Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek hotela sem gledat film

hotela sem gledat film

Dopoldan sem hotela gledat film, a ni podnapisov (planet tv se mi zdi). V sobi sem imela spečega vnuka in nisem mogla dat tv na glas, da bi razumela govor. Je to normalno, da “zmanjka” ali “pozabijo” dat podnapse?

Se zgodi, včasih. Navadno res ob najbolj neprimernem trenutku.

Pa zgodi se tudi to, da imaš podnapise od čisto drugega filma 🙂

Aja, pa ne morem gledat, če podnapisi ful prehitevajo ali pa ful zamujajo.

Ma se učiš hababa 000000? jIndia and Arabia ????????????????

Odgovor na objavo uporabnika
me jezi, 26.12.2021 ob 11:43

Dopoldan sem hotela gledat film, a ni podnapisov (planet tv se mi zdi). V sobi sem imela spečega vnuka in nisem mogla dat tv na glas, da bi razumela govor. Je to normalno, da “zmanjka” ali “pozabijo” dat podnapse?

Se dogaja, gledam telenovele, seveda mehiške (nisem prizadet, da bi gledal turške, indijske, slovenske) in včasih podnapisov za krajši čas zmanjka, najdalj je bilo ko tretjino nadeljevanke do prvih odlomkov ni bilo podnapisov.

Večinoma pa prevajajo narobe. Ali poenostavlajo, ko bi si mislili, da telenovele gledajo butci. Ali prevedejo nekaj z drugimi besedami, čeprav obstaja čisto ustrezen prevod v slovenskem jeziku. Ali pa prevedejo celo tako zelo drugače, da se izgubi celoten kontekst tako, da tisti, ki ne razumejo jezika ne morejo niti razumeti bistva. A to se zgodi zelo redko.

se zgodi res, 26.12.2021 ob 12:34

Pa zgodi se tudi to, da imaš podnapise od čisto drugega filma 🙂

Aja, pa ne morem gledat, če podnapisi ful prehitevajo ali pa ful zamujajo.

Se zgodi, ja. Danes sem hotela poslušat s slušalkami, a glej ga vraga, ne delajo!!  ;). Vse gre narobe. 😉

Kokoši ???????, 26.12.2021 ob 12:45

Se dogaja, gledam telenovele, seveda mehiške (nisem prizadet, da bi gledal turške, indijske, slovenske) in včasih podnapisov za krajši čas zmanjka, najdalj je bilo ko tretjino nadeljevanke do prvih odlomkov ni bilo podnapisov.

Večinoma pa prevajajo narobe. Ali poenostavlajo, ko bi si mislili, da telenovele gledajo butci. Ali prevedejo nekaj z drugimi besedami, čeprav obstaja čisto ustrezen prevod v slovenskem jeziku. Ali pa prevedejo celo tako zelo drugače, da se izgubi celoten kontekst tako, da tisti, ki ne razumejo jezika ne morejo niti razumeti bistva. A to se zgodi zelo redko.

Hej. HB, da nisem edina ki me je zmotilo, da včasih prevajajo narobe in podnapisi za kratek čas zamujajo, grrrrr. Najraje bi te nesposobne bedake brcnila nekam. Pa tudi pogosto so težave glede zgornjih robov ekrana pri mehiških telenovelah. Saj si to tudi opazil ne? Najverjetneje so bedaki premalo plačani, pa se jim ne da to rihtat skos…

Sem enkrat opazila, da so celo prevedli: Odobrovolji se. What the fuck, kakšna beseda je to? Sej sem kapirala, kaj to pomeni ampak ni pa pravilno napisano.

Tudi na POP TV ni nič boljše, pogosto tudi narobe prevedejo. Katastrofa.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close