HRANA ZVEČER!!!! POMAGAJTE
Imam 163 cm in 57 kg. Ogromno sem se zredila. Še študiram in imam kar neredna predavanja po cele dneve. Zjutraj doma pojem kosmiče z mlekom, za malco jogurt, čimbolj zdravo kosilo v študentski menzi, popoldne kakšno jabolko. Vse OK.
Ko pa pridem ob 7, 8h zvečer domov, pa katastrofa – evo, ravno zdaj sem pojedla kos kruha s pršutom in ogromno sira in 1/3 tavelke Milke (vse, kar je je še ostalo).
V svojem življenju sem imela enkrat 50 kg – in to, ko sem živela sama in sem imela samo zdravo hrano v hladilniku, bila pa sem še na začetku študija. Sedaj živim s fantom, ki je suh in ogromno poje (sami sendviči, sladkarije), obiski nama prihajajo v stanovanje, tudi mali otroci, pa enostavno hladilnika ne morem imeti čisto izropanega.
Včasih sem tudi bolj kofetkala s prijateljicami – zvečer sem vsak dan obvezno šla na belo kavo ali dve, kadila zraven in nekako sem se nasitila, potem pa šla spat. Sedaj je drugače – nimam več časa kofetkati, ker imam gospodinjska dela za opravljati. Pa še kaditi sem nehala.
Cel dan je vse v redu, zvečer pa iz sestradanosti pojem vse, kar mi pride pod roke. Res sem sicer zelo aktivna.
Rekla sem si, da bom jedla samo zdravo zvečer, pa ne gre. Rekla sem si, da bom šla na forum, pa še preden se priklopim na internet izgine pol čokolade, rekla sem si, da bom poklicala prijateljico, pa preden dvigne telefon, pojem 3 kose kruha, pa še kakav z žlico, pa še vse živo zraven…
KAJ NAJ NAREDIM? RES SE NE MOREM ZADRŽATI. POVEJTE MI RECEPT, KAJ NAJ POČNEM, KO PRIDE NAPAD, KAJ NAJ DELAM IN KAJ NAJ POJEM ZVEČER (KER NEKAJ PA VENDARLE MORAM).
DEBELIM SE!!!
Pa še to: zvečer imam iste “napade lakote” vsak dan že dve leti in pol (cca), ne glede na to, koliko pojem čez dan.
Čez dan redno jej, 4-6 malih obrokov, absolutno pa se izogibaj čokoladi in drugim sladkarijam v takšni količini. Pa ne mi rečt, da ne zdržiš, ker se mi zdi sploh neumno, da si kupuješ čokolado. Ko greš v trgovino, pač ne kupiš stvari, ki se ti zdijo nezdrave. Je to tako težko? Pa preberi kakšno knjigo o prehrani, da boš vedela kaj se dogaja v tvojem telesu po razni hrani.
Že čez dan si zamisli, kaj boš zdravega in okusnega zvečer jedla. Najbolje, da si nekaj malega skuhaš. Vzemi si tiste dobre pol urce in si očisti malo zelenjave in jo skuhaj v sopari, zraven pa morda kake nemastne testenine. Ali pa si napravi čokolino. Eno malo porcijo.
Čokolade pa ne imet v hiši, pa bo lažje. Tudi nekaj večerne telovadbe ti bo dvignilo zadovoljstvo s samo sabo in se potem ne boš tako basala.
Forum je zaprt za komentiranje.