Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Hrana za vikend kampiranje

Hrana za vikend kampiranje

Pozdravljeni,

sprašujem, če imate mogoče nasvet za pripravo hrane za vikend kampiranje s šotorom. V mislih imam že pizza maffine in ledene kocke. Imate mogoše še kakšen nasvet?

Hvala, Kluka

Kaj so pizza muffini?

http://kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=5698

Ledene kocke? Je to pecivo? Za kampiranje brez hladilnika? Aja, mogoče skutne ledene kocke, to bi šlo.
Hehe, na koncu mi tebe sprašujemo… Tole s pizza mafini je super, nekaj podobnega sem ti hotela predlagati.

Na tem forumu vedno znova predlagamo pitulice (vlečeno testo, skuta, slani nadevi; najdeš z iskalcem).

Jaz bi rekla tudi kakšne močne solate na osnovi testenin, riža ali raznih kaš, sedaj je na voljo veliko sveže zelenjave, ki se lahko nareže noter. Za preliv lahko izpustiš bolj občutljivo majonezo (ali jo dodate na koncu), lahko je lažja solata z jogurtom ali malo pasirane skute, feta sirom ali podobnim.

LP Mimi

MimiN, hvala za ideje!!
Lep dan, Kluka

Za vikend kampiranje s šotorom bi jaz vzela s sabo: NIČ. Bi si privoščila kuhanje čisto na off: zjturaj greš po žemljice in kakšno malenkost v trgovino, pa nekam na kavo, čez dan bi se “furala” na sadju in sladoledu, pod večer pa ven na kakšno papico.
Sicer pa so tile pizza muffini prima varianta.

Idealna rešitev za tak off so tudi že narejene barilla omake in njihove testenine. Okusno pa še hitro narejeno tudi za večjo skupino. Moram pa reč, da so nam v Italiji kupljene bolj teknile- očitno imajo različne recepture.

100% imajo različne recepture za različne trge. Enkrat sem vzela Knorr juhe v vrečki v Švico na kampiranje, ko je zmanjkalo, sem jih kupila v njihovi trgovini. Kakšna razlika !!! in zakaj vraga sem jih nosila v Švico?

Pri teh špagetih ne morem mimo luštnega spomina s predlanskega kampiranja, prvič smo bili tako v kampu, v hribih. Seveda sem z zanimanjem kukala k vsem sosedom, kako se česa lotevajo, pobirala ideje, kako to gre pod šotorom. Večja družba tujcev, pod večer so skuhali špagete, kar veliko na večjem gorilniku v večjem loncu. Dva možakarja sta se trudila z odcejanjem ob strani v jarek, naenkrat vrišč in smeh, cedilo se mu je prekucnilo, kompletno vse špagete sta stresla na tla. Gotovo so bili vsi lačni, če so ves dan hodili po hribih. Sicer je bila že skoraj tema in nerodno mi je bilo zijati, a mislim, da so jih lepo pobrali in pojedli. Kaj pa drugega.

Tako so poleg večerje dobili še zgodbico, ki jo lahko (enako kot jaz) še komu pripovedujejo :-))

LP Mimi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close