Honduras, Nikaragva, Kostarika
Jaz sem potoval Gvatemala-Salvador-Honduras-Nikragva-Kostarika(za vzorec) sam brez nekih posebnih problemov. Sicer sem potoval ze dolgo nazaj (1999/2000). Srečal sem tri dekleta, ki so potovala sama in v glavnem so sle skozi brez problemov (tipi so jim vcasih tezili). Nekateri s tega foruma imajo dosti slabse izkusnje (prebrskaj).
Varnost? To se moras odlociti sama, kaksen spremljevalec ne bi skodil…pa sej se dobijo kleni slovenski fantje, zmeraj pripravljeni za avanturo…
Cene zmerne oz. poceni (razen Kostarike), prevozi niso najhitrejsi, so pa razdalje majhne, sedaj ko baje ne potrebujemo vize za Honduas ena nocna mora manj, vidis pa tisto kar te zanima (Copan, Utila, Rotan, vulkani, narodni parki, potapljanje, …) ker ni cenovnih ovir, da si recimo ne bi mogla privosciti kaj od tega. Ljudje so se mi zdeli fajn. Zame je pravzaprav bilo to eno najlepsih potovanj.
Te drzavice so sedaj obiskuje vec turistov – kako to vpliva na ljudi, varnost, cene,..pa naj povedo tisti , ki so tam bili pred kratkim.
Opa, ce hoces videt vec arheoloskih najdisc in tradicionalno oblecene Indijance in njihove navade, trznice in ostalo moras v Gvatemalo – v tvojih izbranih drzavicah tega ni (izjema Copan).
LP D.
Draga Barbara!
Lahko ti postrežem z mnogo informacijami, sem pa bila SAMA v teh državah, pravzaprav sem potovala od Beliza do Paname. Tko za informacijo, za povedat je ogromno, mislim, da je še vse isto, ko je blo lani januarja – aprila; so pa ful presenečeni vsi, ko vidijo samo punco potovat.
Predvsem pomaga če znaš špansko, vsaj un poco.
Js grem čez 3 tedne sama v kolumbijo – mi je dalo mal poguma.
Nisem mela slabih izkušenj, sam fantje nadlegujejo, predvsem jih pustiš pri miru, itak pa miljon ljudi potuje, tko da mislim, da ti ne bo problem najdt tam sopotnika.
LP Central America je zanč.
Predvsem Nicaragua part, El salvador je malo strašljiv, ker vsi skačejo okol s puškami.
Mislim, da se nimaš česa bat, sam poskrbet morš za vise in ne dajat I’m gringo feelinga.
Nevem no, js sem stara 22 let, lani sem bla torej leto manj, pa sem prišla živa, zdrava in vesela nazaj; čeprav je moje starše skor pobralo od skrbi.
Je pa res, da je super.
Nikaragva je nora; poceni, prijazni ljudje,…
Vprašaj, kaj točno te zanima, ker kot sem rekla, stvari je ogromno!
LP
Forum je zaprt za komentiranje.