hotel djerba LTI holiday beach
Lani smo bili v tem hotelu. Ima 4*, ampak ni nek luksuzni hotel. Lociran je nabližje mestu H.Souk., tja smo šli s taksijem (pokličeš ga iz govorilnice pri trgovini nasproti hotela). Trgovinica je čez cesto pri hotelu, tam kupiš vodo in kakšno malenkost. V okolici hotela ni neke večerne zabave, razen v okviru hotela. Vsi hoteli na D. so eno nadstropni in se razprostirajo na ogromni površini. Tako tudi ta. Ogromen hotel po kvadraturi. Sobe so okusno opremljene, klima dela kadar hošeš. Bazen je enkraten, zares se lahko naplavaš. Ležalnikov dovolj, sploh če nanj pred zajtrkom vržeš brisačo (piše, da se kao ne sme). Nočnega plavanja ni, lahko pa se kopaš že pred zajtrkom. Do plaže je samo streljaj, po poti skozi park.
Hrana: tunizijska, zelo okusna, vendar kar preveč prilagojena evropskemu okusu. Samopostrežna, zares se lahko naješ, tudi če si izbirčen. Imajo tudi dobra vina, ki se ga sme nesti po večerji ven na teraso in ga tam popiješ. Lani Slovenci nismo imeli AI, vsi ostali pa, pa se je dalo tudi na kosilo prešvercat. Če imaš AI dobiš popoldanski prigrizek v baru v bazenu, npr. hotdog ali palačinke ter neko pijačo. Nič posebnega. Zajtrki so bili bolj skromni, imeli pa so okusne štručke in rogljičke, ene dneve so pekli palačinke, no, kar uredu, samo salam in sirov ni bilo na izbiro.
Hotelski gostje so mešani, veliko je Nemcev, zato poleg francoščine in angleščine govorijo tudi nemško.
Avtobus za izlet na celino je štartal iz tega hotela, za izlet na otoko Flamingov pa smo se vkrcali zadnji. Rent-a-car-ja na D. ni, lokalnih avtobusov tudi ne, tako je najugodneje videti otok in izlete z agncijo.
Hotel si oglej na internetni strani.
Lara
najlepsa hvala za izcrpno porocilo o tem hotelu.
Midva s fantom greva letos v ta hotel (21.6.2004), greva preko Kompasa. Vzela sva tudi all inclusive.
Ali si bila zadovoljna kar so nudili v tem hotelu?
Ali bi se se vrnila v ta hotel, in ce se ne bi v katerega bi sla?
najlepsa hvala za vse odgovore!
Ksenija
Lani sem letovala v enakem terminu. Bilo pa je strašno vroče in tudi morje je bilo toplo. Se pozna, da je to jug Tunizije.
Še enkrat bi šla v ta hotel, ker sem ga med vsemi zelo načrtno izbrala. In vsi Slovenci, ki smo bili lani takrat tam smo bili zelo navdušeni. Recepcija je malo orientalska, pa da ne pozabim: pojdi na arabsko kavo v mavrsko kavarno (kava je draga, ampak je pač luksuz), zraven lahko kadiš šišo, je pa zelo prijeten ambient, natakar je v narodni noši, dovoli da ga fotografiraš, …
Taksi ti pokličejo iz recepcije ali pa iz govorilnice, ki je čez cesto nasproti hotela.
Izlete imata Intelekta in Kompas in vsi ostali ISTE, samo termini so drugi, tako da si oglej tudi njihov katalog, ker tam piše vse.
Če te še kaj zanima vprašaj.
Lepo se imej!!!!!!
Hotel nudi brisače, ker pa jih mi nismo rabili ne vem koliko je za plačat. Nekateri so jih imeli zadnji dan, ker so imeli vse že zapakirano, letalo smo pa imeli zvečer.
Mi smo hodili v morje tako, da smo vse pustili pri bazenu in se v morju samo kopali in nabirali školjke (prazne) in večina je delala tako. Kadar so valovi na plažo meče črno travo, kar meni ni všeč, tudi je veliko tunizijcev, ki se sprehajajo in prodajajo vse mogoče (kramo, jahanje konj in kamel, …). Mi smo bili veliko na izletih, ostalo smo pa poležavali pod sončniki ob bazenu. Čez opoldne je bilo tako vroče, da smo bili raje v klimatizirani sobi.
Lara,
se nekaj bi vprasala. Napisala si, da ste veliko hodili na izlete.
