Hrana na dopustu
Na dopustu ne kuhamo, ampak imamo noge v luft in uživamo, kjerkoli že smo, sicer za mene ni dopust. Včasih gremo na kakšne bolj aktivne počitnice, kjer raziskujemo drugačno okolje.
Tisi, ki ne marate hotelov in njihovih urnikov, hm, ne boste verjeli, da obstajajo tudi restavracije…. Tudi mi kdaj kampiramo, pa kljub temu ne kuhamo….
napisala si, da znaš poskrbeti za moža in otroke, uf meni to nikakor ne gre razumeti – za otroke ja, ampak ne za moža, saj je vendar odrasla oseba, ne otrok. Osebni mi bi bilo nepsrejemljivo, da bi morala biti partnerju neke vrste mama. Zakaj bi morala ženska obvladati in skrbeti za gospodinjstvo, moški pa ne? (govorim samo za gospodinjstvo, saj si mislim, da na drugih področjih je normalno aktiven)
Vsi moški niso profesionalni kuharji in peki (v kuhinji se niti slučajno ne znajdejo a se trudijo) in zato “poskrbimo” tudi za njih. Zato še ne igramo vloge mamic ampak možu igramo vlogo dobre in skrbne žene.
Moškim to odgovarja, verjemi. Vprašaj kakšnega.
Na drugih področjih so pa odlični in zato ta “skrb” za njih popolnoma odtehta problem.
Kaj ti je pri tem čudno?
Ampak meni pa res ni jasno…. A ve ne greste nikoli kam drugam po svetu? Kjer ne poznajo Radenske in Laškega piva? In jogurta Tegaintega in salame Teinte? Sej že v Grčiji nimajo naših artiklov, a ste potem tam lačne, al kaj? Če bi šle pa še kam dlje, bi pa morale umret od lakote, ker ne bi mogle s sabo trogat ene tone fasunge in ker, bog pomagaj, v tistem zakotnem New Yorku še Spara in Mercatorja nimajo….
Jao, slovenska zaplankanost.
Mi smo vedno nosili vse sabo, zato ker se mi ni dalo še na dopustu hodit po trgovinah.
Sproti sem kupovala samo kruh, jogurte, pa mogoče mleko če ga je zmanjkalo.To ponavadi v najbližji trgovini,ali pa pekarni, kar mi je vzelo 5 minut.
Ok se je zgodilo proti koncu dopusta,da je česa zmanjkalo ali pa da smo si kaj posebnega zaželeli, in takrat smo šli seveda v trgovino.
LP
Dej povej, kaj si pa ti vse nesla s sebioj na Djerbo? Sigurn se najde kakšna stvar, ko se bo vsaj polovica MONOVK popokala od smeha? :)))
Da imajo čokolino na djerbi, še nisem slišala…men se ne zdi neumno, da kakšnemu 2-letniku neseš čokolino s seboj
Kar se pa tiče nošenja hrane v apartma ali kamp na HR. Nekatere se zgražate in pravite, mi nič ne nosimo razen soli, sladkorja, začimb… pol ste pa tam kot vsi, ki na dopustu običajno kuhamo. He-he-he kaj bo tista kuhala na dopustu, ko še doma noče kuhat al pa še slabše niti ne zna kuhat.
Za en teden če greš na morje se pa res ne splača kuhat, saj prehitro mine tako ali drugače in nimaš nič od dopusta. Komi začneš uživat, pa že moraš iti dom0v. Mi gremo na morje vedno za najmanj 14- nekje 21 dni. A mislite da bom jaz hodila vsak dan v tiste restavracije na morju. Občasno že gremo tako kot tukaj V Sloveniji, ni pa to naša praksa. Meni osebno je veliko lažji doma iz shrambe nametati v prtljažnik avta določene izdelke, ki so nepogrešljive pri kuhanju. Tako nobenemu ni potrebno že prvi dan letat in iskat trgovine v bližnji in daljni okolici, da sploh kaj v usta daš 🙂 Pa nimamo nobene prikolice s seboj, niti truge na strehi. Še največ prostora zavzamejo kakšne igrače za na plažo in blazine za ležat. Ko pridemo tja, raje nekaj pojemo in grem takoj na plažo in že prvi dan izkoristimo sonce in morje. Sproti kupujemo le kruh in sadje, pa še kakšne malenkosti… Tako mi nimamo nikoli opravka z letanjem po trgovinah in nakupovalnih centrih, ki so samo v večjih krajih. Hvala lepa za apartma blizu sparovega centra v Zadru ali merkatorjevega centra v Splitu 🙂 Mi vsako leto letujemo v drugem kraju na otoku, kjer ni velikih nakupovalnih centrov. Kar se tiče njihovih izdelkov, mi že tukaj v Sloveniji kupujemo Dukat mlečne izdelke in vsi ti njihovi izdelki so pri nas dosti cenejši kot v HR okol 30%.
Skratka imam 2 majhna otroka in mi uživamo tik ob morju od 14-21 dni brez letanja po nakupovalnih centrih. Raje živimo v stiku z naravo…čeprav sami kuhamo. Sicer pa meni ne vzame pripravljanje kosila nikoli kaj več kot dobro urco, dostikrat celo manj. Zame je kuhanje tudi en svojevrsten užitek, ne pa neko obvezno delo.
Dej povej, kaj si pa ti vse nesla s sebioj na Djerbo? Sigurn se najde kakšna stvar, ko se bo vsaj polovica MONOVK popokala od smeha? :)))
Se bom potrudila… majico z dolgimi rokavi in superge, to sem totalno falila, sploh nismo rabili… 4 jabolka, smo mislili, da jih bomo pojedli na Brniku, pa ni bilo časa… eurote, pa jih nismo mogli vseh porabit…
Da imajo čokolino na djerbi, še nisem slišala…men se ne zdi neumno, da kakšnemu 2-letniku neseš čokolino s seboj
No, meni se zdi pa neumno nest s sabo čokolešnik, če pomislim, kaj vse je bilo na voljo za jest v restavraciji, vključno s sproti pečenimi palačinkami pri zajtrku!
Forum je zaprt za komentiranje.