Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Hosseinijev nov roman

Hosseinijev nov roman

Je kdo bral že novo knjigo od Khaleda Hosseinija – In v gorah odzvanja? Mnenja? Je tako dobra knjiga, kot Tek za zmajem? Iščem namreč novo čtivo za tole deževno vreme. Hosseini me je v preteklosti znal navdušiti, upam da je tud s tole novo knjigo šel po starih stopinjah 🙂

Je ena napisala tole:

ktja
Re: Septembra beremo …

01.10.13 12:58
Prebrala Khaled Hosseini – In v gorah odzvanja..

Masterpiece, tako kot prejšnji dve knjigi. Zelo priporočam.

Jaz jo imam doma, ampak še ni prišla na vrsto (jih je cca 15 pred njo).

Trenutno je v delu Dnevi zvezd in krvi, Laini Taylor – fantastika, drugi del trilogije Hči dima in kosti – večni boj med angeli in demoni oziroma himerami.

Ni za tiste, ki fantastike ne marate, za ostale pa luštna knjiga – ni sicer presežek v smislu Murakamija, ampak tudi take knjige pašejo.

Lepa misel iz knjige: http://www.youtube.com/watch?v=9_2l4hCyoeU

Mi je pa ta In v gorah odzvanja res všeč, ker je tok enih različnih perspektiv, vidiš koliko so naša življenja med seboj povezana, kljub prostoru in času….se splača prebrat!

Žena je še par dni o tej knjigi govorila, bi pa res prebral. A se da na ipadu dobit, mogoče kakšna elektronska verzija?

O, drugi del Hčere dima in kosti je že? Že pišem na seznam “za knjižnico”….. Hvala, spodaj!

Meni je bil tek za zmajem resnično mojstrovina in ena izmed boljših, kdaj koli prebranih knjig. tisoč veličastnih sonc ni zapustilo takšnega vtisa. še manj pa In v gorah odzvanja. V slednje je preveč nekih različnih zgodb, različnih ljudi, ki sicer imajo neke rahle skupne vezi. avtor skače iz Afganistana v Ameriko, Francijo, celo na Kreto. Skače v času. Začne eno zgodbo, jo razvija 100 strani in je ne dokonča. Res, pričakovala sem več!

meni je pa ravno to všeč, da knjiga ne sledi neki linearni strukturi, ampak razvija in povezuje toliko različnih zgodb. takšne knjige ne uspe napisat vsakemu. Meni je v glavnem bila knjiga ena a, komaj čakam da spet kakšen nov roman napiše!

Knjiga In v gorah odzvanja je knjiga, ki pusti sledi. Sledi ki vedno puščajo sled. Mojstrovina. Pika.

Kot bi jaz napisala 🙂
Tek za zmajem fantastičen roman, seveda sem od obeh naslednjih veliko pričakovala – in bila razočarana. Saj nista slabi knjigi, ampak Teka ne dosegata. In v gorah odzvanja je bila tudi meni še manj všeč kot Tisoč veličastnih sonc.

New Report

Close