudi dobro je bilo:)

Lep pozdrav Babi

Saj se vse da rešit z malo spretnosti! pa včasih še bolje rata! :)))

Babi, a daš še kaj zraven – ok, začimbe mi je jasno – predno zaviješ ali samo meso?

Sem dala samo zacinjeno meso, niti z oljem namazano, ker ima listnato testo dovolj mascobe. Zdi se mi, da je to meso prenezno za se kaj drugega. Da, na vrh (pod testo) sem dala se dva lista zajblja. Meni je zelo vsec. Lahko bi bil tudi lovor.
Tudi pekacka nisem naoljila, samo malo navlazila. Pekla pri 200 stopinjah.
Testo lepo hrustljavo, meso socno. Lepo se nareze in je zelo dobro tudi hladno. Primerno za mrzel kroznik, namesto oblozenih kruhkov.
Nisem pekla cele ribice, ker sva samo dva in se tako bova imela malo se za jutri.
Drugace se splaca speci celo. Vcasih po vrhu okrasim se s testenimi okraski (odvzamem ze prej od testa); recimo stevilke let ali ime slavljenca, zvezdice, srcki. V tem primeru razrezem sele pri mizi, da najprej vidimo celoten izdelek:)
Lahko namazemo z jajckom, ali malo z vodo ( samo vlazni prsti).

Ce pa zavijem mesno struco, naredimo lahko tudi tako: Mleto meso z dodatki sploscim, da nastane kvadrat in oblozim z malo dusene spinace( ali cesa, kar ti je vsec) in zavijem kot rulado; vcasih dam na vrh rulade se kak kolobar cebule in zavijem v testo.

Danes sem zraven pocvrla se tiste veeelike olive, razkoscicene in napolnjene z nekim super nadevom in povaljane v drobtinah. To je takooo dobro.
Dobim jih v Italiji zamrznjene v vreckah. Pri nas jih se nisem zasledila.
Jih je katera?

Lep pozdrav Babi

Kadar celo pečem se tudi jaz potrudim z okraski:)

Jaz sem pa zadnjič jedla puranjo rulado – na purana položena špinača, na koncu pa suha sliva. Zavito pečeno, ohlajeno, tanko narezano.

Potem je bilo to na kruhku, namazanem z liptaverjem – zelo okusno!

Ta velike olive sem že vidla, a samo cele.
Polnjenih pa ne – s čim pa so polnjene? Se mi kar sline cedijo:)))) samo, da slišim olive:)

Jaz pa hrenovke naredim takole
testo;25 dag moke
10 dag surovega masla
1 rumenjak
1 dcl mleka
2 dag kvasa,sol
Med moko razdrobim maščobo,dodam rumenjak, mleko ,vzhajan kvas,osolimin naredim testo.Vzhajano testo razvaljam v krogin ga razrežem na 8 trikotnikov.Vsak trikotnik namažem z zenfom in v obliki rogljiča zavijem hrenovko.Rogljiče namažem z beljakomin spečem. Ponudim s solato
lp geri

Babi…glede oliv…mislim, da govoris o ASCOLANSKIH OLIVAH (olive ascolane, polnjene so z razlicnim mesom…svinjskim, govejim, piscancjimi jetrci, parmezanom, muskatnim oreskom itd…), jih sicer nisem zasledila v trgovini, videla sem pa jih v katalogu (sicer ze casa nazaj) pri Bo frostu in pa seveda v sosednji Italiji lahko kupis pakirane – zmrznjene.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close