Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Hotel ABIR-res še ni nihče bil?

Hotel ABIR-res še ni nihče bil?

Pozdravljeni in ne se kregat. Sem vse pregledala z iskalnikom pa nič našla. Kaj še res ni nikogar na forumu, ki bi bil v tem hotelu? Se odpravljamo tja v začetku avgusta in me zanimajo informacije s prve roke. Prosim, če jih kdo ima, naj jih napiše še nam drugim:)

Hvala in lep sončkan pozdravček vam voščim!

Solzica

Solzica,

jaz osebno nisem bila v tem hotelu, je pa bila moja sodelavka, ki ga je zelo pohvalila. Bila je zadovoljna tako s hrano (izbira je bila menda velika) kot s sobami (na slikah sem videla, da so lepe in menda so tudi zelo čiste). Edina stvar, ki ji ni bila všeč je bila animacija: ta menda ni bila tako dobra (tu pa si lahko razlagaš marsikaj – kaj je zate dobro in kaj ne). Komentar je bil, da je ni bilo dovolj…

Upam, da sem ti vsaj kaj pomagala.

Lp

Hvala ti modrooka. Zanima me predvsem izbira hrane, ker je tamali precej izbirčen. Ali je bife pri večerji bogat? Mislim; če imaš kaj dosti izbirati? Animacija zame sploh ni pomembna-četudi je ne bo, bo OK. Grem samo “izležavat” hehe.

Ker razlika v ceni je precejšnja, če primerjaš ABIR in pa recimo VInnci-ja.

Če se ti, da še napiši kaj več, prosim.

Sončkano popoldne!

Solzica, zelo rada bi ti pomagala, vendar sem ti glede Abirja napisala vse, kar vem. Kolegica je rekla, da je bife bogat (nimam pa pojma, kaj je zanjo bogat bife in kaj ne). Lahko jo jutri vprašam. In jutri napišem.

Jaz vem več povedat o Vinciju, ker sem bila tam.

To je to.

Je pa Tunizija enkratna in nepozabna. In priporočam ti, da poskušaš čimbolj uživati in se spojiti z njihovimi navadami in karakterji!

Lep dan!

Ti predlagam,da pogledaš malce pod druge poste ( djerba),veliko je napisanega o hotelih.Tudi o Abirju…Kot sem že rekla brez strahu, hoteli- sama ponudba je odlična, boljša kot pri sosedih hrvatih-definitivno!!

Modrooka, lepo bi te prosila, če bi lahko sodelavko vprašala kako daleč je do plaže. Nekje sem zasledila, da 10-15 minut hoje, ponekod pa piše, da 350 metrov in ne vem kaj je res in kaj ne. Sicer pa niti ne vem, če še bomo dobili ta hotel, ker je baje vse polno. Sem pa prosila, da mi ga probajo rezervirati in moram počakati do ponedeljka. Uf, bo to dolg vikend.

Lep pozdrav!

Draga Solzica!
Jaz grem v Abir 1.7. za 14 dni. Ko pridem nazaj, ti lahko na mail pošljem vse kar te zanima in pa še kakšno slikco. Prijateljici sem obljubila, da ji bom prinesla slikce sobe, plaže in hotela.
Če te bo zanimalo, se javim, ko pridem nazaj.
LP
Babs

se priporocam za slike :))

winstrol20@hotmail.com

pa lepo se mej!

Babs jst bi te tud res lepo prosila za slikce sobe, hotela in plaža. Če najdeš tok časa, te prosim če mi jih pošleš na mail tashaa@email.si

LP

še ena, ki bi tud slikce…

Ki bi radi slike..pojdite na spletno stran intelekte.Od tja greste na otok Djerbo,kjer imajo polno filmčkov o samih hotelih in sami okolici…Skratka vse si lahko ogledate tam…

Milena, sem vse preiskal pa niti sledu o kakem filmčku. Te lahko prosim za povezavo?

