Honorarno delo med dopustom za varstvo otroka
Spoštovani,
zaposlena sem v šolstvu – za določen čas, in sicer trenutno do 31. 8. 2012.
Trenutno sem na bolniški pred porodniškim dopustom, ki se začne 24. 6. 2012 in traja do 6. 10. 2012, nakar nastopi dopust za nego in varstvo otroka.
Zanima me nekaj stvari:
1. Ker sem vlogo za porodniški dopust oddala pred sprejetjem varčevalnih ukrepov, odločbo sem prejela 31. 5. (datirana pa je 29. 5.), me zanima, ali zame že veljajo ukrepi -torej ali bom dobivala starševskega nadomestila od 4. meseca naprej le 90% ali še po starem, torej ves čas 100%. Ali moram po končanem porodniškem vložiti ponovno vlogo za pridobitev nadomestila v času dopusta za varstvo otroka?
2. Zanima me še, ali lahko opravljam v šoli delo po pogodbi. (Izobraževala sem odrasle in za to dobivala plačane ure po pogodbi. Ali je možna ta oblika tudi v času staršev. dopusta in prejemanja tega nadomestila?)
Ali je možno torej delo po pogodbi – morda celo nekaj ur svetovalnega dela?
3. V primeru, da bi si s partnerjem delila starševski dopust, ali je nujno, da vsak obdrži 50% dela ali je ta procent lahko v dručačnem sorazmerju – npr. 40 : 60 %?
Spotovani,
glede vprašanja, ali za vas že veljajo varčevalni ukrepi, vam ne glede na to, da nismo seznanjeni z vsebino odločbe z dne 29.05.2012, odgovarjam, da mora biti na odločbi točno navedena pravna podlaga ter obrazložitev odločbe, iz katere je razviden tudi odgovor na vaše vprašanje. Predlagamo, da že zdajoddate vlogo za pridobitev nadomestila v času dopusta za varstvo otroka, pri čemer se na pristojnem CSD pozanimate, kako je z možnostmi različnega deljenja starševskega dopusta in posledicami le-tega. Kar se tiče dela po pogodbi, glede na podani opis smatramo, da je dovoljeno (kot je dovoljen tudi npr. popoldanski s.p.).
Lep pozdrav!
Forum je zaprt za komentiranje.