Najdi forum

Hostel v Rimu

A kdo ve za kakšn dobr hostel v Rimu. Na internetu jih je namreč toliko, da je odločitev zelo težka!
Hvala!

Zakaj boš šla v hostel? Že na železniški postaji je veliko posameznikov, ki ponujajo prenočišča v cenejših hotelih. Malo se še pogajaš pa dobiš solidno prenočišče, pa še omejen nisi kot v hostlu, kjer zapirajo ob enajsti zvečer.

Hvala za informacijo. A mi zaupaš kje si ti spal-a? Po vsej verjetnosti ne bom prišla skozi železniško postajo, pa se zato malo bolj “firbčna”?

Naceloma turisticni vodici in tisti, ki dlje casa stanujejo/zivijo v Rimu odsvetujejo, da bi sobo iskali na Stazione Termini. Glede na izkusnje nekaterih naj bi ti ljudje, ki tu ponujajo sobe, turista zvabili v prostore, ki na koncu niso tako zelo ugodni, nekoliko dlje od samega centra… Ko smo mi prisli v Rim, smo bivali v kampu, na nas pa se je spravila cela horda ponudnikov. Kar strasljivo.

Hostli, ki nudijo svoje storitve v Rimu, niso najboljse kvalitete oziroma drugace: boljse kot je, drazje je. Ni res, da bi se zapirali ob 11h, vecinoma nimajo dolocene ure, kdaj se zaprejo! Ce preveris na netu, vidis, da redkokje pise, da imajo curfew ali lock-out hour. Pac ne gres v tistega, a ne?

Kdaj pa gres v Rim? Al si mogoce ze nazaj?
Jaz grem jutri in ce se rabis info, ti sporocim, kaksna sta ta dva hostla, ki ju bom videla!!

Ja prosim sporoči – hvala!
kdaj gremo še ne vem – ko nas bo pičilo gremo v avto in “gas”.
Pa lepo se imej!

Pobrskaj tudi po hotelih. Midva sva iskala privat sobo v hostlih, nakar se je izkazalo, da so hoteli za isti termin cenovno podobni, nekateri celo cenejši, locirani pa boljše. Hostli so večinoma okrog postaje, hotele pa dobiš tudi bolj v centru.
Poglej na http://www.venere.com

Midva sva bila tam sicer že pred časom, ampak najela sva sobo v hotelčku kar precej iz centra. Zato pa sva rentala vespo (motorček), s katerim sva se potem prevažala po mestu.

Hotel je imel zagrajen privat parking, z razliko v ceni med spanjem v centru in tam kjer sva bila, sva imela plačan celoten strošek rentanja.

Ne vem pa več imena hotelčka. Imel je vsega skupaj cca 20 sob

lp

bv

Zivjo,

bil sem v super hostlu cisto zraven trga sv.Petra. Folk je super, eni so odbiti, a imajo razumevanje tudi do starejsih (jaz npr. sem 29). Glej http://www.pensioneottaviano.com/main.htm

lp,
Imre

Evo me, po petih dneh Rima (sonce, dez, sonce, dez, sonce, toca, sonce…) mi je kar zal, da sem v sluzbi…

Nastanjeni smo bili v hostlu Termini alias Stargate. Je hotel (solidne sobe) in hostel (dve nadstropji visje, obnovljene kopalnice, sobe povprecne). V isti ulici, ki je od glavne avtobusne oddaljena le slabih 500 m, mogoce celo manj, je se Yellow hostel, in se mnogi drugi.

Za nocitev z zajtrkom, ki je bil vsak dan isti (kruh, maslo, marmelada, kava-caj-mleko, lahko si dobil se) smo placali 13 evrov. Ponoci je bilo mirno, nimajo ur zapiranja. ok!

Imeli smo karto za ves javni prevoz, za tri dni stane 11 evrov. Se splaca.

Dober hostel za 12.- EUR je tudi v centru Sorrenta

med Neapljem in Caprijem.

LP!

Samo

Do Rima je pa malo daleč… 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close