Hrana za izlet – drugi dan
Živjo,
v petek gremo na izlet. V soboto zvečer pa bomo prenočevali nekje, kjer ne bo možnosti jesti zunaj ampak bomo morali nesti hrano s seboj. V petek bi lahko nekaj pripravila za s seboj,, zdaj pa ne vem kaj naj.
Ena ideja je, da spečem dva pleha španske pite, mi lahko prosim predlagate še kaj, kar je univeralno dobro in lahko počaka ter se ne pokvari okus. Aja, še to, hladilnika verjetno ne bo na voljo 😉
Hvala vam 😉
Bo tam, kjer boste spali, možno kaj skuhat, pogret? Potem vzami zraven vrečko testenin, paradižnikovo omako v tetrapaku, kakšno juho v vrečki in imaš hrano. Nihče ne bo umrl, če boste enkrat jedli instant hrano, še izgubljene elektrolite boste nadomestili.
Drugače pa ti pride v poštev suha hrana – kruh s podaljšanjim trajanjem, konzerve tune, paštete, suha salama vakum pakirana, jabolka, banana, oreščki,
Če greste v planine, pa se vstavite na kateri od planinskih koč in tam pojeste nekaj na žlico, klobaso, žgance. Se najde marsikaj….
A ste eni res tako neiznajdljivi, da ne znate en dan preživet brez oštarije ali pa brez šporheta in kuhane hrane?
Sendviči (tud če ne bodo ravno sveži) ali pa posebej žemlje, vakuumsko pakirana salama/sir, v konzervah dobiš čuda enih stvari od rib do paštet, seveda sadje, zelenjava (paradižnik, paprika …), kakšni oreščki, energijske ploščice, krekerji, čokolada, grancereale ali podobni piškoti …
Še nikogar ni pobralo, če je bil kak dan ali dva brez toplega kosila/večerje.
na poti do tja se pozno popoldne nekje ustavite in v trgovini kaj kupite (senviči, burek ipd.) ali v oštarijo kaj pojest, jaz ne bi doma delala nič za na pot, včasih sem, zdaj se mi zdi pa to res izguba časa.
mi imamo za na pot ponavadi kakšne grisine ali kaj pečjakovega, pa pijačo, vse ostalo kupujemo sproti.
Forum je zaprt za komentiranje.