Pozdravljeni, vsi skupaj….
Vidim, da hočete info iz prve roke….no pa naj vam tako zaželjene informacije tudi dam, saj sem se včeraj vrnil z Djerbe točneje iz hotela Abir…..uh….kar nazaj bi odletel….sem še poln vtisov….in se nikakor ne morem privaditi na tole “obupno ” vreme.
Vem, da je o hotelu zelo malo napisanega in ste razumljivo skeptični…..toda…..ne bojte se ….hotel je zelo zelo zelo …lep , čist, sobe so preproste svetle z balkonom, kopalnice velike z kadjo in velikim umivalnikom, vsak dan sveže brisače ( vrzite jih zjutraj na tla) in hrana v njem je zelo dobra, okusno pripravljena in tudi aranžirana, zajtrki samopostrežni , večerja prav tako…vsak najde nekaj zase ….upajte si poskusiti prav vse …nič hudega če nebo dobro…oz. če nebo po vašem okusu, si pač vzameš drugo hrano, natakarji vam krožnike ( prazne ) nosijo z mize takoj ko odložite pribor, na to se je potrebno navaditi…spraševal sem se zakaj, pa so mi razložili da ni problem če greš po drug čist krožnik in si še postrežeš je pa neokusno okoli bifeja hoditi z zamazanim krožnikom, zato vas to naj ne preseneti….kar pogumno…….hotel je sicer proti drugim hotelom majnši prav tako kot ISIS , razumljivo saj sta soseda….ampak prijetno opremljen , animacija dobra ( nevem kakšna je v drugih hotelih) ampak verjemite da vas bodo Saber, Makram in ostali ( nemorem si vseh imen zapomniti) razveseljevali in spravljali v dobro voljo. Hotel ima svoj bazen ki je dovolj velik za vse goste ima tudi bazen za otroke , ležalnike , senčnike in poleg restavracijo, kjer poleg ostalega pripravljajo tudi izvrstne palačinke….. Do plaže je okoli 500 m ali 10 minut hoje , kar pa ni nujno slabo saj ti pot ob ogledovanju hotelov in ljudi hitro mine, za tiste bolj “kamot” pa je na razpolago tudi kočija ki te do plaže pripelje brezplačno ( no kakšen dinar kočijažu nebo odveč ), ponavadi stoji na zadnji strani hotela tam kjer se gre na plažo ali pa pred hotelom. Plaža je čista z senčniki le ležalnik si je potrebno izposoditi , kar te stane 1,5 TD dnevno oz. ves čas kar si na plaži ( ni na ure da nebi kdo razumel narobe) , na plaži je varnostnik , ki skrbi da vas prodajalci ne gnjavijo preveč , ali da se ne dogajajo neljube zadeva ( nam se ni zgodilo popolnoma nič slabega) kvečjemu so pa na plaži ves čas prisotni tudi policaji na konjih in motorjih in prav zanimivo je opazovati ta utrip in način življenja ki je res poseben…morje je čudovito toplo, ni umazano..( z tem mislim na resnično svinjarijo) je pa v vodi trava , ki jo nosi na obalo in mivka, ki se meša z vodo ob valovih…ampak vse to je del eko sistema….in če vam to ni všeč….vas še vedno čaka bazen z animacijo …
Nasproti hotela je par trgovinic , kjer si lahko kupite vodo ( 500 milimov 1,5 litra) v hotelu je za primerjavo 1,5 TD ….9 dcl v flaši), kupiš lahko tudi sadje , mleko, sladkarije , colo fanto ( to vse je zelo sladko za naš okus)….kg banan je npr.v trgovini 2,5 TD….na plaži pa jo ” lopov 😉 ” prodaja 1 banano za 1,5 TD….kao niso tunizijske ampak iz….nevem katere eksotične države…ja zaslužiti je potrebno za življenje…
Nekaj vam povem: Djerba je čudovita, le sprejeti jo moraš takšno kot je in ne bojte se pokukati iz vsakdanjih okvirjev, nobeden vas nebo pojedel, nobeden vas nebo grdo gledal….poskusite se asimilirati z prebivalci ( kar je sicer mogoče težko) toda z nasmehom na obrazu in z dobro voljo boste videli popolnoma drugačen življenski utrip kot ste ga vajeni v domovini…Zakaj? Boste videli in ko pridte nazaj boste že vedeli kaj sem z tem mislil!
Pa lep dopust….naš je bil ” fantastičen” kolikor je pač to mogoče izraziti z besedo, in na Djerbo še pridemo, verjemite!!!

