Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice hotel allinclusive-obroki

hotel allinclusive-obroki

zanima me kako je v hotelu v primeru ko imaš ponudbo allinclusive(vsi obroki, zajtrk,kosilo ,večerja). Rezervirali smo tridnevni paket allincl, zdaj pa razmišljamo ali bomo sploh imeli možnost vsaj dveh kosil. Ali se vedno prvi obrok začne z večerjo?ali če imaš allincl je varianta da ob prihodu (check in od 14H) dobiš tudi kosilo.? zdi se mi malo zavajujoče ko so paketi 3dni all inclusive potem pa imaš v bistvu samo en dan te možnosti, zadnji dan se moraš itak odjavit do 10h,11h! če imate izkušnje s tem, lepo prosim če jih delite.hvala

Dete, daj pokliči tja, kamor greste in povprašaj na mestu samem.
Pa za vsak slučaj kakšen sendvič s seboj vzemi, da ne boste lačni.
Ni ga čez AI, a ne?

Imam izkusnje s tujino, kjer je prihod odvisen od leta in, ce smo prisli v casu kosila so nam ze na recepciji povedali, da pustimo kovcke in nas napotili v jedilnico, ce smo prisli izven casa, ko jedilnica obratuje smo imeli ponavadi tudi obrok, tudi ze ponoci smo imeli vecerjo in zjutraj, ce smo imeli zgodnji odhod so tudi pripravili zajtrk ze prej ali pa smo dobili lunch paket za na pot. Meni je fino, ce je all inclusive, ker nimam potem tezav s tem, da je vedno treba imeti denarnico pri sebi in paziti nanjo. Drugace se pa nic ne naziram in hodim na glavne obroke, na vmesne prigrizke in pice, sladolede pa ne, ker nimam potrebe. Drugace pa vse kar vas zanima vprasajte na recepciji ob prihodu. Zelim vam prijeten oddih.

Lahko se zmenis, da zacnes z vecerjo in koncas s kosilom ali zacnes s kosilom in koncas z zajtrkom. Ce na kak obrok ne.mores, ker gres na izlet, dobis paket hrane, obicajno sendvic in sadje.
Poklici v hotel in se zmeni s katerim obrokom boste zaceli.

Glede na to, da ob dveh kosilo traja, vam seveda pripada. V trenutnu check-ina lahko koristite vse, kar all-inclusive ponuja tisti trenutek, torej tudi kosilo. V sekundi, ko se odjaviš, ne več.

Vedno začneš z večerjo in kočaš z zajtrkom

Kolikor jaz vem je praviloma tako.

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

Če prideš dopoldan, začneš s kosilom, če prideš popoldan, začneš z večerjo. Se je že zgodilo, da smo zaradi zamude aviona prišli po noči. V sobi so nas čakali neke vrste lunch paketi (večerja). Prvi obrok je potem bil zajtrk.

A prej tega niste mogli vprašati? Ponavadi vedno piše s katerim obrokom začneš ko tja prideš, če ne pa pač vprašaš. Običajno se vedno začne z večerjo ter konča z zajtrkom ali celo kosilom. Check in je od 14h naprej ampak takrat dejansko nihče ne pride v hotel. Večina jih pride kasneje. Moraš tudi vedeti od-do kdaj je sploh kosilo. Če se ob 14h zaključi potem s kosilom pač ne moreš začeti.

bistvo je v tem, kaj plačaš. Če ste plačali 3 ALL, potem jih toliko tudi – morate – dobiti. Hotel mora obroke zagotoviti, ne glede na uro prihoda.
Tisti, ki plačujete pa plačanega ne dobite …. jah ne vem, vam je že vseeno očitno …

Pozanimaj se, če imate all-inclusive polni penzion ali pol penzion. Ker načeloma je all inclusive samo da dobite pijačo na račun hiše in odprti bife ali vsaj 3 hode.

