Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika hrastovo lubje

hrastovo lubje

spet jaz

a kakšna ve kako se uporablja hrastovo lubje in za kaj je dobro

pozdrav pia

Kolikor mi je znano, naj bi bilo hrastovo lubje ljudsko zdravilo proti potenju nog in sicer naj bi namakali stopala v kopelih iz tega lubja.
Če se motim, naj me prosim kdo popravi, a se mi zdi, da sem to že večkrat slišala.

Meri

Meni je mama pripravila “čaj” iz hrastovega lubja za spiranje nožnice, kadar sem imela “pekoč urin”.

čao

Meri,res je,tako pise v moji knjigi. Pa se :za kopeli in obkladke pri ekcemih in drugih koznih boleznih,proti bolecinam pri ozeblinah,za lajsanje hemeroidov.Ker je v zvarku iz lubja veliko creslovine,pijemo pri driskah caj.Priporocil je se veliko v knjigi Zdravilne rastline.Sama nimam izkusenj.Je pa ena mamica na tem forumu pisala med naravnimi barvili,da je puncko umivala s prevretkom iz hrastovega lubja-nasvet zdavnika.Plenicka je bila obarvana.Pozdrav Babi

V kopeli iz hrastovega lubja se lahko pozdravi tudi plenični izpuščaj pri dojenčkih.
LP! Vladka

ja super hvala vsem , zanimalo me je , ker sem slišala, da je dobro tudi za luskavico, hči jo ima pod pazduho, in bi si dajala obkladke, zato da čim manj maže s kremo, ki tanjša kožo, sedaj si daje obkladke iz kamilic, pa bolj malo primejo, upam, da bo to boljše še enkrat hvala vsem

pozdrav pia

Hej,Pia! V moji knjigi tudi pise,citiram:Proti nadlezni luskavici pijejo caj iz hrastovega lubja in pridno kopljejo obolelo kozo v zavrelku iz hrastovega lubja.
Dezevnica,ki se nabere v vdolbinah hrastovega debla,velja se danes za zdravilo pri krvomoku.(Ne vem,kaj je to.)
Pri oteklih nogah priporocajo caj iz mesanice enakih delov hr.lubja,pelina in njivske preslice. 1 veliko zlico te mesanice prelijejo z 1 skodelico kropa in pijejo po zlicah.
Za ostale prevretke za obkladke in umivanje ni recepta,niti za caj pri luskavici.Verjetno ti bodo znali svetovati v lekarni.
Lep pozdrav iz strasno vrocega Kopra Babi

ja hvala za izčrpno poročilo, tudi tu pri nas je zelo vroče, baje bo jutri še bolj, saj ni probelma, če si doma, se zapreš in zaroletaš v stanovanje, problem je ker moramo v službo pa bo že kako

pozdrav pia

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close