Najdi forum

Honk Kong

Cao!

V petek, 28.7. priletim ob 16.00 v Honk Kong. Moj cilj pa je Kitajska. Ali kdo ve, kako najhitreje odit iz Honk Konga z cimmanjsimi stroski, naraje ne bi niti prespala tam. Koliko povprecno se porabi honkkonskih dolarjev za odhod ven? Vem, da sem se spomnila postavit vprasnje pozno, a ce mi bo kdo lahko pomagal, bom vesela.

Lp, Iza

Mogoče ti bo tole iz foruma društva yuan kaj pomagalo.

Mi smo šli iz (takrat še angleškega) Hong Konga

proti Kantonu z vlakom in potem nazaj z ladjo.

Pokliči!

LP!

Š3tof

Zdravo… lahko greš direkt z letališča do Shenzhena z enim od busov. Voznja stane 10 USD do meje. Lahko pa gres do Guangzhoua naprej. Druga varianta je, da gres z ladjo z letalisca do Shenzhena in stane priblizno isto. Tretja varianta je, da gres z busom do mesta (Kowloon), presedes na vlak in se peljes Shenzhen ali Guangzhou. Je najbrz najbolj poceni.
V prvem primeru sploh ne rabis HKD in ti ni treba ostajati v HK.

Ce gres samo do meje, potem moras najti se avtobusno ali zeleznisko, ki so nekje drugje. Malo je kaoticno, ampak se lahko najde kdo, ki te bo tja zapeljal (v skrajnem primeru vzames taksi). Z javnim prevozom je bilo kar komplicirano, ker nam ni nihce vedel tocno povedati, katera stevila vozi.

Tako da kar pogumno, hehe.

Oj!

Zelim sporocit le, da ste ekspresno hitri v odgovorih in da so mi nasveti prisli zelo prav. Se enkrat hvala in tako naprej.

Lp, Iza

Vaša želja je za nas ukaz.

LP!

Š3tof

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close