P.S. Intelektine vodičke….ni boljših, vse tri Jasna, Tanja , Jerneja…zlata vredne punce, zmeraj nasmejane zmeraj pripravljene pomagati, polne informacij in polne elana….kapo dol.
Mimogrede pa še tole ….uporabljajte rumene taxije….saj vas bo stala vožnja v Midun tam okoli 2 TD ( natančno povedano ne več kot 1.7 TD) vožnja v HoumtSoux pa okoli 4-5 TD za poln avto seveda.
Obiščite tržnico in bazar, če želite utrip orienta, povem vam , da je to svet zase ( naj omenim da smo en dan preživeli samo na tržnici v Midunu od 10 zjutraj do 20.00 ure zvečer in nam je čas minil tako da smo bili ob pogledu na uro zgroženi in smo morali prav pohiteti da smo dobili še večerjo ….no saj ni bilo takšne sile. Bi si vam pa drznil dati še en nasvet. ko se boste odpravljali po nakupih….ja barantanje je res prijetna zadeva, pa tudi utrujajoča , toda v Midunu obstajata tudi dve ( za te vem….mogoče je še katera) trgovini z fixnimi cenami “Jasmin shop in Soja, pojdite najprej tja da dobite občutek koliko je vsaj približno neka stvar vredna in se nato podajta v barantanje z prekaljenimi arabskimi mački…..saj nerečem, katero stvar boste dobili ceneje kot v trgovini , za katero pa se bo iskazalo da ste jo krepko preplačali, čeprav boste imeli občutek zmagoslavja ampak zaradi tega se ne sekurajte preveč saj so cene včasih res smešne. V Jasmini shopu lahko plačate tudi z kreditno kartico ( eurocard, visa) imajo POS terminal ( nič slipov) nad american expresom pa niso nikjer preveč navdušeni ( in mislim da je temu v večini kriv pač prepotentni Bush 😉 )
če koga še kaj zanima naj vpraša …tudi kakšno slikico lahko pošljem iz res bogate kolekcije:
Hvala ker ste brali to moje dolgo pisanje….ampak informacij mislim da ni nikoli premalo…kaj ne!?

Ej Sašo super si to napisal…mi2 grema tud v ABIR…za kako slikico pa se vseeno priporočam 😉

winstrol20@hotmail.com

Tole si pa super napisal, tudi mi smo hoteli v hotel ABIR pa nas je čas prehitel.Morda drugo leto.
Za slikce pa se priporočamo..
katarina@ask-net.net

Ja res Sašo ful si dobr napisu, pa ce lahk se men ksno slikco posles prosim 🙂

tashaa@email.si

Hvala ti , sašo!

slikice pa bi bilo najbolje, da spraviš na net, ker verjetno naši maili ne bodo vsega sprejeli. Bi se dalo v tej varianti, prosim. Na foto.volja.net gre:))

solzica30@hotmail.com

Sašo, HVALA za slikice.

Sašo najlepsa hvala za slikce. Upam da bom jst tud Djerbo cimprej vidla v zivo 🙂

A je tu kdo, ki ima rezervirano pa ne bi šel? 🙂 Bi se lepo lepo priporočala:) ISIS in ABIR sta polna baje do zadnjega kotička in ni več možno dobiti rezervacije. Pa tako sem navdušena.

Malo heca ampak bi se mi zdelo vseeno fajn, če bi moral kdo odpovedati ali pa da bi si premislil in šel kam drugam.

Drugo leto torej:(

Ja Solzica mogoce se drug let kje srecave 🙂

Sam upam da bo men uspel mojga prepricat da greva ke. K res k berem kako je bi sla takoj 🙂

Gre kdo v Abir 15.7? Al pa kam drugam na Djerbo…

Sašo….še meni prosim silkice….tudi midva greva v Abir, ampak šele septembra. Hvala že v naprej!

jasmina77@email.si

Sašo, ko sem tole prebrala, sem se za trenutek kar nekako vrnila na Djerbo, kjer je bilo res prekrasno (z možem sva bila tam maja letos).

Hvala za te vtise.

Prosim te, če lahko tudi meni pošlješ slikice.
darja_kogovsek@yahoo.com

Lp

sašo pozdravljen…

ali so v sobah tudi hladilniki? Je klima v vseh sobah hotela Abir?

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close