Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika hrana med nosečnostjo

hrana med nosečnostjo

Prosila bi tiste, ki so že kdaj rodile in imele težave s telesno težo naj mi napišejo, kako jim je uspelo držati kile vsaj približno na vajetih. Sama sem prej vedno imela obdobja, ko sem nekoliko popazila na to kaj jem, telesno težo pa sem imela nekoliko nad priporočeno. Sedaj je to praktično nemogoče, ker se takoj pozna na krvi pa tudi slabo mi je če ne jem na vsake tri ure. Res da imam rada sladke stvari, vendar sedaj res pazim, da jih ne uživam preveč, pa mi teža kljub temu prehitro narašča. Sprehodi so vsakdanja stvar, ker imamo psa, tako da gibanje na svežem zraku ni problem.
Kaj je torej narobe!?!?

Hvala že v naprej!

Liza, svoje spročilo raje prekopiraj na tale naslov:

, tam razpravljajo o hujšanju in tudi relavanten odgovor boš prej dobila tam kot na tem forumu.

LP
Nika*

Nika* ti je narobe svetovala. Raje pojdi na forum Starši-staršem.

Hvala obema

Liza jaz nisem še nikoli rodil, ampak ti kljub temu lahko svetujem, da NE UŽIVAJ NOBENIH SLADKIH STVARI…..ti praviš, da paziš da jih ne ješ preveč, jaz pa ti svetujem, da jih SPLOH NE JEŠ……….ker sladkarije nimajo nobene veze z zdravim razvojem ploda…..

Imajo pa sladkarije defintivno veliko zvezo z dobrim počutjem bodoče mamice. Mislim, da malo sladkega nikakor ne more škoditi.

Liza, jaz sem bila predno sem zanosila (obakrat) suha kot trlica (178cm/54kg). Prvo nosečnost sem se zredila za 16kg, vendar me ni bilo nikjer nič več samo imela sem ogromen trebuh ( posledica je bila ogromna hčerka) in sem vse dobila dol v 9 mesecih (brez načrtnega hujšanja), čeprav se sedaj trudim, da bi se zredila manj, mislim, da mi ne bo ratalo. Izhodiščna teža je bila enaka, vendar po 6 mesecih sem na 67kg. Jem sadje, zelenjavo, pusto meso, probam se izogibat kruhu, samo ko mi zapaše tortica ali čips, pa popustijo vse zavore! In mislim, da je prav tako. Privošči si, seveda v mejah normale!

Tako je. Nosečnica naj bi jedla, kaj ji paše. Sladkim stvarem se ni potrebno odreči 100%, le zmanjšati količino.

Če se veliko gibaš, potem kakšno reberce čokolade vsak dan ne bo nič hudega. Tudi sama zdaj, ko mi ni več slabo, jem sladke stvari. Pojem eno rebro čokolade, poleg tega se veliko gibam in še nič se nisem zredila v prvih tednih.

Ja sej tut jest se najprej nisem redila, ker sem blazno bruhala, celo tolk, da so me dal v bolnico, ker nisem nobene stvari več prenesla. Samo pol se mi je pa odprlo in zdej je ni stvari, ki je nebi pojedla. Zaenkrat sem dobila 5 kil pa sem na polovici nosečnosti. Zdravnica mi je rekla, da naj se neham redit! Kot da je to lahko!!! Pol je pa vidla, da sem bla že prej bolj okrogla, se je pa mal umirila. Upam samo, da bom po porodu lahko zgubila vsaj tričetrt kil iz nosečnosti.

Jaz imam zdaj 83 kg. Mi je ginekologinja rekla, da bi bilo zame primerno, če bi se zredila cca 9 kg. Kar bo več, bo šlo v špeh in bom potem težko dol spravila. Pravi tudi, da če se do polovice nosečnosti nič ne zredim (tako je tudi narisano v materinski knjižici), da ne bo nič narobe. Upam, da bom vsaj približno dosegla to, kar je rekla.

Ja jest sem zdej na polovici, pa mam celih 71 kg, kar se mi zdi grozn! Sej nikol nism bla suha, sam čez 70kg, pa res nisem pršla! Zdej pa računej da se bom sigurn še za enkrat tolk kot sm se zdej še zredila! Kakšna pa bom??? Problem je namreč to, da sem tut bolj med mejhnimi, to se prav, da mam sam 165 cm. Sicer skor vse ženske pravjo, da so v prvih par mesecih zgubile skor vse kile, ostalo pa v dobrem letu, tko da me edino to mal tolaži.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close