Zanima me, ce ste bili na otoku flamingov, in kako je tam. Je kaj sence tam; nekje sem namrec prebrala, da ni nikjer nobene sence.
Ce ni sence bi jaz ze zdrzala, toda moj bodoci moz :)))
Najlepsa hvala za prijaznost in vse informacije !
Ksenija
Modrooka……zakaj pa se nebi prepustila toku in uživala takrat in tam…..ali je res toliko pomemben hotel v katerem boš verjetno samo spala ( saj ne rečem, da moramo biti zadovoljni z vsem ) toda mislim da na Djerbi ni podn hotela…..moraš pa nekaj vedeti” za malo denarja malo muzike” to pa že itak veš…..zato še enkrat….prepusti se …..in uživaj dopust oz. počitnice, le tako boš odšla z lepimi spomini …..
………pomembno mi je , da veš, da z odgovorom nisem mislil čisto nič slabega, le gledal sem z svojega stališča, saj sem se tudi jaz včasih obremenjeval z nemogočimi stvarmi…..in takrat nisem nikjer užival, saj sem nonstop primerjal…..sedaj je drugače, od dopusta poskušam potegniti čimveč tako za dušo kot telo………in verjemi, da začneš na vse skupaj gledati drugače…..za hotel pa ti takole povem…( ne skrbi je eden izmed lepših in boljših , in veliko udobja nudijo svojim gostom…..tako so mi povedali moji bližnji, ki so že bili tam)
Pa uživaj, kamorkoli boš že šla…..je vredno:)
za Ksenijo glede otoka flamingov:
V katalogih je ena slika, kjer je modro-zeleno morje, peščena plaža in tunizijec s kamelo. To je slikano na otoku flamingov. To je vse skupaj ena sama velika plaža, samo mivka in nič drugega (mislim, nobene palme,…) Vsaka ladja, ki tja pride ima svoj pomol in svoj pokrit plac z mizami. Po prihodu ladje je ene dve uri časa za kopanje, potem je kosilo. Vročina naj te ne moti, ker je tako ali tako povsod kamor greš vroče za crknit, zakaj bi bilo tu drugače. Je pa stalen veter, tako da tega ne občutiš. Senčnikov ni, obvezno vzemi močan zaščitni faktor, lahko se pa tvoj fant kopa z majico, kerga pa to briga! Da ne bo vse tako popolno: nikogar ni, ki bi odvažal tistno nagnusno morsko travo. Pač, tako je.
O hotelu pa še to, da če greš na izlet jahanje s kameli v Duzu štarta avtobus od tu in se vsedi čisto spredaj. Lani je sicer modernemu avtobusu nehala delovati klima in je zadaj grelo namesto hladilo. Ker ko je zunaj več kot 40-45 stopinj (kar je običaj) in avtobus vozi na vse obrate tudi klima crkne. Do Duza je sicer 5 ur vožnje, vroče za crknit, ampak izlet je bil nepozaben, res čudovi.
Na Djerbi je važno samo to, da veš, da si v muslimanski državi in jo ne primerjaš s Španijo in Grčijo. Vsaka dežela ima svoj čar.
Zadnji dan dopusta smo bili vsi zadovoljni, ne glede na to v katerem hotelu smo bili. In tudi o najslabšem hotelu Sidi Slim sem brala dobre kritike. Vsak ima svoj okus in svoje zahteve.
Lep dopust!!
Helou!
Za Laro:
A hotel Sidi slim je najslabši hotel??? Jst grem vanj! No, upam, da je čisto, pa da je vsaj postla kolk tolk v redu…
Jst mam nekaj vprašanj… Glede prevoza z letališča do hotela… Je dolga vožnja? Kakšne pa so cene izletov? Jst odpotujem 27.6.; kolk stopinj pa naj bi takrat bilo tam? Ko gledam vremenske napovedi (na internetu), tam niti niso tako višje temperature, kot pri nas…
Hvala za odgovor! Se priporočam za še kakšen nasvet!
Petra
Glede cen nimaš ravno prav, odvisno je, v kateri hotel greš.
Intelecta in Kompas imata identične cene za iste hotele.
Ko sem gledal last minute za hotel Vincci, so bile vse v tujini drazje, kot pa sem sam dal pri Kompasu. Vodička Nastja je bila super, vse kar je povedala je veljalo, nič si ni izmišljala, tako kot so si pri tujih agencijah (vsaj meni so tako dejali tisti, ki sem jih srecal na Djerbi).
Malo moramo tudi nase egencije in vodice pohvaliti. :))
Forum je zaprt za komentiranje.