Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika hrana, ki ostane

hrana, ki ostane

Pozdravljeni!
Kmalu gremo za teden dni v Pariz in bi radi s seboj nesli hrano, ki bi jo uživali za zajterk in večerjo (kosilo bi si že privoščili;). Ker smo vsi bolj ali manj neizkušeni študenti, vas prosim, da nam svetujete kaj bi bilo primerno. Hvala

Pariz sploh ni drag za kupovati hrano, odvisno je, kje boste živeli, ali boste imeli možnost kuhanja… Jaz sem bila tam 3 mesece in sem uživala v lokalčkih v Latinski četrti, imajo kitajske restavracije, kjer si izbereš velikost posode in ralične jedi po tvojem izboru, pa potem plačaš težo. Da ne govorim o židovski četrti, pa razni muslimanski “fast foodi”, niti ni to pravi izraz. Edino sadje in zelenjava sta bila kar draga, ostalo pa je bilo večinoma ceneje kot pri nas. V 3 mesecih si nisem niti enkrat skuhala kosila ali večerje, ker se mi ni splačalo. No, za zajtrke sem pa imela s sabo prvo pomoč – čokolino, to je bilo pa tudi vse.

Ja sabo lahko neseš samo suho hrano. Torej morda za enkrat kakšen golaž ali pa segedin, nekaj za na žlico.
Suha hrana je pa tista, ki jo najraje uživate (morda siri. salamce….). Aja morda kakšne vakumsko pakirane hrenovke, ker zunanja temp. dopušča, da prevažate s seboj tako hrano.
Ampak Francija ima tako dobro hrano, da bi bilo škoda nositi s seboj.

Joj, ne, ne nosite s seboj hrane, raje jejte in uživajte tam.
Drugače nesi s seboj pa suho hrano (saleme, konzerve, …).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close