Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika hrana po kolesarjenju ali teku

hrana po kolesarjenju ali teku

zanima me če mi lahko kdo izmed vsa svetuje, kaj je najboljša prehrana po kolesarjenju ali teku.nočem nasvetov, kot so npr. za kakšne hude športnike.zanima me kaj je najbolj zdravo jesti po takem naporu.
hvala vsem.
ema

Najbolj pomembno je, da se pošteno odžejaš, če boš pa še pri tem nadomestila izgubljene minerale, toliko boljše. To v praksi pomeni, da po športni aktivnosti popiješ dovolj vode (odvisno od potenja), lahko ji primešaš sokove (tudi zelenjavne!) ali jih piješ ločeno. Ko boš začutila lakoto, pa si privošči sadje in zelenjavo, čim manj termično obdelano – ja, zaradi ohranitve mineralov in vitaminov.

LP

Pika

po kolesarjenju izprazniš zaloge glikogena v jetrih in mišicah (deloma)
Zato je poleg omenjene vode prva stvar kaksen sadez (nekaj fruktoze), ki zapolni glikogen v jetrih.Vendar z njim ni pretiravati, ker gre višek fruktoze zelo lahko v maščobo. Kmalu naj sledi obrok iz kompleksnih ogljikovih hidratov in nekaj beljakovin ( v tem stanju je težko jesti suho hrano zato prav pride kak napitek)
S tem boš preprečila katabolizem v telesu in pospešila regeneracijo.
To kar omenjam ne velja le za športnike ampak za vsakogar.

Gašper, s tabo se popolnoma strinjam.

Tudi Pika ni povedala nič napačnega, samo po mojih izkušnjah premalo.

S takšno prehrano bi se regeneracija zavlekla predolgo. Regeneracija je pa to, po čemer je spraševala EMA.

Gašper, kaj pa spada pod obrok iz kompleksnih ogljikovih hidratov in nekaj beljakovin?

Hvala!

LP
Princ

Najhitrejšo absorbcijo bi dosegel z napitkom v tekoči obliki. Kupiš lahko na maxximum-portalu, kjer ti bom tudi svetovali.
Seveda pa vem, da jih večina v kaj takega zaradi kakršnekolih razlogov ni pripravljena iti zato:
Predlagam:Takoj po en sadež. Nato 50g korn fleksa (visok GI) in 50g kosmičev (probaj najti take ki ne vsebujejo maščob in mislim na čiste kosmiče brez dodatkov) + nekaj čistih belajkovin (Lahko mleko, veliko bolje skuta ali beljaki).
Predvsem brez maščob v tem obroku. (želiš doseči hitro absorbcijo)

Več o tem:
http://www.maxximum-portal.com

Tu vam bomo svetovali pri športni prehrani in hujšanju.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close