Hrana-korak na poti k zdravju
Včeraj sem se udeležila pradavanja ga Božič z naslovom, kot sem ga zapisala v uvodu. Bilo je kar zanimivo, s povdarkom na načelih.
Zmernost, manj maščob, sveže, ekološko pridelano, ..zelenjava, žitarice..sveže mlete…Tema, o kateri vsi vse vemo, a včasih ti le da iz drugega zornega kota misliti. Se pa izgovarjamo na premalo časa, službo…ah, pa saj to ni le izgovor…je realnost. Drage moje, oprostite mi da navsezgodaj prihajam s težko temo….hočem vam le zaželeti lep dan in vam prenesti eno od včerajšnjih misli: Jej, ko si lačen in ne zaradi nervoze in dolgčasa.
Lep dan
Alenka iz MB
V premislek a veš koliko pa stane hospitalizacija in zdravljenje človeka z uničenim zdravjem?
Prav tako še eno vprašanje kako se počutiš ko si bolna. Js se slabo zato skrbim za svoje zdravje maksimalno in si na račun tega privoščim manj drugih stvari (luxuza)!
Če stvari kupuješ v akcijah in spremljaš malo cene artiklov lahko precej prišparaš.
Tebe mogoče ne toliko državo pa ogromno! Če bi bilo po mojem bi ceno zdravil še zvišal. Cene zdrave prehrane in dodatkov pa subvencijoniral. Vendar dokler imajo pri nas prste vmes veliki lobiji (Lek, Krka) ki živijo od prodaje zdravil temu ne bo tako.
Moje mnenje bolje PREVENTIVA kot KURATIVA!
LP Oliver
Torej je zdravje samo za bogate. Kajti zdrava hrana in vse kar tu zraven paše je res pretirano drago in na račun tega nekateri bogato služijo. Recite kako se bo “zdravo” hranila ena 4 ali več članska družina z eno plačo ali pa še to ne? Lahko govoriti nam, ki imamo službe ali pokojnine. Da “zdrava” hran je res za mnoge LUKSUZ!!!
Se popolnoma strinjam. Redno spremljam akcije po raznih trgovinah, pa tudi vem, kje je kaka stvar cenejsa in tam nakupujem. Pred meseci sem npr. ugotovila, da imajo v diskontu Perutnine Ptuj (na Koroški v Mb) velikokrat ugodne cene za puranje krace (trenutno 1 kg za 250 SIT) in od takrat redno kupujem tam.
Oliver,ali je ta sir kot skuta v obliki manjsih nepravilnih kroglic v nekaksni gosti beli tekocini in se vse skupaj je? Narejeno iz posnetega kislega mleka? Nekaj takega dobim v inozemstvu pod imenom ” cotage cheese”.Zelo osvezilno in lahkotno.Pri nas tega se nisem nasla.Je to v privatni prodaji ali izdelek kake nase mlecne tovarne? Hvala lepa za odgovor babi
Moja mati je imela navado reči: “Ljudje si z žlico grob kopljejo!”
Sama je najraje jedla preprosto hrano: žgance, krompir, ješprenj, kašo, črni kruh, veliko zelenjave, vsak dan pa 1 kg jabolk! Za meso ji nič ni bilo mar.
Doživela je 90 let! – Na vsakodnevno uživanje jabolk je pa prisegala in nas otroke
naučila, da smo se te navade oprijeli in jo vestno prakticiramo še danes.
Torej – vsaj eno jabolko vsak dan, odžene zdravnika stran! Lep pozdrav!
Forum je zaprt za komentiranje.