Ja, pajade, pa ne pri all-inclusive. Naša izkušnja je taka, od trenutka, ko ti napopajo tisto zapestnico, ti je na voljo vse v hotelu. Torej greš iz recepcije lahko direkt na kosilo. Kako ti bodo pa preprečili, če si gost? Saj bistvo ALL je, da je vse na voljo. Zato se pri ALL nikoli ne govori o tem, kateri obroki ti pripadajo, ker bi bil to popoln nesmisel. Še nikoli do zdaj o tem ni bilo sploh govora. Obroki se sploh ne štejejo, ker bi s tem bistvo ALL negirali. Pripada ti vse, kar nudijo. Po spisku, od trenutka, ko se prijaviš.

Mogoče je res najboljše, če jih pokličeš. Se nisi pozanimala ali ni nikjer pisalo, kaj vsebuje vaša ponudba? Te so lahko zelo različne, nekje imaš možnost, da ješ čez cel dan še razne prigrizke, rogljiči, kava. Pozanimaj se in poročaj!

Ponavadi dobiš zapesnico in potem samo pokažeš. Poleg jedilnice imaš tudi snack bare.

Mislim, da boste začeli z večerjo in končali s kosilom. Preveri tam, kjer si rezervirala – na agenciji ali direktno v hotelu. Napisala si, da greš v tridnevni paket, torej verjetno ne greš daleč. Če potujete z lastnim prevoznim sredstvom, vzami zraven kak sendvič, krekerje, sadje,.. nekaj kar počaka in lahko neseš tudi nazaj domov, če ne boste potrebovali.

O bože mili s čim mate vi probleme ja itak boste umrli od lakote če ne boste dve uri nič dali v svoje telo.

All inclusive paket ima normalno na voljo hrano in pijačo do 24 ure. Kakršnakoli hrana in pijača je na voljo vseskozi (zajtrk, brunch, kosilo, prigrizki, večerja).
V primeru, da imate let ponoči, vam pripravijo lunch pakete. Paket se prične z zajtrkom in zaključi z odjavo na recepciji.

Ni problema, vsega imaš dovolj in hrane in pijače, ne moreš toliko pojesti, razen če greš k našim sosedom, tam lahko to pomeni tudi drugače, naprimer samopostrežna večerja, to pomeni, da moraš dan preje naročit kaj boš jedel za večerjo in nato ti postrežejo. Od mize greš pa lačen.

Samopostrezna vecerja pomeni,da si jo sam postrezes…

V kateri hotel greste…
Tudi,ce imas zadnji dan kosilo storitev zadnjo,se pac odjavis in gres na sprehod oziroma kar koli…in preden gres pojes kosilo

Ja, če imaš polpenzion.
Sem bila enkrat v all inclusive hotelu par dni, začeli smo s kosilom, končali z zajtrkom.
Je bilo pa to enkrat in nikoli več, ker nama je bilo hrane totalno preveč. Za zajtrk cel kup dobrot. Potem kosilo ni-da-ni. Popoldan okoli 16.-17. ure nek prigrizek in kavica (to sva itak spuščala) in potem še večerja. Mi ni jasno, kako lahko en normalen človek toliko poje, saj skoz samo jest hodiš. Pa nisva ves dan ležala na plaži, sva še kolesarila in se malo potepala naokoli (Italija) in bila v akciji, kolikor se je dalo. Za zajtrk sva pojedla kak rogljiček, kavo in sadje. Za kosilo kako manjšo predjed, glavno jed, solato in (mogoče) sladico, se vsega, kar so imeli, niti pokusit ni dalo. Za večerjo pa še kako meso/ribo, solato … Skratka, trikrat preveč hrane, pa nisva slaba jedca. Na srečo je bila zadeva tako zelo ugodna, da mi ni bilo žal, vem pa, da nikoli več ne grem na all inclusive.

