Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Hrana za izlet – drugi dan

Hrana za izlet – drugi dan

Živjo,

v petek gremo na izlet. V soboto zvečer pa bomo prenočevali nekje, kjer ne bo možnosti jesti zunaj ampak bomo morali nesti hrano s seboj. V petek bi lahko nekaj pripravila za s seboj,, zdaj pa ne vem kaj naj.
Ena ideja je, da spečem dva pleha španske pite, mi lahko prosim predlagate še kaj, kar je univeralno dobro in lahko počaka ter se ne pokvari okus. Aja, še to, hladilnika verjetno ne bo na voljo 😉

Hvala vam 😉

V soboto so praktično vse trgovine po celi Sloveniji odprte do 20. ure. Vsekakor bi šla in kupila nekaj neoporečnega, kot cel dan tenstala hrano na soncu. Ne, jaz take jedla ne bi.

Če nimaš trgovine pri roki v kraju, kjer boste prenočevali, bo španska pita v redu. Priporočam prenosno hladilno torbo, hrano obloži s pingvini ali zamrznjenimi plastenkami vode.

…ti ni treba ničesar peči.Vzemite s seboj suho hrano, ki se ne pokvari : žemlje, sirove štručke, navadne Plazma piškote , sadje in dovolj pijače.Tako se ne bo ničesar pregrevalo in nobenemu ne bo slabo.

Ko sem bila še otrok, je mama vedno spohala piščanca, če smo šli na daljšo pot. To počnem tudi sama in je prav fino.

Bo tam, kjer boste spali, možno kaj skuhat, pogret? Potem vzami zraven vrečko testenin, paradižnikovo omako v tetrapaku, kakšno juho v vrečki in imaš hrano. Nihče ne bo umrl, če boste enkrat jedli instant hrano, še izgubljene elektrolite boste nadomestili.
Drugače pa ti pride v poštev suha hrana – kruh s podaljšanjim trajanjem, konzerve tune, paštete, suha salama vakum pakirana, jabolka, banana, oreščki,
Če greste v planine, pa se vstavite na kateri od planinskih koč in tam pojeste nekaj na žlico, klobaso, žgance. Se najde marsikaj….

A ste eni res tako neiznajdljivi, da ne znate en dan preživet brez oštarije ali pa brez šporheta in kuhane hrane?
Sendviči (tud če ne bodo ravno sveži) ali pa posebej žemlje, vakuumsko pakirana salama/sir, v konzervah dobiš čuda enih stvari od rib do paštet, seveda sadje, zelenjava (paradižnik, paprika …), kakšni oreščki, energijske ploščice, krekerji, čokolada, grancereale ali podobni piškoti …
Še nikogar ni pobralo, če je bil kak dan ali dva brez toplega kosila/večerje.

Se strinjam, edino salame, sirov ipd. pa četudi vakumsko pakirane, ne bi pacala 12-16 ur po vročini – ona namreč sprašuje izključno za večerjo. Pa še ostale zadeve. 30 let nazaj smo nosili s sabo, danbes so trgovine vsakih par km.

Jaz za take primere spoham meso (polpeti) in naredim testeninsko solato, oboje je še dobro naslednji dan.

Kaj pa kakšna konzerva zelenjave in ribe? Pa si zmesate kao solato in kruh zraven.

prepečenec in pašteta

Jaz naredim pico. Za drugi dan je še boljša. Včasih, vzamem škatlice Rio mare, vendar je tukaj potrebna vilica.
dober tek

na poti do tja se pozno popoldne nekje ustavite in v trgovini kaj kupite (senviči, burek ipd.) ali v oštarijo kaj pojest, jaz ne bi doma delala nič za na pot, včasih sem, zdaj se mi zdi pa to res izguba časa.

mi imamo za na pot ponavadi kakšne grisine ali kaj pečjakovega, pa pijačo, vse ostalo kupujemo sproti.

V hladilniku, ne?

če vztrajaš pri domači hrani, lepo obstoji kak pečen piščanec in zeljna solata.

Čakte malo no. A vi to resno solato na izlete nosite? :-S

ter obvezno nekam na kavo

[/quote]
ne boš verjelo JA
kaj je s tem narobe? če vi hočete žvet od žemle s šunko, zarad mene kr, jaz pa rada jem, kar rada jem.

[/quote]
Očitno eni to počnejo. Bog ne daj dan ali dva na leto preživet ob sendvičih! Saj človek ne more verjet …

Vprašala sem ravno zato, ker nisem hotela da smo na sendvičih in suhi hrani, ker smo že tako na vsakem izletu, sem pa mislila nekaj pripraviti z as seboj. Smo se potem zorganizirali tako da bomo skuhali pašto s tuno in omakco ter zelenjavo 🙂 Hvala vsem za odgovore 😉

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close