Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Honda Jazz

Honda Jazz

🙂 ALi bi kdo še meni malo namignil glede Honde Jazz: vreden denarja, se ne kvari ali kaj podobnega? Zaupajte mi kakšno izkušnjo o tem vozilu, hvala!

Mi ga imamo že dobre tri leta in ne zamenjamo za nič na svetu. Je majhen, ZELO prostoren avto z razmeroma nizko porabo, dovolj poskočen. Zelo sem navdušena nad hitrim podiranjem zadnje klopi. SKratka vse najboljše. Do sedaj nam je na avtu crknila le ena žarnica, vse ostalo deluje tiptop. Je pa redno servisiran.

Moti pa me, da so servisi pri uradnem zastopniku precej dragi. Mogoče je avto pri večjih hitrostih v ovinek tudi nekoliko manj stabilen. Vsaj moj občutek je tak. Je pa res, da je precej visok, majhen in skoraj enoprostorec tako da ne gre pričakovati da se bo obnašal kot avto s športnim podvozjem, ki se bolje drži ceste. To pač ni avto za divjat.

Je še veliko stvari za napisat o tem avtočku. Tako, da če te kaj zanima, kar povprašej 🙂

lp

Mi smo ga testirali za vikend, dober avto tudi družinski, sam cena je kar visoka, sigurno pa je Honda zakon in bi jo imel v garaži

tako kot moj predhodnik se tudi jaz strinjam z hondico je pa res servis poblaščen pa drag če imaš koga ki bi ti servisiral tko potem super sicer če kupiš novo imaš nekaj časa garancijo

pozdravček dr.lucifer

Koliko pa je servis za Jazz-a in kam ga vozite? Mi imamo civica, pa je uradni servis bil 2x po nekaj čez 20.000.

LP

Živijo. Tudi sam se odločam za nakup jazza. Zanima me dejanska poraba ter če lahko kdo zmeri koliko je dolg prtljažnik pri podretih sedežih in če daš sprednej sedeže do konca naprej. (to me zanima zato ker bi včasih rad prespal v njej tako da bi napihnil turbomaxumus in zasmrčal 🙂

HVALA

Najprej servis: mi ga vozimo na AC Mobil v Ljubljani. Najdražji servis je bil na 40 000 km, ko smo plačali 100 000 sit (ja res je: sto tisoč tolarjev). SO pa zamenjali tudi sprednje zavore (ploščice) in struženje obeh diskov. In še vse ostalo, kar spada pod redni servis. Je pa to definitivno cena, da me je kar na rit vrglo.
Sem bila zelo presenečena da so zavore šle že po 40 000 km, ampak so mi pojasnili, da je pri novejših avtomobilih pač tako (!!???!!!) Je pa res, da ima Jazz zelo dobre zavore (v primerjavi z 6 let staro Hondo Civic sedan VTi, ki sem jo imela priliko večkrat vozit, se sploh ne morejo primerjat).
Prvi servis na 20 000 in tretji na 60 000 pa sta stala nekje 40 000 sit (lahko tud manj). Ostalih stroškov razen bencina in ene zamenjane žarnice pa ni bilo.

Dejanska poraba (kombinirana vožnja) znaša nekje med 5 in pol do 6 in pol litrov.

Kar se pa spanja tiče: izmerila ga ravno nisem (lahko pa tudi to naredim) ampak po moji oceni napihljiva blazina dolžine 190 cm definitivno ne gre notri. To je MAHJEN avto (pod 4 m) in ne Honda Shuttle.

Hvala vsem za odgovore, avto je tudi nam všeč.. Samo servisi so pa res dragi, še posebej tisti od 100.000 !

Pozdravljeni, jazz-a imam 10 mesecev in sem zelo zadovoljen. Poraba se ujema s tovarniškimi podatki, vožnja je prijetna.
Hondaman, že večkrat sva z ženo prespala v jazz-u, je zelo udobno. Jaz sem visok 167 cm in imam stopala med obema sedežema, žena, ki je manjša (162 cm), pa se s stopali dotika prednjega sedeža.
Na dno položiva 3 koce in zlezeva v spalke, je bolje kot doma v postelji.
Prtljago zloživa ob strani in na sprednja sedeža.

New Report

Close