Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika hrana za kozo

hrana za kozo

Lep pozdrav!

Prosim, ce me podučite, katera hrana oz. katere sestavine oz. vitamini v hrani koristijo koži.

Hvala!

LP

Koza ima pa najraje travo, če pa ji jo še malo posoliš je pa zanjo še boljša.

Vidiš kaj se zgodi, če ne uporabljaš šumnikov!!!!!

naslov se mi je zdel zanimiv, pa sem pogledala kaj se skriva…na žalost nobene koze 🙂

Povej, ali imaš morda težave s kožo (mastna, suha…)

Drugače pa je za kožo zelo dober suhi pivski kvas, ki ga lahko kupiš v lekarni ali bolje založeni trgovini. Sicer ni ravno dober, deluje pa, še posebej če imaš mastno kožo.

Lala

B vitamin, če ne maraš piva, he, he, dobiš v lekarni B komplex, pa še skuliran boš, ker tudi na živce dobro deluje. Sem pa tudi jaz najprej mislila, da bi moral na forum za ljubitelje živali, he he…
LP
EvaK

Suhi pivski kvas dobiš v lekarni tudi v obliki tablet. Nemški proizvajalec (Amos Vital), imenuje se Bierhefe Tabletten. Ni preveč koncentriran, zato jih je treba vzeti kar 5 naenkrat in še vedno ima močan vonj po pivskem kvasu. Po drugi strani je to dobro, saj kaže, da v tabletah ni nič kaj dosti drugega kot komprimiran pivski kvas. Če ti je težko spiti kozarec tistega nagravžnega napitka, gre to lažje.
Dober je za kožo, lase, nohte (in živce).

Veliko B vitamina ima kvas,polnozrnate moke, ovseni kosmici.
Uggodno pa na kozo delujejo tudi mlecnokislinske bakterije, zato kar korajzno za zajtrk jogurt z muslijem ali polnozrnatim kruhom, izogibaj pa se cokolade, ceprav je dobra in zdrava, kozi skoduje.
Alenka

Jaz jem vsako jutro ovsene kosmiče :-)) Koža se mi je fuuuul popravila. Kvas sem tud pila, sam je pa res nagravžen ko hudič. Ampak je res odličen za to težavo, pa še učiš se lažje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close