In zakaj ne bi človek prišel v hotel ob 14h ali še celo prej? Kadar greva midva kam v bližino (cca par 100 km daleč), greva zgodaj od doma in sva v hotelu že prej. Večinoma dobiva sobo takoj, čeprav sva prezgodnja.
Ne hodi se v hotele samo na oddaljene destinacije z letalom …

Če imaš 3 dni all inclusive, pomeni to 3 zajtrke, 3 kosila, 3 večerje, skratka, vse po trikrat. Kdaj prideš, s katerim obrokom začneš in s katerim končaš, se je pa za dogovorit s hotelom oziroma morajo imet oni neka pravila igre. Če ne vnaprej, se pa zmeniš, ko prideš v hotel. In ni se ti treba kot pijanc plota držat 14. ure za prijavo, dostikrat dobiš sobo tudi če prideš prej. In seveda, v vašem primeru, moraš dobit tudi kosilo.

Hehe, ja, pa najbrž gredo nekam, kjer razen tistega all inclusive hotela ni nikjer drugje nič za jest za dobit!

Ja, če imaš polpenzion.
Sem bila enkrat v all inclusive hotelu par dni, začeli smo s kosilom, končali z zajtrkom.
Je bilo pa to enkrat in nikoli več, ker nama je bilo hrane totalno preveč. Za zajtrk cel kup dobrot. Potem kosilo ni-da-ni. Popoldan okoli 16.-17. ure nek prigrizek in kavica (to sva itak spuščala) in potem še večerja. Mi ni jasno, kako lahko en normalen človek toliko poje, saj skoz samo jest hodiš. Pa nisva ves dan ležala na plaži, sva še kolesarila in se malo potepala naokoli (Italija) in bila v akciji, kolikor se je dalo. Za zajtrk sva pojedla kak rogljiček, kavo in sadje. Za kosilo kako manjšo predjed, glavno jed, solato in (mogoče) sladico, se vsega, kar so imeli, niti pokusit ni dalo. Za večerjo pa še kako meso/ribo, solato … Skratka, trikrat preveč hrane, pa nisva slaba jedca. Na srečo je bila zadeva tako zelo ugodna, da mi ni bilo žal, vem pa, da nikoli več ne grem na all inclusive.[/quote]
Pac pojes tisto kar ti pase, saj se ni treba nazirati in pojesti vsega kar vidis, saj te nihce ne sili, da moras all vzeti. Meni je pa ravno to vsec, ko so otroci lacni, da je vedno kaj za pojesti ali za spiti in se mi ni potrebno na dopustu ukvarjati s hrano.

Ja, če imaš polpenzion.
Je bilo pa to enkrat in nikoli več, ker nama je bilo hrane totalno preveč. Za zajtrk cel kup dobrot. Potem kosilo ni-da-ni. Popoldan okoli 16.-17. ure nek prigrizek in kavica (to sva itak spuščala) in potem še večerja. Mi ni jasno, kako lahko en normalen človek toliko poje, saj skoz samo jest hodiš. Pa nisva ves dan ležala na plaži, sva še kolesarila in se malo potepala naokoli (Italija) in bila v akciji, kolikor se je dalo. Za zajtrk sva pojedla kak rogljiček, kavo in sadje. Za kosilo kako manjšo predjed, glavno jed, solato in (mogoče) sladico, se vsega, kar so imeli, niti pokusit ni dalo. Za večerjo pa še kako meso/ribo, solato … Skratka, trikrat preveč hrane, pa nisva slaba jedca. Na srečo je bila zadeva tako zelo ugodna, da mi ni bilo žal, vem pa, da nikoli več ne grem na all inclusive.[/quote]
Pac pojes tisto kar ti pase, saj se ni treba nazirati in pojesti vsega kar vidis, saj te nihce ne sili, da moras all vzeti. Meni je pa ravno to vsec, ko so otroci lacni, da je vedno kaj za pojesti ali za spiti in se mi ni potrebno na dopustu ukvarjati s hrano.[/quote]
Saj nisem govorila o nažiranju. Hotela sem le reči, da mi je all inclusive brez veze plačevat, ker nikoli ne ležimo ves dan v ali blizu hotela, da bi lahko vse koristili, pa tudi če bi, je hrane trikrat preveč. Lahko ješ od jutra do večera, česar mi nismo vajeni, no ja, nekaterim to očitno paše.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close